Makale Yaz
efsane05
Bu haberi yazdır
Ates ile oynaniyor
 Oca
01
 2012

Türk futbolunun ileri gelenleri malesef ates ile oynuyorlar. Hatirlayin bundan bir kac ay evvel gine ayni oynu oynamislar fakat uefa oynadigimiz uyunun tehli oldugu konusunda bizi uyarmis ve o tehlikeli oyunun tehlikeli sonuclarindan son anda kurtulmustuk.

TFF baskani sayin Aydinlar ve ekibi , gectigimiz sezona ait kirli oyunlar olduguna dair belgelerin bulundugunu bildigi halde, sanki hicbir sey olmamisgibi davranmis, olayi önemsemeyerek, kücümseyerek yada yok sayarak F.Bahce yi sampiyonlar ligine gönderyorlardi. Konuyu yakindan takib eden ve TFF nin olumlu bir karar alacagina inanan uefa, TFF den hic bir ses cikmayacagini anlayinca bazi girisimlerde bulunarak, TFF nin F.Bahce yi sampiyonlar ligine göndermesini engelleyerek, ülke olarak olasi bir cezadan kurtulmamizi sagladilar.

Gelin bu duruma ters acidan bakmaya calisalim. TFF olayla ilgili belgelerin ve ses kayitlarin bulundugunu bilmesine ragmen, iddianame henüz okunmammistir bahanesi yada gerkcesi ile F.Bahce yi sampiyonlar ligine gönderiyor. UEFA da güveninden dolayi TFF nin vermis oldugu karara saygi duyuyor. Ve sampiyonlarligi basliyor. Sampiyonlarligi grub maclarinin ortalarinda iddianame aciklaniyor ve F.Bahce nin birden fazla maclarda sike yaptigi, belge ve görüntü-ses kayitlari ile kanitlaniyor. Durumdan aninda haberdar olan uefa F.Bahce yi derhal sampiyonlar liginden ihrac ediyor. TFF yede su sekilde bildiri gönderiyor. "Türkiye Futbol Federasyonuna olan güvenimizden dolayi gelisen olaylar karsisinda söz konusu kulüb adina (F.Bahce)TFF nin almis oldugu karara saygi gösterdip uefa olarak TFFnin almis oldugu kararin dogru bir karar olduguna inandik. Oysa simdi, sözkonusu kulubün bir cok maclarda sike yaptigi belgeler ile mahkemeye sunulmustur. Sikeye karisan bir kulübün uefa sampiyonlar liginde oynamasinin mümkün olmayacagindan, F.Bahce kulubünü sampiyonlar liginden ihrac ediyor, TFF nin almis oldugu karar dogrultusunda uefa yi zor duruma biraktigindan dolayi, Türk milli takimida dahil olmak üzere, futbol kulübleriniz belirli bir süre icin avrupa kupalarindan men edilmistir".

Bu yukarda belirtilen durumu abartilmis olarak görnler olabilir. Fakat son anda uefa olay ile bizzat ilgilenip TFF nin F.Bahce yi sampiyonlarligine göndermesini engellemeseydi, yukarda yazildigi gibi bir durum ile karsilasmamiz süpriz olmasdi diye düsünüyorum.

Simdi kalkmislar kümeden düsürülme maddesinin bir defaya mahsus kaldirilmasi icin ugrasiliyor. Hayret denen bir sey var. Yasa, sike yapan kulüb küme düser diyor. Fakat sike yapan kulüb x klubü olunca, yasayi bir defaya mahsus degistirelim diyerek o kulübün bir alt kümeye düsmesi engelleniyor. O zaman soruyoruz. Söz konusu olan kulübün adi x degilde xa olsaydi ayni uygulama yapilacakmiydi. Yanit evet uygulanirdi olsa bile inandiriciligi olmazdi. Neymis efendim FB siz bir ligin tadi olmazmis. Yok efendim havuz gelirinde düsüs olurmus. Hayir hicbirine katilmiyoruz cünkü dogru degil. 1. Ligin tadi sadece F.Bahce degildir. 2. Yayin gelirinde düsüs olabilir fakat o düsüs Bankasaya ya yansir. Birakalim Bank asya daki kulüblerimizind F.Bahce sayesinde biraz kazanclari olsun. Madem havuz gelirini sadece F.Bahce ayakta tutuyor. Olsun varsin Bank asya kulübleride bizdendir, varsin birazda onlar faydalansin. FB ligin nesesiymis, iyiya varsin birazda Bankasya ligimiz neselensin.

Bu makaleyi yazmaya baslamadan evvel, sayin Ilhan Cavcav ile ilgili haber okudum gazetelerde. Alt kümeye düsürülme yasasinin degistirilmesine karsi olan GS ile TS ye muhalefet olmus akli sira. Diyorki sayin Cavcav; "Biz bir bütünüz, birlik ve beraberligimizin olmasi lazim". Ilahi sayin Cavcav. Bahsettigin bütün, savunmus oldugun camurlu ve lekeli bütünmü. Sen öyle camurun ve lekenin bulundugu bir bütün icerisinde olabilirsin. "Ülkemizde FB terörü vardir" diyen Cavcav, gercekten sen bu sike olayinin tam neresindesin ki, zamaninda "ülkede FB terörü vardir" dedigin halde, ikide bir FB nin avukatligini yapiyorsun.

Neyse simdi gelelim esas deginmek istedigim konuya:

Eger kulübler birliginin cogunlugu ile bu söz konusu madde degistirilirse, UEFA daha evvelki göstermis oldugu mütevazi tavrini bu sefer göstermeyebilir. Daha evvel yaptigi gibi TFF yi ikaz etmek yerine TFF nin verecegi karari bekleyip ondansonra kendi uygulamasina gecebilir. Farzedelim, F.Bahce bir cok maclarda sike yapmasina ragmen öngörülen cezayi vermek yerine o maddeyi degistirerek F.Bahce bisekilde aklaniyor. Durumu yakindan takip eden uefa, kusura bakmayin ama size olan güvenimiz tamamen sarsilmistir. Sike yapan bir kulübü cezalandirmak yerine onun cezasini hükmeden maddeyi degistirme yolunu tercih ettiniz. Bu yüzden hem Türkmilli takiminizi hemde kulüblerinizi, kendinizi aklanincaya kadar, aklandiginiza inandigimiz tarihe kadar avrupa müsabakalarindan men ediyoruz.

. Bir spor hukukcusu degilim fakat, bir alt kümeye düsürülme maddesinin degismemesi icin sadece GS ile TS tavrini ortaya koyuyor buda yeterli degil. Diger kulübler birlikte olup o madde degistirilirse eger, yukarda bahsettigim konular ile karsilasmamiz süpriz olmaz.

Ülkemizi AB ye almamak icin türlü bahaneler üreten avrupanin, ellerine gecen bu firsati iyi bir sekilde degerlendirecegini göz ardi etmemeliyiz. Hele hele son günlerde ermeni soykirim davasi ile ilgili Fransa ya yaptigimiz tepkileri, uefa baskaninin da bir Fransa milletinden odugunu göz önünde bulundurusak, bu firsati ne sekilde degerlendireceklerini iyi hesab etmemiz gerekir.

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Temmuz (1)
  2016
  2015
  2014
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...