Makale Yaz
takatonia
Bu haberi yazdır
İyi kadro, iyi sonuç doğurur part2
 Oca
08
 2016

 part1 temmuz da yazmıştım bakmak isteyen oradan başlayabilir ki bu yazıyla bağlantı kurabilsin. http://www.webaslan.com/makale/?action=read&id=7052 

Evet renktaşlar nerden başlasam bilemiyorum biz taraftar olarak basit analizlerle basit sonuçlara ulaşabilirken makam sahibi yöneticiler sadece günü düşündükleri için yarınlarımız hep hüsran oluyor; şöyle bir bakalım ilk yarı, transfer dönemi ve sezon sonuna kadar  neler yaşandı ve yaşanacak.

Medya görevini yerine getirmese de biz burdan yazalım.

Sezon bitince transfer döneminde her şey çok açık görülmüştür yönetim Hamza  Cüneyt üçlüsü saçmalama rekorları kırmış bedava yabancı almak yerine yerli çöplükler ile Sözleşme uzatılmış kasıtlı adam kayrılmıştır. Dahası kampta melo da yokken laylaylom, tatil, yan gelip yatmalar otoritesi sıfır olan Hamza tarafından es geçilmiştir takimin fizik kondisyonu ortadadır. Geldiğimiz nokta ve çirkin süreçte yaşananlara bir bakalım: 

Varan1 Forvet alınacaktı adi da mario gomez fakat burak küser diye çete ve hamza bir olup aldırmadı. 

Varan 2 Sabri yerine maxi periera ya da menuier alınacaktı yine çete is başında. 

Varan 3 evgen konoplyanka (şuanki piyasa değeri 25m euro) alınacaktı hamza vizyon kıtlığından ötürü defans yapmıyor diye aldırmadı oynat simdi süper star yasin bitiğini. 

Yapmadık transfer ekmek yoksa pasta yeriz mantığı ile cıktık yola peki kadro gücümüz neydi sizce? Aşağıda saydığım birkaç oyuncu dikkatle inceleyelim kimdir bu adamlar ne isi var bizde. 

Burak yilmaz namı diğer kral bana kalırsa kocaman bir çöplük -top tutamaz kaval kemik ofsayt hücum faul- havadan gelen hiçbir topu indiremez dolayısıyla hep yerden oynamak zorundayız istatistiklere bakin maç başı orta sayımız da az gerçi açacak adam da yok o ayrı derhal satılmalı takıma ciddi anlamda zarar veren oyuncuların başında geliyor.neymiş efendim burak bey gitmek istemiyormuş Çine yahu seni isteyen takimin aklini şaşarım.

 Sabri ise futbol bilgisi sıfır cuneyt  tanman kına yaksın simdi devre arası yol verilmeli ya da madem kulübün önemli bir parçası olarak görülüyor verirsin senelik 500bin euro dursun kenarda deriz zam yapmak nedir bir de 1,6m yazık gerçekten yazık.

Umut bulut bjk maçında girdiği pozisyonla uzun süre unutmayacak olan 2.lig topçusu sezon sonu yol verilmeli.( koşmak fayda etmiyor ;) )

 Semih kaya müthiş düşüş gösteren balon topçu olduğu kesinleşti ne hikmetse gelen her hoca ona şans veriyor balık resmen burak2 neyse astana maçı zemin kotu diyerek kendini kandırıp hamzayi suçladı semihin kadroda yeri yok çok iyiysen  git avrupaya görelim boyunun ölçüsünü egemen 10tane semih eder de neyse. İnter falan isterse manciniye verin üçe beşe bakmayın.

Yasin oztekin bana göre oynayacağı en iyi takim Erciyesspor çünkü dünyanın en sıradan topçusu amrabatla brumanin parmağı etmez tek özelliği var dakika 70ten sonra yorulmuş savunmayı delmek git bu takımda yerin yok.

KAPTAN SELÇUK İNAN evet sen kocaman kartondan bir kaptansın formayı çıkardığın gün bitmiştin zaten kankin burakla beraber maç başı hariç  senede 2,8m euro para ile yerli rekor maaş sizde ve inanın oynamadığı maçlarda ne kadar hızlı ve seri oynuyoruz bakın 26 Eylül’deki Gaziantep ve 20 Aralık’taki Akhisar maçlarına burak ve Selçuksuz oynandı ve gayet akıcıydı takım neden çünkü el freni bu iki kağnı.

Yedek oyuncuları saymıyorum bile alayını göndersek yeridir Sinan hariç.

aşağıda yazdığım oyuncular yukarıdakilere  referans olsun 

1. Hatirlarsaniz yekta denen süper yildizimiz vardi ne oldu sivasta yedek bile olamadı 2.aydin basaksehirde yedek. 3.veysel kasimpasada yuvarlaniyor. 4.salih trabzonda yoklukta şans buluyor. Daha niceleri böyle.

bugün 4-5 oyuncumuz haricindekiler Anadolu takımında ilk 11 e giremezler çok ciddiyim. Basta trabzon çetesi avrupanin çeşitli takımlarından teklif almışta takimi çok sevdiği için bırakamamış.Çok merak ediyorum Burak Selçuk semih transfer listesine konsa kim alır ve ne kadar öder haydi hodri meydan!

 Peki asıl sorun ne italyan kökenli futbol adamları bize uymadı eyvallah dedik hamza vizyonsuz dedik uymadı denizli yaşlı diyeceğiz mayısta göndereceğiz. Soruyorum size sorunlar çözülmüş olacak mi? Hayır kesinlikle hayır sorun iste burada başlıyor frank rijkaard çok eleştirilmişti zamanında fakat unutuluyor elde malzeme olmadan dünyanın en usta şefi gelse helva çıkmaz..

yerlere göklere çıkarılan  yeniçeriler hoca gönderip maç seçtiler su saatten sonra takımdan en az 6 -7 civarında oyuncu gönderilmelidir özellikle trabzon çetesi Bize lazım olan yürekli ve yetenekli topçular. Sadece yönetim ve oyuncular değil onlar kadar taraftarda suçlu stada giden bassın ıslığı burası dingonun ahırı değil (Sercan örneğinde olduğu gibi)

ligde iyi iş yapan oyuncular var:

Djudsak hücum bölgesine girişleri çok yüksek bir oyuncu ve sut sayısı da yüksek hucüm zengiliği katardı sene başı alınabilirdi artık bursadaki gollerini izleriz

Bedava mbia alınmadı tebrikler Trabzon iyi iş çıkardın.

aatif chahechouhe hücum bölgesinde top tutmada 1 sırada aslında çok iyi faydalanabilirdik ya da eren derdiyokta olabilirdi.

Neden süperligden yazıyorum şu sebepten elimizdeki çöpleri avrupaya gönderemeyiz ancak takasla anadolu kulübüne verebiliriz maliyeti de sudan ucuz olur nasıl mı işte cevabı:

yıllık garanti ücret euro bazında yazayım Hamit 2,7 Umut 1,85m Tarık 1,3m Sabri 1,6m olcan 1,6  semih 1,6 yasin 1 jem 0,6 emre 0,5 sadece bunlar 13m maaş yapıyor 3 oyuncu transfer etseydik hem sağlam kadro olurdu hem boş kalabalıktan kurtulurduk. Bir de  djemali gönderildi ama maaşının bir kısmını biz ödüyoruz jem karacan alındı onuda biz ödedik geldi aynı paraya o zaman neden milli takım oyuncusu gönderipte 3. Lig topçusu aldın diye sormak lazım hamzaya bursaya alırım diye açıklama yaptı bir de keşke alsan hepsini de kurtulsak.

ayrıca donk transferine değinelim yönetim zaten beceremiyor bu işleri takasla alınabilirdi.biz de biliyoruz alex songu istemeyi de 2,5 e olmaz o iş ve beceremezler. devre arasında biri alınacaksa o da donk olurdu hem stoper hem önlibero oynayabiliyor gayet teknik dikine giden ayağına hakim uzun boylu biraz ağır ama bizde o bölgelerde ihtiyaç vardı iyi oldu pişman olmayacağız güvenin bana renktaşlar. 

Futbol olarak puan durumunda oynadığımız oyuna göre iyi bile sayılırız. İstatistiklerinden hiçbirinde iyi değiliz sadece topla oynama ve pasta iyiyiz fakat kendi alanımızda oynuyoruz sebebi semih ve selçuğun yan pasları değişim şart her şey değişime işaret ediyor. Orta açan adam yok Yasin beceremiyor podolskinin asıl görevi o değil en az 1 kanat lazım.pivot forvet şart hücum ne kadar güçlü olursa top o kadar ileride kalır tenis topu gibi sekip gelmez o yüzden topu tutan fizikli adam lazım böylece defans rahatlar az pozisyon verir az gol yeriz.

Sonunda toparladım yazımı daldan dala atladım ama hislerinize tercüman olmaktı amacım saygılar diliyorum umarım mayısta sürpriz olur yeniden doğmuş kupaları toplamış oluruz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Mayıs (1)
 
Şubat (1)
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...