Makale Yaz
umut67
Bu haberi yazdır
Kadro planlaması ve derinlik
 Ağu
09
 2016

Merhaba sevgili renktaşlar; 

        Her ne kadar yönetimi eleştirsemde son transfer adımları verilen paralar dışında benim onayımı aldı. Kadroda bayağı bir temizlik yapıldı. Daha da yapılmak isteniyor. 14 yabancılı sistemde bence önemli yerli takviyeler yapıldı. Bu sene sadece ligde mücadele ediceğimiz için ligi ve takımı tanıyan oyuncular katıldı. Ayrıca Hamit ve Sabri ile 1 yıllık kontrat uzatıldı. Bence bunlar mantıklı hamleler asıl planın ben bir sonraki sene olucağını düşünüyorum. Nacizane size fikirlerimi aşağıda belirteyim.

Kale: Muslera-Cenk-Eray

       İçimizin en rahat olduğu mevki. Muslera zaten yazmaya bile gerek yok. Cenk ise yedek kaleci olarak oldukça güven verici bir isim. Eray da 3. kaleci standartlarında birisi. Takviye ihtiyacı ve endişe hissetmediğimiz tek yer.

Sağ Bek: Linnes-Cavanda

        Yine mantıklı bir ikili. Sezon sonu muhtemel avrupa hakkımızda zaten sabri'nin sözleşmesi uzatılmayacaktır. Bu ikilini değişmeli oynaması sağ bek için bence yeterlidir. 

Sol Bek: Carole

        Carole şuan tek isim. Takviyede bu sene gelmez. Bir sıkıntı olursa Balta yada sabri oynar. Carole de iyi oyuncu. Ama seneye yaza kesin takviye şart. Ya ona alternatif yada denk bir isimle değişimli oynamalı.

Stoper: Chedjou-Serdar-Semih-Koray-Balta

        Serdar, Semih, Koray genç stoperlerimiz seneye de kadroda olucaklardır. Balta ise tecrübeli ve zamanlamasıyla kadroda olur. Zaten ideali 5 kişidir. Serdar'a da yüksek paralar verilmişken takviye yapılmaz. Chedjou kontratı uzatılır ve bu 5li devam eder. Chedjou giderse ama takviye şart olur ve yapılır.

Ön Libero: Selçuk-Tolga-Leiva(?)

        Hali hazırda Selçuk ve Tolga iyi iki liberomuz. Leiva gelirse çok iyi bir 3lü olarak orayı götürürler. Oraya bir de 4. lazım. Ama seneye yazın takviye yapılmaz bu sene 2 isim alınmışken. Kadro içinden 4. olur. Hamit kontratı biter ve gider. Geriye Donk ve Dzemaili kaldı. Umarım Donk gönderilir ve Selçuk, Leiva, Tolga, Dzemaili ile güzel bir 4lü tandem olur orada.

Kanatlar: Podolski-Bruma-Sinan

        3 tane mükemme kanat oyuncumuz var. Yıllardır kanayan yaramıza bu sene ilaç gibi 2 tane fişek ve 1 tane dünya yıldızı. Nazar değmesin. Diğer kanatlarda Yasin ve Emrah. Tahminim kanat takviyesi olmaz bu 5li ile devam edilir. Ama Yasin ve Emrah'ı yollayıp yerine bir tane bruma tarzı atletik, gelecek vaadeden bir kanat alsalar tadından yenmez.

Forvet Arkası: SNEİJDER

       Anlatmaya gerek yok. İyi ki var. Ama seneye yazın alternatif alınması şart. Ucuz, gelecek vaadeden. Hem yetiştirir hem olası yokluğunda oynar.

Forvet: Eren-Berk İsmail

          Eren iyi transfer. Berk de gelecek vaadeden yeteneğimiz. Bu sezon ikisi ve alternatif Podolski ile idare edilir. Seneye yaz en büyük bombayı ve bütçeyi buraya bekliyorum. Bir dünya yıldızı ve Eren, Berk İsmail.

ÖZET: Yani renktaşlar iyi yoldayız İnşallah. Seneye büyük bir forvet transferi kesindir. Sol bek ve forvet arkasına alternatif takviye kesindir. 3 transferimiz var. Chedjou'ya bağlı belki bir de stoper gelir. Bence çok iyi bir kadro kurulmuş olur.

           Okuduğunuz için teşekkür ederim.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...