Makale Yaz
oddokhan
Bu haberi yazdır
Galatasaray Turkiyedir
 Ağu
21
 2013

 

Merhaba sevgili renktaslar. Muthis bir sezonun ardindan yeni kupalar ve yeni umutlarla yepyeni bir sezona yine ezeli rakibimizi yenerek baslamanin mutluluguyla camiamiza hayirli olmasini diliyorum. Bugun bir farklilik yapip Galatasaray’imizi degil (soylemeye dilim varmiyor ama) adeta yerlerde surunen Milli takimimizi yazmak istedim. Hani Imparator sayin Fatih Hocamiz ve Senol Hocamiz zamanlarinda dunyada 7.likten asagi dusmeyen ancak gectigimiz ay itibari ile 58.lige kadar gerileyen bir Milli Takimdan bahsediyoruz. Cok guzel bir lafi vardir Mevlana hazretlerinin , der ki ; “Mezarliklar kendileriniz vazgecilmez sananlarla doludur…”

Sene 2004-2005…Milli takimin basina oynattigi hucum futbolu ve mektepli olmasindan dolayi camianin el ustunde tuttugu genc,hirsli,hevesli bir teknik adam…Ersun Yanal. Herkes gibi bende genc hocalarin basarili olmalarini herzaman istemis birisi olarak Milli maclari daha bir heyecanli takip eder olmustum.Ancak sonar birsey oldu.Bu genc adam Turk Futbol tarihinin en iyi futbolcusu Hakan Sukur’u Milli takima almamaya basladi.Nedeni ise hocanin taktik anlayisina uymamasiydi ! hemen o gun sogudum bu genc adamdan ve onun takimindan. Sonra ne mi oldu ? 9 mac sonra kendisi ile yollar ayrildi. Sene 2011-2013…Bu kez bir baska genc hoca Abdullah Avci erken yasta Milli Takimi calistirma serefine nail oluyor.Yine heyecan dolu aciklamalar , erken basari bekleyen taraftarlar vs…Ve Turk futbolunun  son donemde yetisirdigi en onemli oyuncu olan Selcuk Inan…Ancak her nedense Selcuk Inan bir turlu milli formayi giyemiyor,giydirilmiyor.

Sebep mi ?

Cok tanidik “taktik anlayisima uymuyor…” Sonuc : 18 mac 6 galibiyet 8 maglubiyet 4 beraberlik… Tabii ki hic bir takim bir tek oyuncu ile bir yerlere gelemez. Anlatmak istedigim su ki siz takiminizin en iyi oyuncularini kendi egolariniz yuzunden sacma sapan sebeplerle sogutursaniz bilin ki hic bir zaman buyuk bir hoca olamayacaksiniz. Dusunuyorum da isvec milli takim hocasinin Ibrahimovic’I kadroya almamasi,Ispanya takiminin hocasinin Xavi’yi oynatmamasi,Portekiz milli takiminin C.Ronaldoyu ya da Arjantinin Messi’yi yedek birakmasi ve mazeret olarak taktik oyun anlayislaria uymadiklarini soyleseler taraftarlari nasil tepkiler verirlerdi acaba? Milli takim icin yapilacak sey cok basittir aslinda.Volkan ve Emre gibi takimda ikilik olusturan,Turk futboluna dusmanliktan baska bir sey kazandirmayan ancak her ne hikmetse bir de kaptanlik verilen bu zatlarin ivedilikle Milli takimdan uzaklastirilmalari gerekmektedir.

Ancak ne yazik ki Abdullah Avci da bunu gorememistir / gorsede engelleyememistir.

 

Not: Milli takimin basarili oldugu yillardaki kadrolarina bir bakiniz. Ne zaman ki milli takimda ana iskelet Galatasarayli oyuncular uzerine kurulmussa , Galatasarayli oyuncularin sayilari diger takimlardan fazla olmussa basari gelmistir. Bazilari buna ‘Tesaduf” der biz ise Galatasaray Turkiye’dir diyoruz. Saygilar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Ocak (1)
  2016
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...