Makale Yaz
romulo10
Bu haberi yazdır
Compact Futbol Ched-Yuh
 Ağu
05
 2015

Degerli renktaslarim,

Size oyle bir makale yazacagimki, inanin icimi hem dokecegim, hemde analizlerimi fazlasiyla size aktaracagim. 

Dogruyu soylemek gerekirse rakiplerimiz bize transferlerde buyuk ustunluk sagladi. Tabi bu kagit uzere oldugu icin gercekte nasil olur, kimyalari tutarmi tutmazmi bu ayri konu. Robin Van Persie denilen zati muhterem, Manchesterde son iki sene sakatliklarindan kurtulamayan bir futbolcu. Bir dunya yildizi evet, ama ben onun 30 mac oynayabilecek kapasitede oldugunu sanmiyorum. Bu futbolcu ne bir Sneijderla nede bir Drogbayla kiyaslanamaz. Sneijder Interde, fiyat konusunda kadro disi kalmisti, ve Drogba ise bir Shanghai macerasindan top oynadigi halde Galatasarayima gelmistir. Bence onlarin en onemli transferi, Bekiri, Egemeni, Emreyi gondermek olmustur. Bu kimyalari icin onemli bir adimdir. Malesef dile getirerek soyluyorum, biz bunu yapamadik. Yonetim topu Hamza hocaya atmistir, Hamza hocada iyimserligi icin herkese sans tanimakta. Malesef bu sene Turkiyenin en buyuk kulubunde, Sercanlari, Yektalari, Danyleri tekrar denemeye almasini gorup buda zorumuza cok gitmistir. 

Bizim transferde Hasan Sasindan dedigi gibi, Sagbeke, Melonun Yerine, Forvete, Kanatlarda oynayabilecek bir oyuncu, ve en basta STOPERE! Ne kadarda Ched-Yuh istatistik bakimindan iyi bir stoper olsada, kazandigi her hava topu karsi rakibe, ve kazanamadigi cok cok bir hava topu var. Cok cabuk calim yiyen bir topcu(kasimpasa maci). Semih Kaya ise, stoper olarak bu guvensizligi hissediyor. O yuzden onunda gelisimi buyuk sekilde engelleniyordur. Gecen sezonun son maclari Chedjousuz en nadir gol yiyen takima donustuk. Bu bir tesaduf tabikide olamaz. Bursada olsun, milli takimda olsun Serdar Aziz hava toplarinda, ikili mucadelede, topkapmada cok etkili, malesef alamadik (almadik). Sat Chedjouju madem, al Azizi kardesim. Ne kadarda yabanci kontenjani kalksada gencecik iri yari bir Stoper. Inanin Chedjou Fransin o sene en iyi stoperi secilmis ki en iyisiydi belkide, ama yanindaki adamda cok onemliydi. Bakin Ujfalusiye, onun guveni sayesinde Semih cosardi. Hava toplarinin hepsi onundu, ve hep takima kazandirilan toplardi. Bu cok onemli detay. Alinacak stoper bu ozelliklere sahip olmali, yoksa bu sene cok acik veririz yine. Yonetim Sneijderi, Podolskiyide dusunerek Alman/Hollanda ekolu bir Stoper alirsa cok yararli olur diye dusunuyorum. Chedjou Semihi tasimasi gerekirken Semih Chedjoujou tasiyordu. 

Ibra konusuna gelince: Galatasarayimiza ve taraftara tabiki yakisir. Malesef bu yonetime yakismaz. Altyapiyla cik, Ibrayi forvete koy, yine kafaya oynarsin. O yuzdende alinacak oyuncularda gercekten her sene 40 mac oynamis, ve takima direk etki yapacak oyuncular olmali. Bu Zalimin oglu Zlatandi ama bu kafayla vizyonsuz yonetimde olmaz. 

Sinan Gumus konusuna gelince; Inshallah yonetim bunu hata yapip kiralamazda hatta satmazda, madem transfer yapamiyorsunuz, bu cocugun onunu acin ve oynatin. Gercekten kabiliyetli ve cok onu acik bir topcu. Yeni Ardamiz olabilir. Sutlariyla, hiziyla, dribblingi alman ekolu yeni bir tranferimiz Sinan olabilir. Yeri geldigince Umut girecegine Sinan girsin, yeri geldiginde Yasin Ciktiginda Sinan girsin diyebilecegimiz futbolcu artik. 

Birde Melo konusuna gelince: Tamam kardesim, yolu acik olsun. Ama bu bolgeye transfer sart. Keske Jem Paulu almasaydinda, keske Yekta gitseydide, keske keske kese bu sene keskelerle gececek gibi ki keske Medel alinsaydi, Medel bu bolgeye cok yakisirdi nedenmi: Cunku bu adam Copa America Finaline kadar Chilide yaptigi islere baktim, ve gercekten Pitbull Ozelliklerinde bir topcu. Kart gorur gormez o baska, ama Galatasarayin suanki orta sahasi cok soft. Bazen box to box, yani Turk tabirinde kirip yikan oyuncuda gerekecek gibi. Dise dis maclarda agirligi anca oyle kurabiliriz. Chili tesadufenmi cikti finale? Kardesim kim var bu takimda: git Chiliden getir. Alexis haricinde hepsini alabiliriz. Anlatmak istedigim vizyon gerek. Melo gidiyormu git daha iyisini getir. Ama gelen daha kotu olunca, hatta Yektalar kalinca adam cildiriyor iste. 

Trabzonspor kafaya oynardi: Buragi Selcugu kazandik, biz Sampiyon olduk. Sneijderimiz, Musleramiz, varken neden baska kazanmak isteyen topcu alinmiyor. Bahsettigim Chili bosuna cikmiyor finale. Yonetim bunlari gormuyor, taraftar gordugu icin cok tepci cekiyor. Winners Mentality, Kazanma Mentalitesi takimdik, Gecen yil dort yiyen takima donduk. Sonra bir sekil toparladik ama TARAFTAR olarak UNUTMADIK!! Eyvallah Dort Yildiz, eyvallah Turkiye kupasi. Ama Galatasaray icin basari sonsuzdur! Bunu kafaniza sokun ey yonetim. 

Keske buna yakin bir takim kurabilsek: Neden transferler Chiliden. Cunku yonetim dandik topcu degilde. Vizyon sahibi olup kazanan takim kurmasi gerekir. Ornek olarak verdim cunku olmayacak birsey degildi cunku! Kafa kafaya Sampiyonlar ligine cikabilirdik. 

                                          Burak

  Podolski                           Sneijder                       Eduardo Vargas (chili)

                                  Selcuk        Medel (chili)

Telles                       Semih                Serdar Aziz       Jara Gonzalo (Chili)

                                       MUSLERA





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
 
Ağustos (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...