Makale Yaz
sporadami
Bu haberi yazdır
Sürgündeki küçük kaptan
 Oca
08
 2012

18 Şubat 2008 tarihinde deplasmanda oynanan Konyaspor maçında sakatlanmıştı Uğur Uçar. O gün de bugünkünden pek farklı değildi. Yine belli güçlerin güdümünde hareket eden, yayıncı kuruluşun sözünden çıkmayan, sporun ve sporcunun ruhundan anlamayan ve vizyonu olmayan bir federasyon görev başındaydı. İki gün sonra Avrupa kupası maçına çıkacak olan Galatasaray’ı; üzerinde bırakın koşmayı, yürümenin bile imkansız olduğu bir sahada maç yapmaya mahkum ettiler. O maçta bir sakatlığın yaşanmaması futbol adına mucize olurdu. Nitekim de o gün futbolun ihtiraslı derebeylerinin kurbanı Uğur Uçar oldu. Bile bile, göz göre göre bir futbolcunun, oldukçada parlak devam eden futbol kariyeri bitirilme noktasına geldi. Parlak devam eden diyorum; o yıl Uğur Uçar henüz başlamış olan futbol kariyerinin en başarılı sezonunu geçiriyordu. Sağ bek pozisyonunda oynamasına rağmen takımın asist lideri idi. O sezon oynadığı 20 maçta 6 asisti vardı. ( Bugün çok yetenekli dediğimiz ve milli takımda da sağ bek pozisyonunda oynayan Gökhan Gönül’ün dahi en iyi sezonunda 30 maçta 8 asist ile oynamış olduğunu hatırlatmakta fayda var. )

 

Peki, Uğur Uçar Galatasaraylılar için sağ bekte oynayan ve yukarıdaki rakamlarla ifade edebileceğimiz, kaliteli bir futbolcumuydu sadece. Asla hayır... O, Galatasaray ailesine çok küçük yaşlarda katılmış, Florya’da Galatasaraylılığın ne demek olduğunu çok iyi öğrenmiş ve tüm altyapı takımlarının kaptanlığını yapmış bir isimdi. George Hagi tarafından 23 Mart 2005 tarihinde oynanan Göteborg maçında henüz 18 yaşındayken sahaya kaptan olarak çıkarılmış ve Galatasaray tarihinin en genç kaptanı olarak kayıtlara geçmişti. O, Büyük Kaptan Bülent Korkmaz’ın 3 numaralı formasını ve kaptanlık pazubandını layıkıyla taşıyacak tek isimdi Galatasaraylıların gözünde. O Küçük Kaptan Uğur Uçardı bizim için.

 

Uğur Uçar’ın Galatasaray’dan kopuşu ise ayrı bir dram. Uzun süren sakatlık sürecinden sonra yeniden yeşil sahalara dönmüş ve yavaş yavaş form tutmaya başlamıştı. O dönem, Galatasaray’ın başında Sayın Başkan Adnan Polat vardı. Florya’dan sorumlu isim ise Adnan Sezgindi. Bu ekip belki de dönemlerinin en büyük yanlışını yaparak kaptanlık pazubandını takımın en yetenekli ve en etkili ismi Arda Turan’a verdi. Oysa Galatasaray’da kaptanlık saha içinde en etkili veya en yetenekli oyunculara değil lider özellikli ve Galatasaraylılık duruşu dediğimiz duruşu en iyi şekilde sergileyebilecek isimlere verilirdi. Üstelik Uğur Uçar tüm altyapı takımlarında kendisiyle aynı jenerasyonda yer alan Arda Turan’ın da yıllarca kaptanlığını yapmıştı. Nitekim verilen kararın yanlışlığı kısa zamanda ortaya çıktı. Arda Turan bırakın kaptanlık yapmayı, aldığı bu ağır yükle saha içindeki performansını bile sergileyemez hale geldi. Galatasaray hem kaptanından olmuştu, hem de saha içindeki en etkili isminden.

 

Velhasıl, bir tenzil-i rütbe olayı yaşandı Uğur Uçar için, üstelik hiç hak etmediği halde. Yıllarca altyapıda hatta bir dönem A takımda da kaptanlığını yaptığı bir isim birdenbire kaptanı olmuştu. Belki de ve büyük ihtimalle, böyle bir durumu hak etmediğini düşündü. Galatasaray’dan ayrılık kararı alan Uğur Uçar, 23 Haziran 2010 günü Ankaragücü Spor Kulübüne transfer oldu.

 

Uğur Uçar’a Galatasaray A takımında ilk formayı 7 Mart 2004 tarihinde oynanan Adanaspor maçında Fatih Terim vermişti. Ve bugün yine tek yetkili isim olarak Galatasaray’ın başında Fatih Terim var. Şimdi size takımın sağ kanattaki eksikliğinden; Eboue’nin 10 maç sürebilecek yokluğundan; Sabri’nin formsuzluğundan; takımın teknik ve takdik anlamda Uğur Uçar’a ne kadar ihtiyacı olduğundan bahsetmeyeceğim. Çünkü Uğur Uçar’ın bütün bu eksiklikleri gidermesinin de ötesinde Galatasaray için başka türlü bir değeri vardır. Eğer ve umarım Uğur Uçar Galatasaray’a transfer edilecekse bütün bu eksiklikleri gidermek için değil öncelikle yazıda da anlatmaya çalıştığım Uğur Uçar olduğu için transfer edilir. Umarım Büyük Kaptan Bülent Korkmaz’ın 3 numaralı forması ve kaptanlık pazubandı geçte olsa bir gün kendisine nasip olur.

 

Saygılar…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...