Makale Yaz
elmariachi89
Bu haberi yazdır
Yanlış,yanlış,yine yanlış !!!
 Eki
22
 2011

Bu ülkede ki teknik adamları anlayamıyorum ve sanırım ömrüm boyunca da anlayamayacağım.Sadece yerli olanları değil,ülkemize gelen çok kariyerli teknik adamlarda buna dahil.Heralde buranın havasında suyunda var bir şeyler.Hepsi de iyi giden sistemlere çomak sokmakta,kendi ayaklarına kurşun sıkmakta usta olmuşlar.Çok değil 2-3 gün önce burada bir yazı paylaştım ve içeriğinde de az çok sistemden bahsetmeye özen gösterdim.Bu olay sadece futbolda değil,hayatın her alanında geçerli.İYİ GİDEN SİSTEMLER DEĞİŞTİRİLMEMELİDİR! Ama ola ki çok zorunlu kalıpta değiştirilmesi gereken durumlar olursa da hamleler ona göre yapılmalıdır.

 Son 5 haftadır (Karabük maçı hariç) sahada olumlu bir Galatasaray seyretmeye başlamıştık ki,ne yazık ki hevesimiz yine kursağımızda kaldı.Geçen yazımda takımın 4-1-4-1 sistemine yavaş yavaş ısındığını ve sistemi işletenlerinde futbolcuların oyun karakteri olduğunu söylemiş,eğer takımda ki bazı oyuncular sakat veya cezalı duruma düşmüşse,diğer oyuncuların yerinde kaydırmalar yapmayıp sadece yerlerine başka futbolcuların monte edilmesi gerektiğini dile getirmiştim.Son 3 seneki hüsranımızın da sebebinin bu sistemlerin bir türlü oturtulamayışı olarak göstermiştim.Futbolu az çok bilen herkes son 3 haftadır bu takımın iyi olmasında ki temel kişinin Engin Baytar olduğunu sanırım görmüştür.Onun yokluğunda ise takım içinde onun oyun tarzına en yakın oyuncunun Emre Çolak olduğunu söylemiş ve sadece Engin yerine Emre'yi alarak kadroda başka bir değişiklik yapılmaması gerektiğini şahsi fikrim olarak sunmuştum.Ama aaah Amerika ahh!! Seni keşfetmekten bıkmadılar,usanmadılar bir türlü! Ne büyük maceraymışsın sen be!

Şimdi çok basit bir analiz ile bazı şeyleri yorumlayalım.Bana hak vereniniz de olur vermeyeniniz de olur ama hepinizin canı sağolsun.Az önce sistemler iyi gittiği için değiştirilmemelidir dedim.Şimdi şöyle bir göz atalım.

1-Bu takımın son 4 haftada ki savunma kurgusu neydi?

Cevap:Sabri-Gökhan-Ujfalusi-Hakan ve önlerinde Melo

2-Bu takım bu savunma dörtlüsünün oynadığı 6 maçta kaç gol yedi?

Cevap: Sadece 3 gol.

3-Bu savunmanın önünde ki 5'li blok son 6 haftadır kimlerden oluşuyordu?

Cevap:Sağ açık Kazım sol açık Riera ortada Selçuk-Engin ileride Elmander

4-Bu 5'li oynarken son 6 haftada kaç gol atıldı?

Cevap: 11 gol

5-Peki Antalya maçında ki savnuma kurgusu kimlerden oluştu?

Cevap:Son 6 haftanın aynısı ve bu maçta verilen gol pozisyonu "0"

6-Peki savunma önünde ki 5'li blok kimlerden oluştu?

Cevap:Sağ açık Elmander sol açık Aydın ortada Selçuk-Eboue en ilerde Baros..Sağ açık, sol açık, orta saha ve santrafor değişti.Yani kısaca takımda 2 eksik var ama yapılan değişiklik sayısı 4 !!!

7-Peki bu maçta kaç gol atıldı? (Ya da gol pozisyonuna girildi mi?)

Cevap:"0" gol ayrıca "0" pozisyon !! (Belki Eboue’nin attığı şut dışında)

 Sevgili renktaşlar,çok basit 7 soru 7 cevap var.Kolayca görüleceği gibi:İyi giden şeyi bozmazsan (örneğin savunma kurgusu) iyi gitmeye devam eder.Ha ama olur da tekere çomak sokarsan (örneğin,hücum kurgusu) bir çuval inciri berbat edersin.Bundan önceki yazılarımda da söyledim burada da söylüyorum.Bu hayatın getirdiği bir kuraldır.

 

İYİ İŞLEYEN SİSTEMLER DEĞİŞTİRİLMEZ!

2 kere 2'nin 4 etmesi kadar basit.Sadece Engin yerine Emre Çolak oynasa,Kazım yerine Eboue kullanılsa sistemde ve oyuncu yerlerinde değişiklik yapılmadan çokta rahat bir şekilde her geçen hafta üzerine koyarak ilerlediğimiz futbolu bu maçta da tekrar eder, muhtemelen de birkaç gol pozisyonuna girer 3 puanı alır mutlu şekilde evimize dönerdik.Ama dedim ya işte;Amerika keşfedilmekten bıktı,bizim hocalarımız keşfetmekten bıkmadılar.Madem Baros'u oynatacaksın o zaman sistemi doğru kur çift santrafor ile oyna.Biz ona bile saygı duyarız.

 

Hatta gerekirse çılgınlık yap Sercan'ı da oynat 3 santrafor oynat.Ama yeter ki herkesi kendi yerinde oynat be hocam!Sen ne zaman hücum oynadın da biz sana yapma dedik.Tam tersi gurur duyarız.Biz Galatasaraylılar olarak geçmişten beri böyle gördük böyle öğrendik.3 yeriz 5 yeriz ama illa ki bi 4-6 tane de biz atarız.Senin zamanında 6 yedi bu takım fenerden.Ama sen o maçı kurtarmak istedin 3. hatta 4.forveti bile soktun oyuna.Söylesene "İmparator" sıfatından birşey kaybettin mi bizim gözümüzde? Peki şimdi bu saçmalık niye? Ne işi var Elmander'in sağ açıkta?

Ne işi var o 6 yıldır adam olacak diye beklediğimiz Aydın'ın sol açıkta? Tamam deneyeceksen gene dene lafımız yok.Ama söylesene be hocam ilk 6 haftada hangi maçta Aydın'ı ilk 18'e aldın? Şimdi de gelmiş ondan patlama bekliyorsun.Yazık günahtır.Ben Aydın'a da asla suç bulmam.Bu adama her oynadığı maçı son şansı olarak gösteren bi zihniyet karşısında Aydın'da çıkıp Messi gibi oynayacak değil sonuçta.

Biraz sitemli davrandım sevgili renktaşlar kusuruma bakmayın.Katılırsınız,katılmazsınız hepinize de saygılıyım.Bazılarımız ise "Bu takım yeni kuruldu daha zamanı var" diyebilir ama geçen hafta Bursa'yı ezerken de bu takım yeni kurulmuştu.Ama çatır çatırda oynadı.6 yıldır kadroda ki Aydın'ın ilk 11 de çıktığı takımın neresi yeni Allah aşkına? Zaman diyoruz ama 3 ay kamp dönemi 2 ayda lig geçti daha ne zamana kadar bekleyeceğiz ilk 11 otursun diye? Lütfen artık hocam,nolur şu tercihlerini biraz mantıklı yap.Bi hafta belli oyuncular oynarken diğer hafta aynı bölgede 5 farklı oyuncu oynatma.Eksikler varsa onların yerine yenileri koy olsun bitsin.Futbol bu kadarda zor değil gerçekten..Bak yanında Ümit Davala var Hasan Şaş var.Gerekirse onlara da sor.Ayıp değil günah değil.Herşeyin en iyisini sen bilemezsin be hocam,nolur sende danış birilerine.Kimse de sana birşey söylemez.O karizmandan da birşey eksilmez merak etme.

Yine yazının sonunda hakemede değinmeden geçemicem.Oyunun sonucuna etki etmese de bu kadar rezalet bi yönetim gösteren bir hakem daha olamaz heralde.Oyun en az 12 dakika durdu belki ama verilen uzatma sadece 3 dakika! Ayrıca her atağımızın da saçma sapan faullerle kesilmesi,hatta çoğu faulümüzünde verilmemesi,aksine Antalya'ya çalınan tuhaf düdükler nedeniyle olası gol girişimlerimiz de başlamadan tükenmiş oldu.Ama yine de yukarıda yazdığım bir ton nedenden sonra bu maç için mesuliyeti hakeme yükleyemem.Transfere yüklü miktarda para harcayıp,önemli oyunculardan bir takım kurupta,30 yaş üstü ortalamalı,tamamı yerli vasat altında ki bir takıma karşı sahada fark yaratamamanın herhangi bir izahı veya bahanesi olamaz.

Sevgili renktaşlar hepinize saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.Bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimize de Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...