Makale Yaz
ysfsezgin
Bu haberi yazdır
Sistemsizlik...
 Ara
04
 2015

Galatasaray kadrosu içerisinde belki çok kötü oyuncular ya da verimsiz oyuncular diyebileceğimiz oyuncu kitlesi olabilir. Fakat Galatasaray tarihinin en kötü kadroları ile bile çok büyük işler yapmıştır. Burada en büyük etken ise; Galatasaray'ın tam saha pres ve bunaltma dediğimiz alan daraltma ile rakibine oyun imkanı vermemesinden kaynaklanıyordu. 

Eric Gerets döneminde yıldız statüsünde oyuncu dahi yokken bir pres ve sistem takımı olarak sahaya çıktığımızda ve oynadığımız o etkili futbol ile şampiyonluklar yakaladığımızı da unutmuyoruz.

Mancini ve Prandelliden önce Fatih Terim takıma bunu kazandırmış daha sonralarda ise yine çöküşe geçmiştir. Sebebi ise takım iskeleti dediğimiz kaleci, stoper, önlibero ve santrafor çizgi hattının bozulmasından kanaklıydı.Tomáš Ujfaluši'nin sakatlanması ile başlayan Galatasaray'ın sistem çöküşü Melo'nun ve Selçuk'un etkisizliği ve tabiki Elmander'in gidişiyle iyice vahim olmuştur.

Mancini eğer kalmış olsa gerekli bir sistem oturabilirdi fakat Mancini sonrası Prandelli ve ona sabredemeyişimiz ile ardından gelen İlk sezon Hamza Hamzaoğlu ile biraz toparlansa da daha sonra yine çöküş devam etmiştir.

Bu takım bir saldırı takımıdır. Yıllarca her oyunu bu etki üzerine kurulmuştur. Defansif zaafları varolsa bile bunu tüm takım olarak yapılan press ile kapatmışlardır.

Melo'nun gidişi ile ön liberosuz kalan Galatasaray ortasahası savaşan tek Melo yerine artık 3lü orta saha ile oynayarak yoluna devam etmelidir. Sistem takımı olacak isek; 4-3-3 gibi bir sistemi deneyebilmeliyiz. İleri hattımızda oldukça yetenekli oyuncularla kurulu Sniejder, Podolski belki bir nebze Burak...

Defansif ve ofansif bek sisteminde ise Carole ve Denayer gerçekten bu anlamda hem gelişime aç ve genç hemde süratli ve yetenekli oyuncular. Hakan Balta ve Chedjou tandemi ise lig için oldukça yeterli olduklarını ligin başlarında bizlere yeterince göstermişlerdir. Sonuç olarak Galatasaray bir his takımı olması yanında Galatasaray baskılı rakibi etkisi altına alan bir oyun sistemini benimser. Taraftarı da daima bu oyunu alkışlar ve sever. O yüzden Mustafa Hoca'nın artık sistem değişikliği ile 4-3-3 sisteminin denemesi zamanı geldi de geçiyor bile...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
 
Aralık (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...