Makale Yaz
33gs1905
Bu haberi yazdır
Kenetlen
 Mar
10
 2015

Merhaba Arkadaşlar,

Basketbol takımımızın dünkü zaferinden sonra Galatasarayın ne kadar büyük bir camia olduğunu ve yıkılmasının ne kadar zor olduğunu bir kez daha gösterdi. Dünkü maç Basketbol maçı diye ikinci plana kesinlikle atılmamalı. Galatasaray formasının en kadar kuvvetli ve her alanda ne kadar zor yenildiğinin bir göstergesiydi dün akşamki maç. Tebrikler #yenilmezarmada

Futbol takımımıza gelecek olursak;

Her zaman sorarız bir derbi kazanmak mı? yoksa şampiyon olmak mı? diye. Derbi maçını kim ne kadar kazanmış biliyoruz ama Galatasarayımız’ın fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı verdiği sezonlara şampiyonun kim olduğuna bir bakalım.

İlk olarak 1959 yılında beri süre gelen Şampiyonluk yarışı;

Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu 19 sezonun sadece 5’inde Galatasaray sezonu 2. Tamamladı, yani Galatasaray’ın Şampiyonluk yarışı içerisinde olmadığı 14 sezonda Fenerbahçe ligi Şampiyon olarak tamamlamış. Galatasaray’ın kazandığı 19 şampiyonluğun ise 10’unda Fener sezonu 2. Tamamlamıştır. yani Galatasaray ile fener kapışmasında toplam 15 sezonda durum 10-5.

İkinci olarak büyütecimizi biraz daha daraltarak son 20 yıla bakalım;

Lig tarihini bir kenara bırakıp son 20 yıla bakıldığında ise tablo Galatasaray açısından daha da güzelleşiyor, Galatasaray’ın kazanmış olduğu 8 şampiyonluğun 6’sında Fenerbahçe ikinci olurken, Fenerbahçe’nin kazanmış olduğu 7 Şampiyonlukta Galatasaray’ın 2 ikinciliği bulunuyor (hangi 2 sezonmuş diye düşünmenize gerek yok 2000-2001 ve 2013-2014). Yani son 20 yılda da Galatasaray ile Fenerbahçe’nin girmiş olduğu toplam 8 şampiyonluk yarışında Galatasaray 6-2 üstün durumda. Son yıllarda dillendirilen psikolojik üstünlük hikayesine birde bu pencereden bakalım istedim J. İstatistiki sonuçlara göre kimin EZİK olduğu ve Mayısların neden bizim olduğu aslında çok net ortada.

Peki bu Mayıslar nasıl bizim oluyor? Galatasaray Fenerbahçe’yi işin ucunda kupa olduğu zaman nasıl bu kadar rahat ? Ben 30 yaşındayım ve 1996-1997 sezonundan beri Galatasaray’ın tüm maçlarını Mersinli olduğum için TV’den takip ettim. TV’den takip etmenin stadyumdan takip etmeye kıyasla avantajı Stadyumda bir kere izlediğin maçı TV başında 2, hatta önemli pozisyonları 3 defa izleyerek adeta aklına kazıyorsun. Takip ettiğim tüm sezonlar boyunca Galatasaray’ın ligin son 10 haftasında eline aldığı avantajı her zaman en iyi şekilde değerlendirmesi artık TAKIM KARAKTERİ OLMUŞ. Öbür taraftan bakınca da tablo bir o kadar acı aslında son 10 haftaya avantajlı giremediğimiz (2005-2006 sezonu hariç) birçok sezonda takım sezon sonunu zor getiriyor.

Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi Galatasaray’ın derbi deplasmanları bitti, lider ve 11 hafta kaldı. Yukarıda vermiş olduğum istatistiki bilgi ve hayatımın 2/3’lük bölümünde takip ettiğim Galatasarayımın bu sezonu şampiyon tamamlaması için her şey yolunda gidiyor.

Bakın arkadaşlar ilk yarıdaki Başakşehir maçında 4 gol yedikten sonra (-) averajımız vardı, aynı sezon içerisinde 17 Haftada derbi deplasmanlarımız tamamlayarak lider durumda olmamız müthiş bir başarı. Hafta sonu oynadığımız fb maçında elbet benimde rahatsız olduğum noktalar oldu. Hamza Hocamızı (olumlu ve ya olumsuz) eleştireceğiz tabi ki ama sizden ricam yapıcı eleştiriler yapalım. “Hamza Hoca ile olmaz”, “Hamza Hoca Sene sonunda kesin gitmeli”, “ruhsuz futbolcular” gibi yıkıcı eleştiriler bize şuanda hiç bir şey kazandırmaz. 11 haftamız kaldı ve ister beğenin ister beğenmeyin bu ligi mevcut Yönetim, teknik heyet ve futbolcular ile bitireceğiz. Lig bittikten sonra yukarıda anlattığım yorumlarınızı gerekçeleri ile yine yaparsınız ama şuan sadece taktiksel, oyuncu değişiklikleri ve takım ruhuna katkı yapacak eleştiriler yapalım. Oynadığımız oyun olarak hala istediğimiz seviyede olamasak da bundan sonra Galatasaray’ın zamanı geldi. BU HAFTALAR BİZİM VE MAYIS AYININ OLUŞTURDUĞUMUZ HAFTALAR. Takımı Galatasaray taraftarı gibi destekleyelim, yapıcı eleştirilerimiz yapalım, takımımıza sahip çıkalım, takım kendi karakterini ortaya koyarak gerekeni yapacaktır zaten.

Ek olarak hafta sonu maç Cumartesi günü, ben orada olacağım ve boğazım çatlayana kadar bağıracağım. Maç maç düşünerek önümüzdeki Başakşehir maçında BİZİM TAKIMIMIZI adeta son maç, final maçıymışçasına destekleyelim. Maça gelemeyen taraftarlarımız ise Galatasarayın bir his takımı olduğunu unutmadan ekran başında konsantre bir şekilde desteklemeleri dileğiyle,

Hepinize SARI-KIRMIZI günler…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...