Makale Yaz
elmariachi89
Bu haberi yazdır
Utandırın Bizi !
 Kas
17
 2012

Haftalardır "ManU Arena'ya yedek kadrosuyla gelecek" nidaları nihayet gün ışığına çıktı. Açıklanan kadro da Rooney,Van Persie,Valencia,Kagawa,Ferdinand,Evra,Nani,Scholes,Giggs,Vidic,De Gea gibi isimler kadroya alınmamış. İnsan şu isimlerin yokluğunu duyunca bile içinin yağları eriyor. Ama gelen kadroya bakıyorum ve stoper bölgesi dışında yine öyle çok zayıf kalmış bir mevkileri yok.

Aslına bakarsanız Karabük'ün de elinde bir Rooney'si, Van Persie'si yoktu.Veya yine ligde kaybettiğimiz Ordu'da Kagawa'lar Valencia'lar yoktu.Mersin İdman Yurdu'nun da Scholes gibi orta sahası Evra gibi sol beki yoktu.Ama sonucunda biz bunlara karşı bile bırakın skor üstünlüğünü,oyun olarak bile üstünlük kuramadık.

Ha şimdi de yedek kadrolarına bakıyorum da, bırakın Karabük'ü,Ordu'yu,Mersin'i; bizde bile Hernandez ve Wellbeck ayarında hücum silahı yok.Anderson-Carrick-Cleverley üçlüsü gibi bir orta saha yok.Sezon başında transfer ettikleri ve bu sezon oynadığı maçlarda övgü dolu yorumlar alan genç sol bek Büttner gibi sol bekimiz yok.Sağ bekleri kıyasladığımda Eboue, Rafael'in 2-3 gömlek üstünde olsa da performans olarak şu an Rafael'in 10'da 1'ini bile ortaya koyamıyor.Kaleci kıyaslamasında Muslera tabii ki kağıt üzerinde daha iyidir ama bu sene uçan kaçan ne varsa içeri alıyor.Herşeyden öte Ashley Young bizim kanat oyuncularımızdan uzak ara önde bir oyuncu..

O nedenle Manu'yu burada rahat geçeriz,ezeriz,biçeriz diye rehavete kapılmak abesle iştigaldir.Daha doğrusu şu halimizle bırakın Manu'yu, Türkiye Kupası'nda ki Balıkesirspor maçına bile şüpheyle yaklaşmak gerekir.Ki zaten Türkiye Kupası kura çekiminin yapıldığı gün adı sanı duyulmamış Balıkesirspor takımının ne idüğü belirsiz hocası bile "Galatasaray favori diyenler yanılıyor,sürpriz yapmaya geliyoruz" şeklinde açıklamalar yapabiliyorsa, bu kendi takımına güvendiğinden değil,bizim şu an ki halimizi görüpte cesaret aldığı içindir.

Peki bu sözlerden nereye varacağım? Manu eğer ki yukarıda saydığım oyuncular ile maça başlarsa bizim için en hayırlısı olur.

Evet yanlış görmediniz, en hayırlısı yazdım..Bizim oyunculardan bu kadar üstün olduğunu iddia ettiğim bir takımın karşımıza çıkması,Galatasaray'ın düzlüğe çıkması adına son şansıdır.Eğer ki Ferguson;

                                            Lindegaard

--------------------------------------------------------------------------------

Rafael                      Phil Jones               Wootton (Thorpe)            Büttner

--------------------------------------------------------------------------------- 

                                Carrick                     Cleverley(Fletcher)

 

Ashley Young                             Anderson                            Wellbeck

---------------------------------------------------------------------------------

                                                Hernandez

 

Şeklinde ki bu 11'i sahaya sürerse, ve biz herşeyden önemlisi "İYİ FUTBOL" sergileyip kazanırsak,bu galibiyet bizi hayata döndürebilir.Çünkü böyle bir takıma karşı oynanan futbol ve alınan galibiyet, 18-19 yaşlarında ki çaylaklara karşı alınan galibiyetten çok daha anlamlı ve değerlidir.Şu an hala rakiplerinin puan kaybı sayesinde liderlikte oturan, Şampiyonlar Liginde ise Manu'nun 4 maçta aldığı 12 puan sayesinde,iddialı durumda bulunan bir Galatasaray var.Kısacası şu ana kadar kendi göbeğini kendi kesemeyen ve her hafta geriye giden bir Galatasaray var.O nedenle bu maç,tekrardan özgüven ve motivasyon açısından sezona direkt etki edebilecek bir maçtır.Ama yukarıda ki ilk 11 ile Ferguson sahaya çıkar ise...

Bu söylediklerimi doğrulayan bir başka şey ise; Manu'nun İstanbul'a getirdiği kadrosunun piyasa değeri Transfermarkt'a göre 150.000.000 Euro iken bizim piyasa değerimizin 138.500.000 Euro olmasıdır. Yani yedek United'ın bile bizim tüm takımdan daha verimli ve önemli oyunculardan kurulduğu açıktır.

Bu nedenle,artık Fatih Hoca macera aramayı bırakıp,gerçekleri görerek hareket etmelidir.Bugün gazetelere bakıyorum ve "Terim Melo'ya son bir kez şans verecek" şeklinde haberler görüyorum,tüylerim diken diken oluyor.Hem takım hem taraftar için bu kadar önemi yüksek bir maçta,hala deneme yanılma yoluna gitmek tek kelimeyle skandal olur.Galatasaray Takımı deneme tahtası değildir! Sezon başladı başlayalı 17 resmi maç yaptık,hala deneyip yanılmaktan bıkmadık,usanmadık!

Bu maçta Melo'yu oynatıp Yekta'yı oynatmamak demek, Galatasaray'da adaletin yerle bir olduğunun göstergesi demektir.Peşin hükümlü olmaktan nefret ederim ama eğer bu maç adaletli bir 11 çıkmazsa ve üstüne sahadan olumsuz bir sonuçla ayrılırsak,bunca emeğe,masrafa,hayallere çok ama çok yazık olur.Sen doğruları yap ama gerekirse yine yenil.Kimse sana birşey söyleyemez.Ama yeter ki sade ve sadece doğruyu yap.O zaman maç sonrasında gerçekten savunacak birşeylerin olur.O zaman ettiğin sitemler anlam kazanır.

Sevgili renktaşlardan da ricam,ligde ki liderlik ve Şampiyonlar Ligi'nde ki şu anda 2.durumda oluşumuz lütfen artık göz boyamasın.Şu ana kadar kendimizi sadece şanslı sayalım.Manchester maçı hepimiz için milat olsun.Bugün BATE Borisov adlı adını bile çoğu kişinin duymadığı bir Belarus takımı bile Valencia,Bayern Münih,Lille gibi takımların bulunduğu grupta 6 puanla ve attığı 8 golle, Münih ve Lille'in sadece 3 puan gerisinde 3.durumda iken,bizim 4 maçta zar zor 4 gol atıp,4 puan alıp, sadece Romanya'nın köy takımı Cluj'u yenişimizi abartmayalım.

Bu takım Milan'ları, Real'leri, Dortmund'ları, Leeds'leri yendi.Perez'lerle, Radu'larla, Victoria'larla, ligde ilk 5'e giremez denen takımla ligde şampiyon olup, Şampiyonlar liginde Barca, Roma, Liverpool'un olduğu grupta çeyrek finali son maçta kaçırdı. Cluj da kim oluyormuş? Braga neyin nesiymiş? Bizim gibi vizyonu yüksek,hayalleri dünyalardan büyük taraftar grubunun, köy takımlarını yenmeyi bu kadar abartmaması gerekir.

Hala da iddia ediyorum,bu sezon şu ana kadar başarısız bir görüntü sergiliyoruz.Başarısızlığı kabul etmeniz için illa ki 15.sırada olmanız gerekmez.Artık şu maçta Fatih Hoca'nın, oyundan çıkınca kendisine el kol hareketi yapacak kadar laubalileşmiş,disiplin ve iş ahlakını bırakıp,sanki sahada Popstar gibi gezen oyunculara gereken dersi vermesini ve forma değil,adalet dağıtmasını tüm kalbimle diliyorum.Çünkü bu maç bazılarına göre tek bir maç gibi görünse de,bence bu maç bizim için sezonun tamamını etkileyecek bir maç.Eğer hayal kırıklıkları devam ederse,bizim oyuncularımız enkazı kaldırabilecek mentalitede ki oyuncular değil maalesef...Dikkat edin, Elmander dışında herkes bu takımda,psikolojik açıdan kırılgan oyuncular.Bir kere hasar gördüler mi toparlamaları yeni sezona kadar süren tipte ki oyuncular.

Bu maçta ne olursa olsun kötü de oynasak mutlaka ki 3 puanı arzuluyoruz ancak ben bu 3 puanın iyi futbol ile alınmasını istiyorum.Çünkü Manu maçı okyanusun sadece görünen kısmı.Benim gözümde bu maç bizim bütün sezonumuza etki edecek nitelikte.Bunun da sebebi şu an kırılma noktasındayız.

Bakınız yönetim de çalkalanmalar var.Takım bunca maliyete rağmen birşey verememiş.Taraftar yavaş yavaş futbolcuları ıslıklamaya başladı.Herşeyden öte Fatih Terim gibi bir adam artık takıma hakim olamamaya başladı.Çok açık ve net görülüyor bu..

Başkanın bile haberi olmadan yapılan transferler mi dersiniz, 35 yaşına gelmiş emekli oyunculara kulübün kapılarını açanlar mı dersiniz, sahada sağlıklı spor yapan ve rakibin peşinden bile koşmayan oyuncular mı dersiniz, oyundan çıkınca el-kol hareketi yapan oyuncular mı dersiniz, ligin dibinde ki takımlara puan kaybına saha içinde bir gram isyan etmeyen oyuncular mı dersiniz,neredeyse sezonun yarısı bitecek ama hala form tutamayıp yerlerde sürünen adamlar mı dersiniz,iyi oynayan oyuncuların kulübede bekleyip kötü oyunculara devamlı şans verilmesi mi dersiniz, hakeme saldırıp 11 maç ceza alan oyuncular mı dersiniz, ve o 11 maç ceza almış oyuncunun,çekilebileceğini tahmin etmesine rağmen rahat rahat kafelerde sigara tüttürürken basına malzeme olması mı dersiniz ne derseniz diyin..Şu an benim anladığım ve gördüğüm, Florya 2 sene önceki gibi yine çiftliğe dönmeye yakın vaziyette.Ve Fatih Hoca hala çözüm üretemiyor.Bir de geçen gün çıkmış BJK'den Quaresma'yı istedik diyor.Allah korumuşta alamamışız diyorum,daha da birşey demiyorum.

Bundan sonra ki her puan kaybında ligde ve Avrupa'da sıralamada aşağılara ineceğiz.Bu nedenle bu maç bana göre Avrupa için değil, sezonun geri kalanı için "Tamam mı Devam mı" maçıdır. Yani kısaca "Ya hep, ya hiç"

Ben burada hocaya veya futbolculara eleştiri getirebilirim.Ancak bana en çok mutluluğu verecek olan şey, Fatih Hoca'nın ve futbolcuların çıkıp,bana bu söylediklerimi yedirmesi olur.Her koşulda söylüyorum, "İnşallah ben yanılırım,İnşallah beni utandırırlar" diye..Ama şu ana kadar maalesef beni hiç utandıramadılar,ben bu yüzden hep üzüldüm,hep sinirlendim,hep acı çektim..Bu defa umuyorum,Manu maçı miladımız olsun,hepimiz sevinelim.Umuyorum ki Fatih Terim ben ve benim gibi umutsuz düşünenleri utandırsın..Çünkü hayatta ki hiçbir utanma duygusu,bir insana bu kadar mutluluk veremez..

Sevgiler...

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...