Makale Yaz
9orkem
Bu haberi yazdır
Rosell Gider, Şikeciler Kalır!
 Oca
23
 2014

Barcelona Başkanı Sandro Rosell, Neymar transferindeki yolsuzluk davasından dolayı istifa ediyor. 57 milyon Euro olarak beyan edilen transferin 95 milyona yapıldığı iddia ediliyor. Dava da devam ediyor. Kararın Barcelona Kulübü'ne zarar vermemek ve yargının önünü açmak için alındığı belirtiliyor. Türk futbolunu, kendi camiasını, futbolcularını şike damgasıyla karalayan yüzsüz şeref yoksunları ise bırakın istifa etmeyi büyük bir pişkinlikle kahraman gibi ortada dolaşıyorlar. Komplodan bahsediyorlar. Yargıyı tanımıyorum diyorlar. Hala bu ahlaksız adamları destekleyen binlerce insan var. Gel de bunların içinde huzur içinde yaşa.

Büyük kulüpleri büyük adamlar yaratırlar. Küçük işlerle uğraşan alçak insanlardan büyük kulüpler yaratmalarını bekleyemeyiz. Bir kulüp düşünün ki başkanı ve yöneticileri yasa dışı bir olaya karışsın ve kendi yargısından tutun da, TFF hariç UEFA ve CAS'a kadar tüm yargı organlarınca cezalandırılsın. Ve bu başkan ve yönetimi hala o kulübün idareciliğinde serbestçe bulunabilsin, itibar görsün.

Evet arkadaşlar, burası Türkiye. Bir yanda davası sonuçlanmadan sırf kulübe zarar gelmesin diye istifa eden bir başkan. Diğer yanda suçu yargı organlarınca tespit edilmiş bir grup utanmazın pişkinliği... Bunlara destek veren yalaka sürüleri...

Bu insanlar hala medya organlarına çıkıp Yargıtay kararını tanımıyoruz diyorlar. Bu yargı şaibeli diyorlar. Yargının kendi bakanlarını ve oğullarını hedef alan girişiminden sonra T.C Başbakanı'nın yargıyı hedef almasını sinsice kullanıyorlar. Başbakana kumpas kuran yargı bize de oyun oynadıya getirmeye çalışıyorlar. Beni Ergenekon'dan alamadılar, buradan almaya çalışıyorlar diyorlar. Kodesten yırtmak için torunlarıyla çekilmiş fotoğraflarını kulübün internet sitelerinden paylaşıp ajitasyonun ağa babasını yapıyorlar.

CANAYDIN OLUN!

Meselede garip olan taraf işlenen bu suçlar değil, bu suçlulara karşı çıkan insanların bir elin parmağını geçmemesi. İnsan olan her yerde suç olur. İnsan bazen hırsı ve şevheti dolayısıyla tabiatı dışında hareket eden ve kendi menfaatlerini insani değerlerin önüne geçiren bir varlıktır. İnsan hata yapar ve bu hatalarından ders almasını bilirse, bu yanlışlar kendisine artı olarak geri döner. Ama bir ülkede suçlulara arka çıkılabiliyorsa, yakınlık duyduğumuz insanları haksız yere içinde bulunduğu durumdan kayırmak için dümenler yapıyorsak, suçluyu suçlu olarak göremiyorsak gözlüklerimizi değiştirelim beyler.

Azcık onurlu olalım. Haksızı desteklemeyelim, adamların yanında olalım. Eski Galatasaray Başkanı merhum Özhan Canaydın, sarı-kırmızılıların Fenerbahçe'ye 6-0 yenidiği maçta tribündeydi. Maç bitince Canaydın ayağa kalkıp rakip takımı alkışladı. Bu benim onuruma dokunmuştu, ama Canaydın bir adamlık örneği gösterdi. Sonuçta Fenerbahçe o zaferi hak etti, o da hakkı haklıya teslim etti. Sevgili taraftarlar da artık bu boş gururdan sıyrılıp yanlış yapanları başkanları da olsa onlara en ağır şekilde tepki vermeli. Ama nerede...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...