Makale Yaz
soulsick
Bu haberi yazdır
TRANSFER POLİTİKASI
 Kas
11
 2015

Merhabalar Renkdaşlarım,

Takımımızın Milli araya girene kadarki performansı gerçekten bu kısıtlı kadroya rağmen çok iyiydi. Her zaman Sarı Kırmızı bizlere liderlik koltuğunda görünmeyi yeğledi, fakat bu sefer olmadı; önümüzdeki maçlara bakacağız.

Bu yazımı yazma sebebim, medyada gerekli gereksiz yere takımımız üzerinden prim yapmaya çalışılan haberlerdir. Takımımızın mali durumu ortada ve bu durum için gereken ne ise eminim yapılıyordur. Yanlış bir transferin daha bizi felakete sürükleyeceğini unutmamalıyız. O yüzden kanayan bölgelerimize transfer yapmak daha mantıklı. 

Yıllardır takımımızın hiç bir maçını kaçırmadan izledim. Bu sezon, tek tek hangi maçta hangi hatalardan gol yediğimizi yazmayacağım ama özetleyecek olursak da bu yenilen gollerin sebebi kadroda devşirme pozisyonlarda görev yapan oyuncularımız ve zengin bir kadro seçeneğimizin olmamasıdır. 

Mutlak suretle transfer yapılması gereken bölgeler ve oyuncu sayısı aşağıdakiler gibidir:

1- Takıma 1 stoper daha katılmalıdır. Bu genç birisi olabilir, hatta genç takımda gelecek vaadeden biri varsa o da olabilir. Yoğun maç trafiği yakında başlayacak.

2- Takıma mutlaka bir defansif orta saha yani ön libero (Melo'dan daha profesyonel ve topu dikine oynayabilecek) alınmalıdır.

3- Takıma Yasin'i rekabete sokacak, Yasin'i de geliştirecek türde bir sağ açık/solda da oynayabilen bir oyuncu alınmalı. Bütçemiz yetmez almaya tabi ki ama tarif ettiğim oyuncu Marco Reus tarzında bir oyuncu.

4- Takıma uzun vadede pozisyonunu kimselere kaptırmayacak, rotasyon zamanı sabri'ye formayı bırakacak tamamen sağbek alınmalı. Denayer'den sağ bek olmaz, olsa da sezon sonu gider. Ancak günü kurtarmış olur, kendimizi kandırırız. Ama, bana kalırsa Gökhan Gönül ayarında bir sağ bek bulunup alınmalı.

5- Geldik en kritik noktaya: Burak Yılmaz'ın Umut Bulut'un süresiz yedek oturabileceği, ikisini de kibirlerinden, gereksiz havalarından, tembelliklerinden utandıracak ayarda, gerçekten Mario Gomez gibi disiplinli ve profesyonel bir forvet alınmalı. Hakan Şükür tarzında olmak zorunda değil, bulduğunu atan o beğenmediğimiz Niasse gibi. Güçlü kuvvetli bir forvet almalıyız. 

Ama bu adam ne Niasse ne Kweuke ne de Türkiye liginden bir başka forvet. Bize aynı Ribery gibi patlama yapacak, Nonda gibi kararlı, Sneijder gibi çalışkan ve Hagi gibi sessiz sedasız gelip ben geldim dedirtecek bir forvet lazım. (belirttiğim isimler tamamen karakterleri açıklamak içindir, bu adamlar forvet adamı değiller zaten) 

İnşallah takımımız hak ettiği yerlere gelecektir. Bu pozisyonda olması bile başarıdır. Çünkü unutmayalım ki, biz çok başarısız bir transfer süreci yaşadık. Ama bir iki güzel hamle ile durumu kotardık. Özellikle Carole ve Rodriguez in iyi oynamaları biraz da olsa bizleri umutlandırdı.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
 
Kasım (1)
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...