Makale Yaz
oddokhan
Bu haberi yazdır
Dogru Tercihler
 Kas
19
 2013



Merhabalar cok sevgili Galatasaray’lilar Esasinda soylenmesi gereken cok sey var. Ancak icinde bulundugumuz mevcut durumu her seferinde irdelemek bu saatten sonra takimimiza yarardan cok zarar getirecektir. Bu nedenle keskeleri bir kenara birakip bu takima nasil yardimci olabilirizi konusalim. Buralara sayfalarca , sutunlarca yazilar yaziyoruz , yorumlar yaziyoruz ancak kimbilir belkide yonetimden bir kisi bile okumuyordur.Kendi kendimize yazip oynuyoruzdur. neyse, Malum onumuzde bir ara transfer donemi var ve yaz transfer donemini ne kadar berbat bir strateji gecirdigimizi ne yazik ki aci bir sekilde gormus olduk. Oncelikle savunmadan baslayalim;

En basta Eboue ye verdigi hizmetlerden oturu tesekkur edilip derhal yollar ayrilmalidir.Artik takimimiza yarar degil ciddi anlamda zarar vermektedir.Yabanci statusunde olmasida cabasi.Bu bolge icin cok iyi 2 alternatif var.Birisi CaykurRizespor lu Koray Altinay digeri ise Bursaspor lu Sener.Kendi adima ikisinin de alinmasi taraftariyim.Hem kadro derinligi acisindan hemde Sabri yi artik sag bekte gormek istemedigimden. Sol bek icin ise Tarik Camdal , Ishak Dogan ya da Ziya Erdal ilk akla gelen isimler. Acikcasi her 3 ismi de detayli olarak izlemedim ve teknik kapasiteleri hakkinda yorum yapamam ancak bu pozisyona da genc dinamik ve yerli bir isim almamiz kacinilmaz oldu. Simdi ise defansin gobegi icin bir kac isim uzerinde durmak istiyorum; ilki,milli takimda da Semih in partnerligini yapan Omer Toprak ikinci isim ise Galatasaray’imiz alt yapisinda yetisen kendi evladimiz Ugur Demirok.Bu bolge icin yine her ikisinin birden alinmasi gerektigini dusunuyorum.Dany nin gonderilecek olmasi ve muzmin sakat , 35 ine merdiven dayamis Gokhan Zan’in da artik takimimiza faydali olamayacagini dusunuyorum arkadaslar.

Gelelim orta sahaya;gecen seneden beri Selcuk ve Melo nun alternatifi olmadigini savunanlardanim.Bu bolgeler icin mutlaka takima kazandirilmasi gereken 3 yerli isim var.Bunlar Hakan Calhanoglu ,Bilal Kisa ve Okay Yokuslu.Ozellikle Okay adini telaffuz ederken inanin icim cizliyor.Bundan 2 sene once Altay’da iken cok komik bir paraya alinmamis o donem Kayserispor transferini bitirmisti.Simdi yine Hurma denen adamin kaprisleriyle ugrasmak zorunda kalacagiz bu cok yetenekli genci takima kazandirabilmek icin…Bilal ismine de itirazlar gelebilir yasi itibari ile.Ancak su an gercekten ligin en iyi orta saha oyuncularindan birisi ve takima hem tecrube hemde renk katacaktir.

Orta sahanin kanatlari da yine bildiginiz uzere cok ama cok zayif.Koskoca Galatasarayimizin kanat oyuncularina bakarmisin.Bruma dan baska bir tane oyuncumuz yok bu sinifa sokabilecegimiz…Amrabat & Aydin…Isimlerini soylerken  bile tuylerim diken diken oluyor.Emre Colak’I bu sinifa dahil etmememin nedeni onun Sneijder’in yedegi olarak o bolgede daha iyi oynadigini dusunuyorum. Kanatlar icin mutlaka ama mutlaka alinmasini istedigim tek isim Gokhan Tore’dir.Son 2 senedir her yoruma yazmamizda bazi arkadaslar ne isi var,kendi takiminda bile oynamayan adam diye sacma sapan yorumlarda bulunmuslardi.Saniyorum Amrabat I da yere goge koyamayanlar yine bu kafadaki arkadaslar J Yine kanatlar icin Gokhan’in yanina bir tane de cilek diye adlandirilabilecek yabanci bir alinmasi taraftariyim.Zaten eboue,dany,riera ve amrabati gonderebilirsek sayet yabanci krizimizin kalmayacagini dusunuyorum.Bu isim de mutlaka Nani,Farfan ayarinda ,sampiyonlar ligi tecrubesi olan ve 25-26 yaslarinda birisi olmali. Geriye forvet hatti kaliyor. Forvet hatti icin alinacak tek yerli isim su an kendi takiminda da mutsuz olan , basariya ac , bana gore su an en iyi yerli forvet Mustafa Pektemek her ne pahasina olursa olsun alinmalidir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Ocak (1)
  2016
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...