Makale Yaz
sporadami
Bu haberi yazdır
Uefa'ya soruyoruz!
 Şub
26
 2012

Arkadaşlar;

Türk futbolu belkide tarihinin en önemli seçimli genel kuruluna gidiyor. Bu süreçte çok az zamanımız kalsada, genel kurul öncesi UEFA tarafından aşağıda ki soruların cevaplanmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu konuda destek olur ve aşağıda belirtilen e-mail adreslerine bu yazıyı gönderirseniz sevinirim. İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Dear Sir/Madam,

Football in Turkey is really undergoing a difficult process as we all believe you are following also closely. By acceptance of the relevant court on date of December 9, 2011, indictment of attorney general has been announced to public. Said indictment involves assertions like setting pressure on institutions regarding football by constituting a gang, being involved in match fixing activities and giving incentive premium. Prosecution process regarding assertions in question is currently continuing. However, the process that we, as being sports fans, are closely interested is that the sportive judgement process which should be carried on by the Federation of Turkish Football. But although a period of eight months is left behind obviously no concrete step has been taken relevant to sportive judgement. The major reason of that is the effort exerted by eight clubs under judicial inquiry in order to scupper and retard this process by using all their power including sports media. Within this period of eight months, almost a battle between the dark and bright face of football has been carried on.

 

In the current situation, Football Federation General Assembly ofTurkey will elect the new president of the federation with the extraordinary congress to be held on the date of February 27, 2012. As being Turkish football fans, before this election we have two important topics that we expect to be cleared out and answered by competent authorities of UEFA. Explanations to be made by you about these two subjects, shall be important also for the members of general assembly who shall vote in the congress in order to give the right decisions.

 

1- Comments of Mehmet Ali Aydınlar, former president of Turkish Football Federation;

 

Former president of Turkish Football Federation Mehmet Ali Aydınlar who resigned on date of January 31, 2012, in a television program he was involved, stated that he bargained with UEFA and agreed on that instead of relegating the teams who fixed matches, to give penalty of cancelling some points.

 

Does UEFA executed such an agreement and bargain with former president Mehmet Ali Aydınlar? If true, why UEFA carried into practice a different enforcement for leagues of Turkey whereas they imposed sanctions and strike a clear attitudewith “zero tolerance” principle       for similar match fixing events occurred in Italy and Greek leagues? Relevant to watching guiltless football, Turkish football fans do not have the right as they have in Italy and Greece?

 

2- Candidacy of Yıldırım Demirören, President of Beşiktaş Sports Club, for presidency of Turkish Football Federation;

 

One of the candidates for presidential elections of Turkish Football Federation which shall be held on February 27, 2012, is Yıldırım Demirören who is the President of Beşiktaş Sports Club which is also one of the clubs under judicial inquiry. Yıldırım Demirören is being supported by the other eight clubs under inquiry. Clubs in question declared their supports for Yıldırım Demiören with the comments they performed in official internet sites. Yıldırım Demirören, within the period of candidacy,regarding match fixing penalties, stated that he will go through with a similar method of claimed bargaining as Mehmet Ali Aydınlar did with UEFA and bring UEFA to the bargaining table.

 

As UEFA, do you keep such a probability of bargaining relevant to penalties to be given to match fixing teams with the new President of Turkish Football Federation to be elected?  Does penalties to be given to match fixing teams can be a bargaining matter between UEFA and the federations? Do you find ethical the candidacy of Yıldırım Demirören who is the president of one of the clubs under inquiry?

 

We as Turkish football fans, do believe that the historical congress to be held on date of February 27, 2012, shall be start date for football in Turkey to see whether it will be the process of overcoming the crisis or being plunged into darkness. Before this congress, in favour of delegates in order to vote more consciously and for the future of Turkish football, responses for questions that you shall give has a vital importance. As being football fans, final request of us is that objective sportive judgement where in clubs under inquiry can be able to defend themselves which is their natural right, to be executed soon and after that judgement penalties involved in directions to be applied to the clubs that will be deemed guilty “without being subject to bargaining”.

 

 Best regards,

 

Gönderilebilecek e-mail adresleri; info@uefa.com;contact@uefa.com; discipline@uefa.com;michel.platini@uefa.com; gianni.infantino@uefa.com;giancarlo.abete@uefa.com; eva.pasquier@fifa.org;

 

Sayın Yetkili;

Türk futbolu sizinde yakından takip ettiğinize inandığımız zor bir süreçten geçmektedir. 9 Aralık 2011 tarihinde ilgili mahkeme tarafından kabul edilmesi ile Savcılık iddianamesi tüm kamuoyuna açıklanmıştır. Savcılık iddianamesinde Türk futbolunda çete kurarak futbol kurumları üzerinde baskı kurma; oynanan maçlarda şike yapma ve teşvik primi verme iddiaları yer almaktadır. Söz konusu iddialarla ilgili adli yargılama süreci hali hazırda devam etmektedir. Bununla birlikte biz sporseverleri çok daha yakından ilgilendiren süreç; Türkiye Futbol Federasyon’u tarafından yürütülmesi gereken sportif yargılama sürecidir. Ancak sekiz aylık bir süre geçmesine rağmen sportif yargılama konusunda hiç bir somut adım atılamadığıda ortadadır. Bunun en büyük nedeni; soruşturmada adı geçen sekiz kulübün spor medyasıda dahil tüm güçlerini kullanarak bu süreci baltalama ve sürüncemede bırakma gayretidir. Bu sekiz aylık süreçte adeta futbolun karanlık yüzü ile aydınlık yüzü arasında bir savaş yaşanmışdır.

Bugün geldiğimiz noktada; 27 Şubat 2012 tarihinde yapılacak olağanüstü kongre ile Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu yeni federasyon başkanını seçecektir. Bu seçim öncesi Türk futbolseverleri olarak UEFA yetkili makamlarınca açıklığa kavuşmasını ve cevaplanmasını beklediğimiz iki önemli konu vardır. Bu iki konu hakkında tarafınızdan yapılacak açıklamalar kongrede oy kullanacak genel kurul üyelerinin doğru tercihi yapması adına da önemli olacaktır.

 

1- Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın Açıklamaları;

31 Ocak 2012 tarihinde istifa eden Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar daha sonra katıldığı bir televizyon programında UEFA ile pazarlık yaptığını ve şike yapan takımlara küme düşürme cezası yerine puan silme cezası verilmesi konusunda anlaştığını açıklamıştır.

 UEFA, eski futbol federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile böyle bir pazarlık ve anlaşma yapmış mıdır ? Eğer yaptı ise, İtalya ve Yunanistan liglerinde meydana gelen benzer şike olaylarında “ sıfır tölerans” kuralı ile bu konuda net bir tavır ortaya koyan ve yaptırımlarda bulunan UEFA, neden Türkiye ligleri için farklı bir uygulamaya gitmiştir? Türk futbolseverlerinin temiz futbol izleme konusunda İtalyan ve Yunan futbolseverleri kadar hakkı yok mudur?

 

 

2- Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na Adaylığı;

 27 Şubat 2012 tarihinde yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçiminin adaylarından biriside soruşturmada adı geçen kulüplerden Beşiktaş Spor Kulübü’nün Başkanı Yıldırım Demirören’dir. Yıldırım Demirören soruşturmada adı geçen diğer sekiz kulübün de desteğini almıştır. Söz konusu kulüpler resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklamalarla Yıldırım Demirören’e olan desteklerini ifade etmişlerdir. Sayın Yıldırım Demirören adaylık sürecinde, şike cezaları ile ilgili olarak Mehmet Ali Aydınlar’ın UEFA ile yaptığını iddia ettiği pazarlığa benzer bir yol izleyeceğini ve UEFA ile pazarlık masasına oturacağını ifade etmiştir.

UEFA olarak yeni seçilecek Türkiye Futbol Federasyon Başkanı ile şike yapan takımlara verilecek cezalar konusunda böylesi bir pazarlık yapma ihtimaliniz bulunmakta mıdır? Şike yapan takımlara verilecek cezalar UEFA ve federasyonlar arasında bir pazarlık konusu olabilir mi? Soruşturmada şike suçlamasıyla adı geçen kulüplerden birinin başkanı olan Yıldırım Demirören’in adaylığını etik buluyor musunuz?

Türk futbolseveri olarak 27 Şubat 2012 tarihinde yapılacak tarihi kongrenin Türk Futbolu için bir aydınlanma veya karanlığa gömülme sürecinin başlangıcı olacağına inanıyoruz. Bu kongre öncesinde delegelerin daha bilinçli oy kullanması adına ve Türk futbolunun geleceği için yukarıdaki soruların tarafınızdan cevaplanması büyük önem arz etmektedir. Futbolseverler olarak bizim nihai isteğimiz soruşturmada adı geçen kulüplerin en doğal hakları olan kendilerini savunma haklarını kullanabilecekleri tarafsız bir sportif yargılamanın bir an önce yapılması ve bu yargılama sonucunda da suçlu bulunan kulüplere talimatlarda yazılı cezaların “pazarlık konusu yapılmadan” uygulanmasıdır.

Saygılarımızla...

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...