Makale Yaz
eleanor34
Bu haberi yazdır
Transfer değerlendirmesi ve eksikler
 Oca
15
 2016

  Herkese merhabalar,

Yazıdaki amacım kendimce transferleri değerlendirmek ve tespit ettiğim eksikleri paylaşmak. 

TRANSFERLER:

Donk: Kesinlikle Melo tarzı bir oyuncu değil Melo bana kalırsa defansif ortasaha oyuncusuydu. Yani hücuma verebileceği katkı sınırlıydı ön alanda pres e katılmazdı. Donk ise daha çok iyi yönlü orta saha, Melo kadar defansa yardım etmez ama ileride Melodan daha fazla hücuma katılır. Bana kalırsa iyi transfer çünkü takımda bir yavaşlık var herkes slowmotion oynuyor oyunu donk takıma hareketlilik getirebilir.

Linnes: Martin Linnes Molde de bir sistemin iyi oyuncusuydu ama Galatasaray da daha net bir sistem olmadığı için başlarda zorlanabilir. Kimse Eboue nin ilk senesindeki performansı beklemesin bence kişisel tahminim bu seneki Beck performansına benzer bir performans sergiler. Umarım Beck performansı kadar bile olsa sergiler çünkü oradan gelecek bir yardım Podolski yi uçurur. Ayrıca Donk ta olduğu gibi Linnes te takıma bir hareketlilik getirir. 

Forvet: Mağlesef daha buraya bir isim yazamıyoruz. Ama iddia lar üzerinden gidelim. Leandro Damiao, Milik, Benitez, Pato. Bana kalırsa Milik veya Damiao yedeğe alınabilir ancak Galatasaray ın forveti bana kalırsa bunlar olmamalı. Yanlış anlaşılmasın bunlar kötü demiyorum sadece gelip direk katkı verirlermi orası soru işareti. Bunlar gelecekte patlama yapabilecek forvetler. Bizim daha çok geldiğinde direk etki edecek hatta ismi bile rakibi korkutmaya yetecek bir forvet lazım. Zamanında ki Drogba etkisini yapabilecek birisi yani. Kim olur ne olur bilemem ama bu tarz adaylar Llorente, Osvaldo her nekadar formsuzda olsa Adebayor yada benzerleri. 

 Sinan Gümüş: Ben Sinan ı transfer olarak görüyorum ilk yarının bitmesiyle beraber takımda yer bulmaya başladı. Hem genç hem çabuk hemde çalım atabiliyor olması büyük avantaj. Ancak takım oyununda yok biraz bencil ayrıca maçın 90 dk sındada yok anlık güzel işler yapıyor sonrasında ortalarda yok. Ama yedekte mutlaka tutulması gereken özellikle 2. yarıda maça sonradan girip maç kazandırabilecek bir oyuncu. 

 Eksikler: 

Bana kalırsa Galatasaray kapasitesinde olmayan oyuncular bir eksik. Yani kulübün paraları boşa gidiyor. Kim peki bunlar ?

 Tarık Çamdal: Açıkça görülüyor ki kendisi orta sınıf anadolu takımı oyuncusu daha fazlası değil.

  Jem Karacan: 2 sezon önceki Jem Reading in önemli oyuncusuydu ancak geçirdiği sakatlıktan sonra bitenlerden. Türkiye kupası düşünülerek kalabilir ama bence gitmesi gerekenlerden.

  Rodriguez: Garip bir oyuncu ama orta saha performansıyla kesinlikle Galatasaray oyuncusu değil. Geçen sene ortasaha nın sağında açık olarak oynamıştı belki denenebilir ama orda oynatma düşüncemizde yoksa kesinlikle satılmalı.

  Burak: 30 gol attığı sezonlarda da bu cümleyi çok sık kullanmışımdır. Yıllardır Burak ın overrated yani abartılmış olduğunu düşünüyorum. Sadece gol atarak forvet olunsaydı Ulujohan, Drogba gibi oyuncular hemen unutulurdu. Teklife bakmaksızın satılması gerekenlerden ki ortalama 5 6 milyon € arası eder ki buda günümüz kuruyla hesaplarsak çok iyi para.

  Sol Açık: Yasin mağlesef bu sezon geçen seneki gibi değil. Oraya mutlaka birisi alınmalı. Ama alınacak kişi hızlı ve çalım atabilen birisi olması lazım aksi halde transfere gerek yok Olcan+ Emre + Yasin orayı götürür. Hani aklıma gelen bir isim yok ama tarz olarak Elia gibi diyebilirim.

  Umut, Bilal gibi isimlerinse takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. Bilal kalitesi ve kadro derinliği için tutulmalı. Umut ise sadece çok koşmasından dolayı. Burda anlatmak istediğim maçlarda oynatılması değil antremanda defans oyuncularının karşısında Umut gibi hızlı ve çalışkan bir oyuncunun olması bizim defanstakileri ister istemez geliştirir. Özellikle Semih Kaya nın ihtiyacı var zira böyle devam ederse 2 sezon sonra anadolu takımına gidecek.  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...