Makale Yaz
malafat
Bu haberi yazdır
Biz Bu hallere düşecek ne yaptık....
 Mar
23
 2014

El-İnsaf Mancini

Bir teknikdirektör bu takımı ben kurmadım diyorsa oyuncuların üzerinde ki etkiyi siz düşünün. Ne demek sen bu takımın hocası değilmisin? İyisi ve kötüsüyle bu takımı idare etmek için oraya getirildin. Nitekim gelirken Türkiye'de ki sorunları araştırmış ve biliyor olarak geldin. Durduk yere kimse sana milyon avroları bagışlamıyor. Yabancı sınırlaması olduğunu, yerli yetenekli oyuncu azlığı gibi konuları her futbol adamı bilir. Şimdi takımı ben kurmadım ne demek?

Yolunu kaybetmiş İtalyan seyyahı

Meselenin daha vahim bir noktası da Mancini nereye geldiğini halen bilmiyor. Senin geldiğin camianın Galatasaray olması bu görevin daha çetrefilli olması demek. Şöyle ki; bu takım her sezonu şampiyonluk parolasıyla açar. 25 milyon taraftarı Galatasaray'la nefes alır ve hedefi her zaman ligde ve avrupada daha yüksek başarılar yakalamaktır. Beraberlik asla Galatasaray’linin mutlu olacağı bir skor değildir. İtalya'da İngiltere'de beraberlik iyi bir skor olabilir çünkü rekabet yüksektir ve şampiyonluğa oynayan en az 4-5 takım vardır her sezon. Ama Türkiye'de şampiyonluğa oynayan sadece Galatasaray ve diğerleri vardır.

Arzuhalci Mancini

Bir teknikdirektör geleli 6 ay olmuş ve halen takıma oynatmak istediği sistemi iki işaretle anlatamıyorsa burda büyük bir sorun var demektir. Siz zaten bütün haftayı taktik çalışarak geçiriyorsunuz oynattığın sistemlerin hepsini futbolcuların bilmesi ezberlemesi lazım. Bir işaretinle değiştiremiyormusun? Olmadı Tugay’a söylesen o bağırıp anlatamaz mı? Her maç bize bu kepazeliği yaşatıyorsun sanki dilekçe gönderir gibi ortasahaya taktik mektubu gönderiyor zavallıca. "Saygılarımı sunar gereğinin yapılmasını arz ederim İmza Roberto Mancini”.

Takıntılı Defansif Kadro

Ceyhun Mancinin en çok güvendiği isimlerin başında geliyor çünkü adam defans üzerine sistem kuruyor. Kazanılması gereken maçlara bile ortasahada defansif bir kurguyla çıkıyor. Londra'da Chelsea maçına anlarım defansif çıkılmasını ama Arena da lig sonuncusuna Ceyhun ile başlamayı aklım almıyor. Bundan önceki maçlarda da benzer haltları yedi sayın Mancini. Son dakikalarda oyuncu değiştirmeler, forvet çıkarıp defans almalar gibi. Dün akşam neyseki son 15 dakikayı beklemedi oyuncu değişikliği için...

Takım Gençleşiyormuş

Devre arasında dünyanın parasını harcayıp transfer rekoru kıran bir Galatasaray izledik toplamda 9 isimle.Burda yorumcular Galatasaray gençleşiyor iyi oluyor dediler. Evet eyvellah gençleşme operasyonu orta ve uzun vadede güzel meyveler verecek. Lakin sezonun kalan yarısında aradaki puan farkını eritecek adımlar da atılmalıydı. Şimdi bunların 6 sı genç bana faydası olmaz diye kenara çekilme saçmalığına ne demeli? Telles dışında alınan 8 topçu (Bir nebze Veysel ve İzzet de dahil) takıma üst düzey katkı sağlayamadılar. Salih'i Burdisso'yu Fatih Terim mi transfer etti? Senin kurduğun takımın oyuncularıysa neden oynatamıyorsun?

EGO su varmış!

Terim’i her türlü kahpe bizans oyunuyla yuvasından uzaklaştıranlar her fırsatta laf sokarlar Terim'in egosu varmış diye. Mancini nin yok muego su? Akşam ki açıklamarını dinlemediniz mi? Nasıl futbolcu harcadığını görmediniz mi? Velev ki Terim in egosu var ama o asla Oyuncusunu eleştirmedi,başkalarını suçlamadı, mazeret üretmedi ama mücadele etti.

Oyunculara Sahip Çıkalım

Size Rijkard'ın olduğu sezonu hatırlatmak istiyorum. Her fırsatta takım kötü diye takımı eleştirirdi. Kısmen haklıydı; o zaman ki kadro mevcut kadronun yanından bile geçemez. Ama böyle yaparak tribünlere Arda'yı hedef gösterdi. Bizim taraftar ölçüyü kaçırmaya zaten meyilli, adama ne laflar ettik ağlattık ve Türkiye'nin en iyi topçusunu bir sene sonra elimizden kaçırdık. Şimdi fiyatı sattığımız fiyatın en az 3 katı. Demek istediğim, Selçuk ve Burak bunlar belki birer Messi Ronaldo değiller ama mevcut yerli oyuncu havuzu içerisinde Türkiye'nin en iyi oyuncularından. Aynı hatayı bu çocuklara da yaparsak kaybeden biz oluruz. Burak’ı hiç beğenmem ama adam gol kralı olmuş birisi, doğru taktikle çok faydalı olabilecek bir forvet. Keza Selçuk da öyle. Bu adam son iki sezon Galatasarayı sırtlamış adam. Form düşüklüğü yaşıyor olabilir ama asla hedef gösterilmemeli. Lütfen renkdaşlar bu noktaya özellikle eğilelim. Selçuk ve Burak tan daha iyisi şu an için yok, bulana kadar bunlarla idare etmek zorundayız.

Vel hasıl-ı kelam

İki maç kaybettik diye Mancini’yi eleştirenlerden değilim. Geldiğinden beri oyun şablonunu, tarzını ve futbolcularla olan ilişkilerini hiç beğenmedim eleştirdim ve yine devam edeceğim.Bence deplasmanda 22 puanı bırakan zavallı bir adam, evinde son maçını kaybeden adamdan daha çok eleştirilmeyi hak ediyor. Senin elinde Man City bütçesi yada Inter'in futbolcu havuzu yok. Elindeki imkanlarla takımı idare etmesini becerekceksin, beceremiyorsan "Ciao" diyeceksin.

Fark yeriz, şampiyonluk gider, krizler yaşarız bunların hepsi gelir geçer ama Galatasaray başı dik yürür. Benim Galatasaray’a en ufak bir faydam olmadı olamazda. Ama direkten dönen her top için feryadı basan benim, kaybedilen her puan için dertlenen benim. Yani saha kenarında bacak bacak üstüne atıp oturarak salla başını al maaşını derdinde olan Mancini'den de, kulübe son 5 sene içinde kendi reklamını yapmak için üye olup kendi prestiji için ortalarda yöneticiyim diye dolananlardan da çok daha fazla Galatasaylıyım.

Takımı kaybettiğinde ağlamayanlar anlayamaz...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...