Makale Yaz
gaokehan
Bu haberi yazdır
pasoLIGpasoKEDER
 Eyl
18
 2014

Merhaba Galatasaraylılar,

Yazıma başlamadan önce ilk defa burada bir makale yazacağımı belirtmek isterim.

Öncelikle taraftarlarımızdan bahsetmek istiyorum.Federasyon ve Devlet tarafından çıkarılan sporseverler tarafından ne olduğu belirsiz ancak bazı kişiler tarafından tamamen duygusal yaklaşılan bu uygulama canımızı sıktı evet ama bu kartla stadlara girmeye mecburuz. Eskişehir maçında cezalıydık ancak bizim yerimiz olan Şampiyonlar Liginde takım ne halde olursa olsun o stadı doldurmak bizim görevimiz. Ultraslan'a burdan bir mesajım olacak. Şurdayız burdayız deyip video paylaşmakla,şunu yaptık bunu yaptık demeyle de taraftarlık görevimiz bitmiyor.Anderlecht maçı gözümde tam bir hayal kırıklığıydı hem taraftarların ruhsuzluğu hem de futbolcuların gösterdiği performans ...

Yazıma yönetimle devam etmek istiyorum.Faruk Süren zamanıyla başlayalım.Uefa ve Süper Kupayı almış, Avrupada takımlar listesinde 1.numaraya yerleşmiş olan Galatasarayımız; O günden bu yana bence hiç istenilen düzeyde yönetilmemiştir.Milenyum yılı diye tabir ettiğimiz (2000) sene sadece Galatasarayımızın değil futbol ekonomisinin ilerde basamak atlayacağı, altyapıların değer kazanacağı izlenimi verirken, Biz Galatasaray olarak ne kendi reklamımızı yapabildik ne de bundan bir kar sağladık.GStore'larda uefa ve süper kupanın küçük maketlerini satarak ekonomimize fayda sağlayacağını düşünen bir yönetimden ne beklenir ki ?

Daha sonraları gelen tüm yönetimler birbiriyle yarışmaktan Galatasaray öksüz kaldı ve tabiki de borçlar da öksüz kaldı.Banka faizleri o zamanlardan beri ödediğimiz bir yük sırtımızda.Bugün 80 milyon Dolar faiz ödedik denmesi kadar korkunç bir durum var mıdır ? Stad bilmecesiyle harcadığımız Olimpiyat eziyetleri. Ben yapacam ben yaptım stadı savaşında galip çıkan hep diğer rakipler oldu. Bugün hala isim hakkını alamadığımız gibi SAMİ YEN'den de bertaraf edildiğimiz gerçeği tokat gibi şaplıyor suratımızda.Şehrin ücra kısmına stad yaptırmak kadar düşüncesiz bir yönetim şeklimiz var. Mecidiyeköy'ün göbeğinde, Metro, Metrobüs , IETT ulaşımlarının olduğu bir lokasyonu bırakıp Sanayi durağından tek tüp çalışan metroyu seçmek ? Stadın dışına baktığımda hala inşaat havası veren çimento duvarlara ne demeli ? Sarı-Kırmızıya boyanamayan bir stadımız var çünkü isim ve kullanım hakkını alamadık.

Gel gelelim Ünal Aysal'a. Evet çok iyi bir iş adamı olabilir ama futbol sadece bir iş değildir.Futbol su gibi içip, hava gibi içimize çektiğimiz bir olaydır taraftarlar için.Ancak Ünal Aysal olaya tamamen duygusal bakıyor.Borcun 10 milyon Euro arttığını söylerek kendini kandırır.Yediğimiz vergi borcu, Hajrovic'ten gelecek 7 milyon euro tazminata değinmediği gibi bizleri de afedersiniz ama gerizekalı sandı.Futbol kulübü değil şirket yönetiliyor gibi olursa ortada ne Metin Oktay ruhu kalır ne de Galatasaraylılığın getirdiği ilkeler.

Kendisinin başkanlığında güzel günler gördük ama yeterli mi? Drogba oynamak istedi aynı paraya ancak pazarlık yapılması onu Chelsea'ye yönlendirdi.Şimdi soruyorum madem Vizyon yaratmak amacı başkanın peki neden Pandev geliyor neden Dzemaili ya da Veysel ? Burak'ı tek forvet oynatmak intihar iken Drogba'nın Elmander'in varlığıyla bir yerlere geldiği aşikar iken neden bu yabancılar gitti ? Şimdiki Elmander , Pandev'den kötü mü oynacak hatta Necati Ateş ? Yönetimde bazı kişilerin para yediği aşikar. Nasıl mı ? Transferlerden ... 

Veysel , Pandev , Dzemaili , Sinan Gümüş , Sinan Bolat , Kaan Baysal ( çocuk yoklara karıştı ) oynatılmayan Olcan. Bunlardan komisyon alınmadı mı şimdi ? Ceplere para indirilmedi mi ? Bunların cevapları verilmeden ne yönetim düzelir ne de oyuncular istenilen düzeye.

Bu kadro eminim teknik direktörsüz bile şampiyon olur ancak Yönetime Futbolla iç-içe olan, futbolcuyu anlayan, her gün demeç vermeyen, Galatasaraylılık duruşunu bir kaç kendini bilmez futbolcu ve şikeden mahkum olan isimlere harcatmayan KİŞİLERE ihtiyaç var. Kendi cebini değil gerçekten Galatasarayıma ne verebilirim diyen YENİ BİR BAŞKANA ve çevresinde toplayacağı GÜZEL, KARAKTERLİ, GALATASARAY AŞIĞI kişilere ihtiyaç var. Varsın büyük şirketlerin patronu olmasın mühim değil ama GALATASARAYLI olsun.

 

Bunlar gerçekten hissettiklerim ve kızdığım noktalardı. Kendi adıma hepimizin hissettikleri olarak yazmaya çalıştım. Yanlışım varsa yorumlarla düzeltin veya eklemek istediğiniz bir şey olursa. Bizim bizden başka dostumuz yok mühim olan GALATASARAYLIYI bulmak. Yoksa patron çok başkan olmak için.

 

Saygılarımla...

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Eylül (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...