Makale Yaz
cgrbrk
Bu haberi yazdır
Fenerbahçe 11'i nasıl olmalı ?
 Eki
08
 2014

Renktaşlar, gerçekten çok önemli maçlar bizi bekliyor. Belkide önümüzde ki 2-3 maç hem ligde hem de Avrupa'da kaderimizi belli edebilecek ölçüde. Lige ve 4.Yıldıza ehemmiyet verdiğimiz çok açık ancak yine de Avrupa'da da bize yakışan bir oyun sergilemeliyiz. Özellikle Arsenal maçında ki yanlış kadro ve taktik seçimleri ile ilk yarı ortaya konan futbol bizi çok üzdü buna karşın bu yanlıştan dönülmesi, maçın ikinci yarısında ki olumlu futbol ve devamında gelen Erciyesspor galibiyeti bizleri biraz daha gelecek adına umutlu bakmamıza sebep oldu.

Milli maç arası umarım hem Milli Takımımız adına 2 galibiyet ile sonuçlanır hem de birçok oyuncumuzu Milli Takımlara yollamış bir kulüp olarak sakatsız bir Milli Ara yaşamış oluruz tek temennimiz bu yönde. 19 Ekim 2014 Tarihi'nde Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe ile çok önemli bir derbi maçı oynayacağız. Bu maçın kadrosu ve sistemi hakkında bi kaç bişeyler diyeceğim renktaşlar bilmem bana katılırmısınız..  

Öncelikle yerli bir yardımcı istemeyen Sinyör Prandelli takımı derbi öncesi yeni tanıyabildi. 3-5-2 saçmalığına hiç girmeyeceğim zira herşey ortada.. Öncelikle bir takıma oynatacağınız sistemi o takımda ki oyuncu grubu belirler yani elindeki malzeme neyse ona göre bir sistem oluşturmalıyız. Bizim takımımız 3-5-2 oynar mı diye sorarsınız mükemmel bir şekilde oynar ama Sivasspor maçıyla başlayıp Arsenal maçına çıkılacak bir sistem değil aylar lazım bu sistem için yani bu sistemi unutmalıyız.. Bu takım birçok sistemi oynar ama en önemlisi tüm oyuncuların bildiği temel bir sistem yaratıp gerektiğinde taşları yerinden azar azar oynatmak gerekir.

Mesela bu takım 4'lü savunma oynamalıdır bitti ! Sneijder orta-ofans oyuncusudur bitti ! Melo gibi bir adamı savunma da harcarsan orta sahan 15-20 dk'da düşer 5'lik olursun el-alem dalgasını geçer.. Melo, savunma önünde oynar bitti ! Olcan forvette oynayamaz Olcan kenar oyuncusudur solda oynarsa etkili ortalar keser, sağda oynatırsan içeri girip  şut atar bitti ! Macera aramaya gerek yok !! Bunları Arsenal maçının ilk yarısında anladı Sinyör Prandelli... Benim kendisine güvenim sonsuz gerçekten zaman tanımalıyız şuan ligde aldığımız puan da bence fena değil Liderin 1 puan arkasındayız..

Benim diyeceğim esas olarak şu artık gördük ki 1 seneyi neredeyse maç oynamadan geçiren Hamit gerçek bir profesyonel 31 yaşını deviren bir oyuncunun bu kadar süre oynamaması daha sonra Arsenal maçında ve akabinde ki Erciyesspor maçında ortaya koyduğu futbol takdire şayan !! Hamit diyor ki hocasına,"Sinyör derbide ben bu takımda oynamalıyım  ! " Bence sonuna kadar haklı Hamit'in son 2 maçta ki performansı beni çok mutlu etti ve derbide formayı haketti.. Benim derbi 11'im ve sistemim şu şekilde umarım Prandelli'de bu 11'i çıkarır.. Bir de bizim artık oyunumuzun temel noktası da şu artık sistem ve takım tamamen Sneijder üzerine kurulmalı NETT!!

Sistem 4-4-1-1 , Muslera, Tarık, Semih, Chedjou, Telles, Olcan, Selçuk, Melo, Hamit, Sneijder, Burak !! Haydi kolay gele ASLANLAR !! Şunu da ekleyim renktaşlar b hafta biz Fenerbahçe'yi öyle veya böyle yeneriz diye düşünüyorum Beşiktaş'ta Sivasspo maçında ilk mağlubiyetini alır ve gelecek hafta özlediğimiz Liderlik koltuğunu bi daha vermemek üzere alırız diye düşünüyorum...  #CIMBOM





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...