Makale Yaz
umitcan
Bu haberi yazdır
İlk adım olarak..
 Eki
21
 2014

Hocamız Prandelli ile başlayan sezonda geride kalan 9 resmi maçın hiçbirinde taraftarı tatmin eden bir futbol izleyemedik.. Peki bunların sebepleri nelerdi..

1) Defans için olmazsa olmaz olan uyumun bir türlü sağlanamaması. Buna sebep olarak 9 maçta 8 farklı oyuncunun(Veysel Tarık Yasin Semih Chedjou Telles Balta Melo) 3lü ve 4lü savunma tercihinde farklı dizilişte oynamasıdır. İstikrar sağlanamadı. Bunda hocanın hangi sistemde oynayacağını tespit edip onda ısrar edemeyişi de rol oynuyor.

2) Orta sahada Dzemaili ve bu yılki Selçuk asla sorumluluk almıyorlar. Ceza sahası içine yeterli koşuları yapıp 3. bölgede çoğalmaya destek veremiyorlar. Aynı zamanda orta sahadaki 3 lümüz atletik özellikleri yok ve çeviklikleri yok denecek kadar az. Bu yüzden takım orta sahada çok durağan kalıyor. Dinamik hareketli isyan eden bir merkez orta saha oluşturamıyoruz.

3) Sneijder merkeze yakın oynamalı. her iki kanatta dripling özelliği olan oyuncular ve ceza sahasına koşu yapan orta sa oyuncuları pas alternatifi oluşturmalı. Bunu yapamıyoruz. Bu şekilde takım sneijder den maksimum fayda sağlayabilir ve göze hoş gelen futbol ortaya konabilir.

4) Hoca saha içinde kullanacağı 5 ve külübede bekleteceği 3 yabancıyı doğru olarak kullanamıyor.

Peki nasıl olmalı........

1) Defansta sabri affedilip kadroya kazandırıldıktan sonra.. Tarık Semih Chedjou Telles te ısrar edilmeli.

2) Dzemaili formayı haketmeden sırtına geçirdi. Hakederek almalı taraftara bir ışık vermeli. Selçuk mutlaka dinlendirilmeli üzerindeki baskı azaltılmalı ve yeniden forma savaşının içine dahil edilmeli. Son bir ayda çıkış yapan Hamit ve E.Çolak ilk 11de denenmeli. Böylece orta saha daha dengeli daha becerikli bir hal alabilir. Bu 3lü ile orta saha bizim elimizde kalabilir.

3) Sneijder üzerine bir taktik kurulmalı. Maestro olarak takımı yönetmesi için gerek ortam oluşturulmalı. Burak haricinde Tarık Telles Olcan ve Emre ataklarda topu istemeli rakibi zorlamalı koşular yaparak rakip defansın dengesini bozmalı. Burak'ın iki stoper arasında sıkışmasının önüne bu şekilde geçilebilir.

4) Prandelli yabancı kuralından şikayet ederken 5+3 ü etkin kullanamıyor. Bu etkin kullanılarbilirse maçın gidişatı içinde iyi bir opsiyon olabilir. Dzemaili ilk 11 de bu durumuyla düşünülmemeli Bruma ve Telles her ne olursa olsun 18 içinde olmalı. Muslera Chedjou Telles Melo ve Sneijder İlk 11.. Dzemaili Bruma ve Pandev 18 de yer bulmalı.

Veysel Selçuk ve Dzemaili mental olarak kendine gelmedikçe ilk 11 de oynamaya devam etmesi takım içinde Telles Yekta Emre Hamit Bruma gibi alternatif olabilecek oyuncular için adaletsizlik olacaktır...

4. yıldız için elimizde yeterli kadro var.. İsteyen taraftar ve camia var.. Yeni yönetimde bu yönde çok istekli olacaktır.. Top Prandelli ve şans bulacak olan oyuncularda...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Ekim (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...