Makale Yaz
yapmayincocuklar
Bu haberi yazdır
Romantizmin sonu
 Şub
02
 2012

"Futbol romantizm kaldırmaz."

Futbolla ilgili söylenmiş onca söz vardır. Bunlar içerisinde evrensel olarak en doğru olanı her zaman bu gibi gelir. Bununla beraber bir söz daha vardır.

"Hayat acımasız, futbol daha acımasızdır."

Galatasaray'da bu iki hafta yaşanan puan kayıpları kafama bu sözleri çivi gibi çakıp çok derin bir rüyadan uyandırdı.

Galatasaray taraftarının yoğun çabası sonucu Kazım Kazım'a  elvada dedik. Elimizde Sabri kaldı.Öyle bir Sabri ki 2.yarıda kurtarıcı olması bekleniyor.Sözüm ona Terim'in savunmadan hücumu destekleyecek bek oyuncusu. İşte birinci romantizm akımı olarak bunu görüyorum. Sabri pas vermekten aciz bir futbolcu. Açık açıkta Bank Asya 1.lig futbolcusu…Sosyal medyanın şaklabana çevirdiği orta açamayan futbolcu.

Teknik direktörlerin tuttuğu sevdiği oyuncular vardır. Sabri'de maalesef bu katagoride. Olabilir. Lakin GS taraftarı hangi yıllar arasında" çok koşuyor bu adam canını dişine takıyor" seviyesine indi? Hangi arada pas veremeyen oyunculara sahip çıkacak zihin yapısına büründü? Benim hatırladığım GS taraftarı Hakan Şükür gibi bir efsaneye bile yeri geldiğinde hizaya sokardı. Gol atamayacaksan bu takımda işin yok derdi. Artık GS taraftarı maalesef futbol şuurunu hepten yitirdi. Keita terbiyesiz diye gönderilirken Mustafa Sarp'a koşuyor diye sahip çıkan bir taraftar grubu oldu. Şimdide Sabri'ye duyulan gönül bağı bizi bitiriyor.

Bir takımda zamanında Keita , hiç bir oyuncunun bulunmadığı sağ kanatta(Eboue'nin yok olduğu bu haftalar) Kazım hor görülüyorsa o takımın taraftarında problem vardır. Arena'dayım ligin ilk maçları tek ayakta duran oyuncu Kazım. Sayesinde gol atmışız. Top ayağına geliyor. Yanımda yöremde "Fener'e geri dön!" diye bağıranlar…Bir oyuncu ben sevilmiyorum diye gidiyorsa sorun birazda taraftardadır. Adam iyi oynarken sahip mi çıktık! Sabri takımı rezil ettiğinde gösterilen sevgi bağını 10'da 1'ini Kazım'ı kazanmaya harcansaydı şuan Kazım düzelmişti. Ama yok! Siz Sabri gibi pas veremeyen , bedavadan yılda 1M Avro kazanan oyuncular izlemek istiyorsunuz. Siz her gün Barca seyredip  bir gün böyle olacağız hayalleri içerisinde mastürbasyon yapıyorsunuz. Aklınız fikriniz yerinizde mi ahali!?

Şu Sabri topu aldığında ne zaman ıslıklayıp yerli bir sağ bek almaya zorlayacağız. Buzlu sahada takımı yerden oynatmaya mahkum eden F.Terim'e tepkiye kaçıncı kayıpta kendine gelmeye davet edeceğiz! Basının gazına gelip oyuncu harcama huyundan ne zaman vazgeçeceğiz? Bir oyuncu fener alt yapısında yetişti diye almayalım diyenler ne zaman akıllarına başlarına toplayacak? Bu gaflet uykusundan ne zaman uyanacağız arkadaşlar!

Sabri romantizminiz artık , beni ve benim gibi düşünenleri şu adamın ayağı kırılsada kurtulsak noktasına getirdi. Gerçekten varlığı , yokluğundan daha fazla zararlı. Örneklerde şunlar kupa maçı Mertan'a özellikle pas vermeyen oyuncu Sabri. Geçtiğimiz yıllarda Keita'ya özellikle pas vermeyen oyuncu Sabri.Takım kötü giderken yabancıları kastedip "çok para kazananlar var takımı da onlar kurtarsın" diyen Sabri . Kendini geliştirmeyen Sabri. İşine gelmeyince gemide huzursuzluğu ilk çıkaran Sabri.

Bütün bunlar olurken 21 yaşında , yedek kalmayı sorun etmeyip ilk 11'de oynamak için can atan. Öğreneceğim çok şey var deyip mantalitesini ortaya koyan Sercan'a gitsin diyen de bizim taraftarımız. Sabri kalsın ama Sercan gitsin!

Uyanalım arkadaşlar. Bu işler Sabriyle,Hakan Baltayla ve türevleri ile sürmez.Romantizmi bırakıp GS emektarı gibi görünüp para kazanan oyuncuların dayanağı olmaktan kurtulalım. GS'nin ayağa kalkmaya başladığı şu günlerde taraftarda elini taşın altına koymalı ve kendine zor gelen kararlar vermeli. Aksi halde hepimiz üzülürüz.   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...