Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Burak Yılmaz Hak Ediyor Mu?
 Ağu
14
 2014

Değerli renktaşlarım size ilk makalemi bugün yazmış bulunmaktayım.Makale yazma ve gazeteciliğe karşı hep bir merakım olmuştur.Bu sebeple dışardan her ne kadar itice gelsede her düşünceye saygı duyar "neden böyle düşünüyor ?" diye sorgularım.Çünkü bazen sorguladığınızda kendinizi haksız bulabiliyorsunuz.Çok fazla uzatmayacağım konuya gireceğim.Sizden isteğim Burak YILMAZ'la ilgili tüm düşüncelerinizi bırakıp konuyu okumanız.

------------------------------------------------------------------------------

2 sene Galatasaray'da top oynadı.Geldiği ilk sezon Şampiyonlar Liginde kendisini Ronaldo ile yarıştırdık,Real Madridin alternatif olarak alabileceği forvet yaptık.Geldiği günden beri bize saç baş yolduran Burak Yılmaz.Kaçırdığı golleri haricinde futbolcu olmaktan eksik bir sürü özelliği.Manisaspor Beşiktaş ve Fenerbahçe kariyeri bildiğim kadarıyla pek parlak değil. Ve genellikle sağ kanat oynamıştı.Daha kolay yorumlamak için aşağıda zayıf ve güçlü yönlerini toparlayacağım.

Zayıf yönler

-Pas

-Top sürme

-Çalım

-Son vuruşlar

-Fizik(fiziği iyi ancak adamla 1e1 giremiyor)

-PRES.ÖZELLİKLE PRES.PRES YAPARKEN RAKİBE %90 FAUL YAPMA.

-Ofsaytta kalma

Güçlü yönler

-Şut

-Kafa vuruşu (biraz geliştirdi)

-Serbest vuruş

-Sahte koşu

-Hız

-Fırsatçı golcü.Türkiyede fırsatçı golcü denilince akla gelen oyuncu.

işte gördüğümüz Burak Yılmaz'ın bazı özellikleri.Ben Burak Yılmaz'ın kahrını çok çeken bir taraftarım.Her maç düzenli olarak laf ettiğimiz tek oyuncu. Zaten çoğu taraftar : "Sövüyoruz mövüyoruz ama leblebi gibi gol atıyor kerata."diyerek geçirdik sezonları. 

Benim eklemek istediğim asıl konu ise; BURAK YILMAZIN MANCİNİ DÖNEMİNDEKİ PERFORMANSI.

Galatasaray'a bir oyuncu gelir 2 maçta kötü performans verir beğenmeyiz.Örnek veriyorum Salih Dursun.Taraftar olarak beğenmedik reddetdik.İstemedik.Ancak ben her zaman Galatasaray forması giyen oyunculardan kolay kolay nefret edememişimdir.Siz Hakan Baltayı sevmezsiniz mesela ancak ben önemli maçlardaki yaptığı kritik müdaheleri unutmam.Yine bende çok sevmem aslına bakarsak çünkü bazen gerçekten kazma olur.Ama saygı duyarım.

Ancak aynı olay teknik direktörde gerçek olamıyor.Eleştirir beğenmeyiz ama sahip çıkmamız gerekir.Ben Roberto Mancini'yi çok eleştirdim ama çokta sevdiğim bir hocaydı gitmesine gerçekten üzülmüştüm.Bir gerçek vardı ki göz ardı edemeyeceğimiz,takımın dengesi acaip bozulmuştu.Selçuk topu alıp inadına defansa atıyordu alıyordu geri oynuyordu en son 2 sürüp yanındaki Yektaya bırakıyordu.Burak sahada yok oluyordu koşmuyordu göremiyorduk Burak'ı.

Bazen geri düşüp atak yapar gol atamazdık sonra 1-1 yapardık ben bundan çok şikayetçi olmazdım. Ancak adam akıllı atağımız olmayan 4-1 yendiğimiz maçtan şikayetçi olurdum. "günü kurtarmak" deyimi varya o yüzden.Bu futbolla ilerlemez diye.

ROBERTO MANCİNİ DÖNEMİNDE ÖZELLİKLE SELÇUK İNAN VE BURAK YILMAZ TAKIMA İYİCE KÜSMÜŞTÜ.HER NE KADAR ÜNAL AYSAL'IN İSTEĞİ ÜZERİNE MANCİNİYE TARAFTARLAR ÖNÜNDE KAL DESELERDE İSTEMİYORLARDI.

TARAFTARIMIZI FORVETİMİZ BURAK YILMAZ HAKKINDA BİR DAHA DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUM.NEFRET EDİLİCEK BİRİSİ DEĞİL.YERLİ OYUNCU.MANCİNİDEN ÖNCEKİ SEZONUNU DÜŞÜNÜN. VE ONDAN ÖNCEKİ TRABZON SEZONUNU.

Okuyan herkese teşekkürler,Değerli Galatasaray taraftarına saygılarımla...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...