Makale Yaz
irenduru
Bu haberi yazdır
Transfer
 Eyl
01
 2015

Sevgili Galatasaraylılar,

Malum olunduğu üzere transfer, ihtiyaç olunan mevkide oyuncu olmaması ya da olan oyuncunun yetersizliği nedeniyle takımın gücünün ve kalitesinin artırılması amacıyla yapılır.

Yönetimin bu seneki politikası çoğunlukça beğenilmemektedir, haklı olarak. Sorun, alınan oyunculardan ziyade aslında alınması gerekip de alınmayanlarda. Takım bütünlüğü açısından Melonun gideceği belliyken onun yerine alternatif birinin alınmaması, Burak'ın alternatifinin alınmaması ve sağ önde oynayacak Ş.ligi kalitesinde bir oyuncunun alınmaması en büyük yanlışlar olarak öne çıkıyor. Sağ bek ve stoper transferi de son gün yapıldığı için performanslarını bekleyip görmek gerekir. Yoksa, neredeyse bedavaya denilecek bir bedelle yapılan transferler hem lig ve kupa hem de Ş.ligi gibi uzun maratonda işimize yarayabilecek ve gelecek vaadeden oyuncular olması nedeniyle kötü değil, ancak yetersiz.

Ancak, Ş.ligi gruplarda mücadele edecek bir takımın hücum bölgesinde birden çok alternatifinin olması kaçınılmazdır. Benzemanın olmadığı bir dönemde gol atmakta zorlanan Realin o gelir gelmez Betisi 5'lemesi anlamlıdır. Futbol iyi oyuncularla oynanır ama iyi golcülerle gol atılır. Şu anda takımın en sıkıntılı bölgesi sağ ön bölgesi olarak görünüyor. Son günde de olsa Arsenalden Campbell alınsa hücum anlamında bol alternatif yaratılabilirdi. Şu anda Hamza hoca Umuta biz ise Yasine bel bağlamış durumdayız, ama Ş.ligi için ikisi de yetersiz.

Melonun yerine ise, herkes Rodrigezin oynayacağı fikrinde ama ben Carole ya da Chedjounun bile denenmesi gerektiği kanaatindeyim. Zira, ikisi de fizik olarak güçlü, ikili mücadeleye girmekten çekinmeyen ve top tekniği de yeterli düzeyde olan oyuncular. Carole Selçuğun yanında oynarsa, bu kez sol bek Hakan Balta, Chedjou oynarsa sol bek Carole ve stoperler Semih (H.Balta) ve Denayer olarak kullanılabilir.

Eğerki yönetimin yanlışlarına rağmen gruptan çıkılırsa, devre arasında ne yapıp edip Campbell veya muadili bir sağ ön oyuncusu alınmalı. Hem lig hem Ş.ligi için. Tabi ki önce Sneijderle sözleşme uzatılmalı, onun kafası rahatlatılmalı ve Burak efendiye alternatif olabilecek yerli ya da yabancı ilk dönemde yedek kalmayı çok dert etmeyecek ama potansiyeli olan bir golcü mutlaka alınmalı. Nasıl ki, Muslera üzülür kırılır mı denilmeden yedek kaleci alınıyorsa, Burak efendinin ne düşündüğünün hiç önemi olmadan böyle bir hamle yapılmalı.

Şu ana kadar alınan ve alınması gerekenlerle ilgili yorum yaptım, biraz da gidenlere bakmak gerek. Aysal efendi 40 küsur oyuncu ile kadroyu takozlarla şişirip milyon euroları saçtığı için yönetim önce elden çıkarmaya zaman ayırdı ve büyük bir oranda da bunda başarılı oldu. 33 yaşındaki Meloya bonuslarla yıllık 5,5 milyon vermek ne kadar yanlışsa çıtkırıldım bir yapısı olan ikili mücadeleyi sevmeyen savunma yönü eksik Telles'in ileride iyi futbolcu olmasını beklemek de o kadar yanlış. 6 milyona aldığın bu oyuncuyu 10 a satmak bence başarı. Belki birkaç yıl sonra iyi bir oyuncu olabilir, ama hangimizin bu kadar beklemeye tahammülü var? İsmi bile duyulmayan Carole geldi, hepimizin onunla ilgili olan tereddütlerini iki maçta ortadan kaldırdı. İyi kumaş her zaman kendini belli eder. Bu isimler dışında yönetimin gönderip de ya bu niye gönderildi diyeceğimiz hiçbir oyuncunun olmaması sizce de manidar değil mi? Bu kadar çöp oyuncu alınır mı? Geçen yıl son gün alınan Pandev ve Djemaili'nin bize maliyeti yaklaşık 8 milyon olmuştur. Hajrovic kazığını da eklerseniz 12-13 milyon. Bu paraya Nani de alınır Van Persie de alınır, sponsor desteğiyle İbra da. Bu yönetimin bunları yapamamasının bir çok sebebi olabilir ve geçmiş dönem pisliklerini temizlemek zorunda kalması nedeniyle mazur görülebilir. Ancak, devre arasında hücum bölgesine mutlaka takviye yapılmalıdır. Bu yapılmazsa bu yönetimin yapmış olduğu temizliğin hiçbir mantığı ve anlamı kalmayacaktır.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
 
Mayıs (1)
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...