Makale Yaz
aschilius
Bu haberi yazdır
Biraz tavsiye...
 Ağu
04
 2015

Merhaba renkdaşlar,

Bugün bence her taraftarın kulübüne en kolay biçimde yardımcı olabileceği STORE konusunda birşeyler söylemek istiyorum.

1-GELİRLER...

Öncelikle yeni sezon formaları gerçekten de olmamış. Yıldız tasarımı facia.Bu konuda direkt kulübe ilk mail atanlardan biriyim. Şunu anlmakta zorlanıyorum, hiç mi kontrol eden biri yok bu işleri???? 

Rakiplerimizin (Özellikle fb) store'larında taraftara yönelik ürünlerin çokluğu ve çeşitliliği maalesef bizde yok. Bunun nedeni nedir, neden müdahale edilmiyor, neden hiç bir yönetici bunu dile getirmiyor? Store'lar bir kulübün bence en kolay ve en sağlam gelirlerinin başında geliyor. Çünkü sırf lisanslı ve kulübe destek olma adına 5 TL'lik bir atkıya 20 TL veriyoruz. 149 TL'den forma satılıyor! Aynı şekilde montlar, kabanlar, kamp ürünleri ve bir çoğu hep piyasa üstü fiyatlar. Yani kesinlikle karı yüksek bir gelir kapısı. Adam gibi 2 transfer yap, Forma tasarımlarında da TARAFTARIN GÖRÜŞÜNÜ al ki, insanlar ortak bir payda da buluşsun ve kendi istediği formayı 100 binler alsın. Al sana yüksek karlı gelir. Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen.

Ondan sonra çıkıp, ''UEFA KRİTERLERİ'' deyip duruyorsunuz. Kulübü bu hale kendiniz getiriyorsunuz, sonra da ''TARAFTAR KOMBİNE ALSIN - GERÇEK ASLAN GİYMEZ KORSAN'' kampanyaları yapıyorsunuz.Bu kulübün aslında taraftarlara ait olduğunu ve gelir anlamında taraftarın ne kadar önemli bir yeri olduğunu GÖZ ARDI ediyorsunuz. 

Ben toplamda en az tribünde 150 maç izlemiş biri olarak, bu kulübün öncelikle taraftarı düşünüp sonra karar verdiği hiç bir konuyu hatırlamıyorum. Ben her sezon kombinemi, formamı, atkımı, beremi aldım tribünde takımıma koşulsuz destek verdim görevimi yaptım. PEKİ SİZ BUGÜNE KADAR TARAFTARINIZ İÇİN NE YAPTINIZ? Hangi isteğe koşulsuz evet dediniz?

UEFA KUPASI SÜPER KUPA ALMIŞ BİR TAKIM TARAFTARI OLARAK BUNU PARAYA DÖNÜŞTÜREMEMEK BİZE MAHSUS HERHALDE!! 

Son 2 sezondur kombine alamasamda evde mevcut platforma üyeliğim mevcut.Bu şekilde desteğimi sürdürmeye çalışıyorum. Benim gibi olan da milyonlarca taraftar var.Bence yönetimlerin önceliği taraftar olmalı, çünkü VELİ NİMET'tir taraftar.Kışın locasında viskisini yudumlayarak maç izleyen başkanlar, o lüksü taraftar sayesinde kazanıyor düşüncesindeyim.(Belki de yanlış düsünüyorum ama bence öyle.) Çünkü taraftar soğuk-sıcak yağmur-kar her durumda tribünde yerini alıyor, CEFA çekiyor. 

Sözün özü, taraftarın hoşuna giden her ürün, kulübe karı yüksek bir getiridir! Bu kadar borç belki bir tek store la bitmez ama, bugün yapılamayan transferlerden 1-2 tanesi çıkar belki !!!! 

2-GİDERLER...

Öncelikle benim için çok önemli olan bir konuyu sizinle paylaşacağım. 

TÜRK FUTBOLCU NEDEN EURO ile maaş alır? Bende bu memlekette yıllardır çalışıyorum ama EURO ile maaş hiç almadım! Bunu neden söylüyorum, kimsenin aldığı para kimseyi ilgilendirmez, zenginin malı züğürtün çenesi misali edebiyat yapmayacağım. Sadece durum şu:

Sen bugün 2 milyon € verdiğin her Türk futbolcusu için KUR FARKINDAN TOKADI yiyorsun kafadan. AL SANA BORÇ YÜKSELTEN ilk unsur. PEKİ FLORYA DA ÇALIŞAN AŞÇISI, GÜVENLİĞİ, HİZMET EDEN PERSONEL'DE EURO İLE Mİ MAAŞ ALIYOR? Alıyorsa eyvallah. Almıyorsa onlar İNSAN değil mi? Bence Türk futbolcu için EURO ile maaş veriyorsan sezon başı o sözleşme de kuru sabitleyeceksin ki her ödeme zamanı TL-€ kur farkı sana fazla kaçmasın. 

Diğer önemli konu;

FUTBOLCULARIN ADINA ÖDENEN VERGİLER! 

Benim işverenim benim vergimi ödemiyor. Ama futbolcuların alacaklarında hep söylenir ''VERGİ KESİNTİSİNDEN SONRA ELİNE NET ŞU KADAR € yada $ GEÇECEK'' diye. Neden abi? Adam zaten bizlerin 100 kere Dünya' ya gelsek kazanamıyacağımız parayı 1 senede kazanıyor! Bırak vergisinide kendisi ödesin bir zahmet! Ülkeye'de katkısı olsun. 

Bu gelir-gider tablolarından sonra kulübün kendi ödeyeceği vergi de doğal olarak dağlar taşlar oluyor. Al sana 2. ve en önemli gider kapısı. 

Biz burada ne kadar yazarsak yazalım, bağıralım, haykıralım, insanların tek eğlencesi ve gönül verdiği bu takım yine İŞ BİLEN İŞ ADAMLARININ insiyatifine kalıyor maalesef. Bunun ceremesini de biz çekiyoruz çok komik.

Sonuç olarak, Pazarlama da, Taraftarla iletişimde biraz planlı olunsa belki de bazı şeyleri biz kendi içimizde bertaraf edebiliriz. İbrahimovic gelse formasını alacak en az 200 bin ADAM çıkar. Bugün itibari ile forma fiyatından 200 bin satış hesaplarsanız ne kadar karlı olduğunu tahmin edersiniz. Çıktı transferin yarısı. 

ALLAH RIZASI İÇİN ŞU TARAFTARA KULAK KABARTIN BİRAZ. DALGA GEÇMEYİN. Bırakın sponsor aramayı, SİZİN EN BÜYÜK SPONSORUNUZ TARAFTARINIZ!!!!  Sırf kombine ve iyi bir store geliri ile bence her sezon en az 2 tane üst düzey yıldız gelir bu kulübe. Benim gibi düşünen başka kardeşimleriminde olduğuna inanıyorum.

Saygılar,

Serkan





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Ocak (1)
  2018
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...