Makale Yaz
marjinalultraslan
Bu haberi yazdır
Sürdürülebilir sistem
 Şub
11
 2017

Adnan Polat döneminde yapılan vizyoner transferlerle başlamak istiyorum. 

Kalede Orkun, Defansta servet sabri zan balta, ortada ayhan, sarp, ilerisi barcelona. Kewell, Baros, Lincoln, Nonda, Keita, Arda. 

Ne oldu sonra? olmadı. Sürdürebilir bir sistem yoktu çünkü. 

Sonra Aysal geldi. Ujfa Reis, Melo, Riera, Selçuk, Hamit büyük isimler geldikçe geliyor, sabah webaslan'a tıkladığımda rüya mı gerçek mi olduğuna karar veremediğim anlar yaşıyordum. Drogba mı?! Sneijder mi? Burak mı??! 

Kulübün kurumsallaşmasının önünü açtı, Hükümete, TFF'ye karşı dik durdu. Gençlere yatırımlar yapıldı. Beğenmediğimiz Sabri, Aysal döneminde A2ye yollandı. Vizyonu olan bir başkan kendini çok net belli ediyordu. Ama Galatasarayın mali yapısında hep soru işareti bırakarak gitmiştir. Özlüyorum ama gelecekten korkuyordum. Bu transferler, bu tazminat ücretleri sonunda batmasak iyidir diye. Bence 2000 yıllarının efsane kadrosundan sonra Aysal dönemini tribünde izlemiş olmamız bizim için şans. 

Sonra, Duygun amca geldi, Dursun ağabey geldi. Feda dedi.O sıralar yurtdışında yaşıyordum, Özetleri izledikçe, ilk 11leri gördükçe soğudum yönetimden de, Hamzadan da. Büyük Galatasaray taraftarının eleştirdiği ne varsa üstüne basa basa tam zıttını yapıyorlardı. Sen Başkan isen, Başakşehire yenildiğimizde gülemezsin, burnunu karıştıramazsın. Sen başkan isen, kadroyu iyi planlaman gerekir. Biz kılıçla zar zor gol atarken, rakipler kurşunla cenk edermiş gibi, kolayca duran toptan gol atıyor. Buna çare bulamıyorsak,, maddi gelişmeler pek umrumuzda olmuyor malesef.

Yeni sezondan beklentim. Tabiki Tudor ve Hasan Şaş ikilisi. Hatta Tugay Kerimoğlu'na da hak ettiği değeri vermek. Başta Sabri, Selçuk, Cavanda, Chedjou, Yasin, Semih Kaya, Josue gibi bizi geriye götüren oyuncuları derhal göndermek. Ve artık sürdürülebilir bir sisteme dahil olmak, Ajax, Başakşehir, Porto, A. Madrid gibi. Başkana rağmen...

Peki nedir bu sürdürülebilir sistem? Altyapıdan Ardadan sonra sonra kim dahil olabildi? Ya da hangi genç futbolcuyu satıp para kazandık? 2-3 milyon euroya futbolcu satmak şaka gibi bu zamanda. Galatasarayın 4231 sistemine adapte olmuş gençleri yetiştirmesi gerekiyor. Sneijder sakatsa, A2den birinin çıkıp yıldızlaşabileceği bir olanak var mı? Altyapıya gereken önemin verilmesi gerekiyor artık. 

Teşekkürler.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Şubat (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...