Makale Yaz
eleanor34
Bu haberi yazdır
Hamza Hoca nın Artıları
 Ara
05
 2014

  Herkese merhabalar arkadaşlar, Hamza Hoca mızla ilgili birşeyler yazmak istedim ve kendimce Hamza Hoca nın neden doğru tercih olduğunu ve en büyük artılarını yazmak istiyorum.

  Hamza Hoca Galatasaray ımızı en iyi tanıyan teknik direktörlerden birisi dolayısıyla ben bir geçiş süreci olacağını düşünmüyorum ve sezon ortası olduğu için olabilecek en iyi teknik direktör olacağını düşünüyorum. Bugün Mourinho yu bile getirsen takımı tanıması için bir süre geçmesi gerekirdi ve 4. yıldız başka bahara kalırdı ama Hamza Hoca yla böyle bir sorunumuz olmaz.

  Asıl benim için önemli olan Hamza Hocanın transfer başarısıdır. Akhisar a kazandırdığı oyuncular ortada yabancı oyuncularıda müthiş bir katkı verdi. Galatasaray ımızın temel problemlerinden biriside bence yabancıların yetersizliği. Muslera, Melo, Sneijder, Chedjou ve Drogba son 4 senede yaptığımız en iyi yabancı transferleri. Ama diğerleri Amrabat, Ontivero, Dzemaili, Pandev, Bruma, Telles, Burdisso, Cris, Eboue. 

  Bunlardan

  Eboue: İyiydi ama şu an ortada yok sadece ilk sezon müthiş oynadı.

  Bruma ve Telles: Genç olmaları en büyük avantajları ama şu bir gerçek bizim ülkemiz oyuncu yetiştirmek için uygun bir yer değil en azından bizim gibi hedefi her sene şampiyonluk ve ŞL başarısı olan bir takım için. Ayrıca bonservisleri toplamda 20 milyon €. 

  Amrabat: Çok umutluydum kendisinden ama bir türlü bizde olmuyor. İspanya da döktürüyor ama unutmamak lazım ligler arasındaki futbol mantalitesi farkı. Bizim lig sert ve takımlar kapanıyor, La Liga yı takip eden varsa orda genel olarak hücum futbolu tercih edilir ve rakip farketmeksizin takımlar kendi oyunlarına bakar.

  Dzemaili, Ontivero, Pandev, Burdisso, Cris: Bunlar ise tam bir hayal kırıklığı Dzemaili içlerinden en iyisi ve belki bir para karşılığında satılabilir. 

  Sneijder: Aslında bonservisi 7.5 değilde 20 olsaydı ve biz alsaydık buna ek olarak aynı performansı sergileseydi eleştireceğimiz oyunculardan birisi olurdu. (ki ben hala bazı olayları eleştiririm sen o kadar yetenekli ve büyük bir adamsın biraz ciddiyetle ligi tek başına domine edebilirsin)

  Hamza Hocadan en büyük beklentim yapacağı yerli ve yabancı transferlerdir. Kaliteli yerliler ve yabancılarla takım yeniden ayağa kalkacaktır. En beğendiğim özelliği isme göre değil, takıma verebileceklerine göre transfer yapmasıdır. 

  Extra not: Dünya Kupasında Sneijder le ilgili söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Hepimizin yapması gereken bu. Van Gaal en skorer zamanında Hollanda kadrosuna almadı. Bu adamların bir bildiği var herhalde. Biz ise ismi çok büyük diye sürekli poh poh lama. Onları çalışmaya zorlamamız lazım yoksa bu lig ve bu takım avrupa arenasında hala Dubai ve Amerika gibi görülmeye devam eder ve başarı hayal olur. Fazla uzattığımın farkındayım ama şunu söylemeden geçmek istemiyorum bu ligde koşmadan gol(ler) atan 2 adam vardı Alex ve Hagi onlar bile yeri geldiğinde takımda ilk 3-4 koşan sırasında oluyorlardı. Aksi taktirde sıradanlaşacaklarını biliyorlardı. Tekrar söylüyorum Sneijder her maç 10-11 km doğru koşu yaparsa ligi tek başına domine eder.  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...