
31
2011
Gündemdeki şike olayı ile ilgili şu artık çok net belli olduki bu federasyon ve şikeden yırtmaya çalışan ve onlara para için destek veren kulüpler genel kurulda 58.maddeyi değiştirerek veya bir kereye mahsus küme düşmeyi kaldırarak bu olayı kendi lehlerine uygun şekilde kapatacaklar.zaten baştan beri taraflı davranan ve elinde yeterli deliller olmasına rağmen bugüne kadar gerekeni yapmayan ve şikecilere destek olmayı ilke edinmiş federasyonda aynı hesaplar içinde.dikkat ederseniz başta galatasaray olmak üzere trabzon başkanı en ufak söylemlerinde hemen pfdk sevk ediliyor.federasyon o kadar çok belli ediyorki taraflı davrandığını.neyse şimdi bu durumda ne yapabiliriz ve hakkımızı nasıl yedirmeyiz adına çözüm düşünelim.bence iddaaname açıklandığı için ve gizlilik kararı kalktığı için galatasaray federasyondan savcının gönderdiği belgelerin hepsini istemelidir hatta bu belgelerin ve delillerin kopyası bütün kulüplere ve medyaya verilmelidir.federasyonun artık vermeme gibi bir bahanesi olamaz.gerekirse bu belge ve deliller savcıdanda temin edilebilir.daha sonra bu belge ve deliller uefa ve fifa ile paylaşılarak federasyon ve şikeci kulüpler çok zor durumda bırakılmalıdır.tabi bunu yapacak olan galatasaray.gerekirse uefa ve fifa yetkililerini istanbulda kendimiz misafir olarak ağırlayabiliriz karar çıkana kadar ve onların bu süreci yakından ve gerçek şekilde öğrenmelerini sağlamalıyız.bu konuda uefaya mutlaka baskı yapmalıyız ve küme düşürme cezasının verilmesi için onların yaptırımına gereksinim olduğunu kanıtlamalıyız.
Tabi birde şu durum var.diyelimki genel kurulda küme düşürme olmadı o zaman bugüne kadar şike ve teşvik suçundan küme düşürülen kulüplere federasyon aleyhine dava açma haklarıda doğuyor.bu dava sonucundada kazanma ihtimallerinin kesin olacağı aşikar.daha geçenlerde şikeye teşebbüs nedeniyle elde hiç delil olmamasına rağmen kanaatle düşürülen ikinci ve üçüncü lig takımları var onlara ne diyeceksiniz adamlar federasyona 100 milyon euro dava açsa al başına bela ama bu federasyon bunları idrak edemeyecek kadar aptal maalesef.adamlar demezmi bizi hiç delil yokken kanaatle düşürdünüz ama şimdi elde belge ve delil olmasına rağmen küme düşürmediniz ve ayrımcılık yaptınız diye.federasyon bu durumda şöyle bir savunma yapacak genel kurul böyle istedi peki o zaman ikinci ve üçüncü lig takımları düşürülürken niye genel kurul kurulmadı.
Başka neler yapılabilir.galatasaray derhal kulüpler birliğinden ayrılmalıdır.hatta küme düşme verilmezse süper lig maçlarının yayıncı kuruluşundan ayrılmalıdır.biraz gelirimiz azalır ama biz ayrılırsak onların geliride azalacaktır.
Bunun dışında küme düşme cezaları verilmezse başta federasyon olmak üzere şikeye karışan kulüpler ve onların düşmemesi için destek veren kulüpler aleyhinde mahkemeye giderek dava açmalıyız.ayrıca uefa ve fifa nezdindede bu davaları açmalıyız.kurallar varsa herkes için eşittir ve hukuk isteyene göre şerbet veren bir müessese değildir.kuralları kafalarına göre kendi lehine değiştiren ve bunu yasal gören bu zihniyetçilere her türlü yasal yolları kullanarak haklarımızı savunmalıyız.
Bugüne kadar şikecilere ceza vermemeyi prensip sayan federasyonun her açıklama ve söylemde galatasarayı pfdk yoluyla susturma girişiminide hayretle izliyoruz.bakalım bu sefer ne ceza verecekler bize.
Umarım türk futbolu bu federasyondan ve şikecilerden derhal kurtulur.bu arada transferle ilgili kısa bir değerlendirme yapacak olursak ,devre arasında pahalı ve yaşlı oyuncu alınmasını uygun bulmuyorum.ancak takımın mutlaka takviyeye ihtiyacı var bunu es geçmeyelim ilkyarıyı lider bitirdik diye.özellikle hem sağ hem sol kanata kesin oyuncu lazım.birde forvet ve solbek alırsak iyi olur.anadolu kulüplerinden oyuncu almak zor artık dışa dönebiliriz.sağ kanata hamit altıntop solkanata gökhantöre forvete mevlüt derdinç alınırsa harika olur.yerli oldukları için uyum sorunlarıda olmaz.sadece solbek için yabancı olabilir.bu dört mevkiye yapılacak transferler ile sorunumuz kalmaz bence.
Bu arada baskette fenere tek sayı farkla mağlup olduğumuz maçtaki olaylara rağmen maçın hakemlerce yarıda bırakılarak iptal edilmemeside ilginç.zaten maçı yöneten hakemin şikede ve iddaanmanede adı geçmesi ve geçen sezonki finalde maç öncesi fenerli yöneticilerle olan telefon görüşmeleri malum.bu hakemi nasıl bu maça veriyorlar hayret doğrusu.bakalım edilen küfürler ve atılan yabancı cisimler nedeniyle fenere ceza verilecekmi.
Galatasaraylı dostlarım yeni yılda sağlık mutluluk ve başarı içinde güzel günler görmemiz dileğiyle iyi seneler.


- Kargalar ne kadar yaşar? İslam dininde karga ne anlama gelir? (01 Şubat Çarşamba)
- Çeyrek ne kadar? Çeyrek altın fiyatı kaç TL? Çeyrek altın fiyatı bugün! Büyük değişim yaşanıyor (01 Şubat Çarşamba)
- Bursa Bülbülü filmi konusu nedir?Bursa Bülbülü oyuncuları kimler? (01 Şubat Çarşamba)
- Rüyada altın görmek ne anlama geliyor? 8 kısa maddede Altın rüya tabiri (01 Şubat Çarşamba)
- Steam ücretsiz oyunlar 2023! Bu oyunları kaçırmayın, üzülürsünüz! Ücretsiz steam oyunları (01 Şubat Çarşamba)
- 2023 resmi tatiller takvim! 2023 yılında resmi tatiller hangi günler? Resmi tatiller hangi güne denk geliyor (01 Şubat Çarşamba)
- Kediler neden kusar? Kedi kustuktan sonra ne yapılmalı (01 Şubat Çarşamba)
- Futbolda ofsayt nedir? Ofsayt nasıl anlatılır? (01 Şubat Çarşamba)
- Kravat nasıl bağlanır? En kolay kravat bağlama yöntemi (01 Şubat Çarşamba)
- Cemre düştü mü? Kış cemresi ne zaman düşer? Cemre düştü ne demek (01 Şubat Çarşamba)
- Rüyada kedi görmek en anlama geliyor? Kedi rüya tabiri (01 Şubat Çarşamba)
- Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Kimsenin bilmediği farklı çilek reçeli tarifi (01 Şubat Çarşamba)
- Kırmızı şarap lekesi nasıl çıkar? Kurumuş şarap lekesi çıkarma için gerekenler (01 Şubat Çarşamba)
- Bebeklerde ateş nasıl düşürülür? En hızlı şekilde ateş düşürme (01 Şubat Çarşamba)
- Kedileri uyutma yolları! Kedim uyumuyor sürekli miyavlıyor diyorsanız yapmanız gerekenler (01 Şubat Çarşamba)
- Evde limon ağacı nasıl yetiştirilir? Balkonda limon ağacı yetiştirme yöntemleri (01 Şubat Çarşamba)
- Cunup abdest nasıl alınır? Gusül abdesti nasıl alınır? (01 Şubat Çarşamba)
- Bir ampül ayda ne kadar elektrik yakar? Led ampul ne kadar elektrik yakar? (01 Şubat Çarşamba)
- Mucize formül! Duşakabin lekeleri nasıl geçer? Duşakabin kireç ve su lekesi nasıl çıkar? (01 Şubat Çarşamba)
- Televizyon ne kadar elektrik tüketir? Televizyonun günlük elektrik masrafı (01 Şubat Çarşamba)
- Buzdolabı ne kadar elektrik tüketir? Buzdolabının günlük elektrik masrafı (01 Şubat Çarşamba)
- EYT emekli maaşı hesaplama, EYT maaş hesaplayıcısı (01 Şubat Çarşamba)
- Halis Ağa deliriyor, tarih yazan sahne! Yalı Çapkını bölüm fragmanı! Yalı Çapkını yeni fragman! (01 Şubat Çarşamba)
- Baş Ağrısını Dindirmenin İlaçsız 10 Yolu (01 Şubat Çarşamba)
- Spotify Aile Hesabı Nasıl Oluşturulur? İşte en kısa yolu... (01 Şubat Çarşamba)
- Ülke puanı kaç oldu? UEFA ülke sıralamasında kaçıncı sıraya yükseldik TÜRKİYE) (01 Şubat Çarşamba)
- Puan sıralaması UEFA Ülkeler katsayıları (01 Şubat Çarşamba)
- Ülke puanı sıralamasında Türkiye 2022 (01 Şubat Çarşamba)
- Türkiye, UEFA ülkeler puan sıralamasında kaçıncı sırada? (01 Şubat Çarşamba)
- UEFA Ülke Puanı Sıralaması Güncel 14 Ekim 2022 (01 Şubat Çarşamba)

