Makale Yaz
muzaffercavusoglu
Bu haberi yazdır
Bu da mı alın teri!
 Eki
19
 2011

Merhaba Sevgili Renktaşlarım,

Yeter artık demek istiyorum. Bıktım artık bu yapılanlardan,oynanan futbolu değil hakem hatalarını konuşmaktan. 

Öncelikle başlığımın açıklamasını yapmak isterim. "Bu Da Mı Alın Teri?" Yönetiminden teknik ekibine,teknik ekibinden futbolcularına,futbolcularından taraftarına kadar tüm Fenerbahçe camiasının "Biz şike yapmadık. Sahaya alın terimizi döktük" tarzından konuşmalarından artık bıktım. Sadece ben değil herkes bıktı. Her fırsatta "Alın Teri" demelerinden bıktık. 

Onlara 16 Ekim 2011 günü Galatasaray-Bursaspor maçı ve 17 Ekim 2011 günü Mersin İdman Yurdu-Fenerbahçe karşılaşmalarındaki örneklerle alın terinin nasıl olup olmayacağı konusunda bazı örnekler vereceğim.

Öncelikle bizim maçımıza Galatasarayımızın Bursasporla yaptığı maçtan başlamak istiyorum:

Galatasarayımız ikinci yarının belli kısımları hariç harika futbol oynuyor. İlk yarı golü de buluyor. Ama ilk yarının sonlarına doğru ceza sahası içinde Eboue'ye yapılan %100 faule hakem penaltı noktasını göstermiyor. Sonrasında ikinci yarı da Sercan'ın yerde yatan futbolcu için kornere attığı top sonrasında Bursasporlu futbolcular futbolumuza yerleştirmeye çalıştığımız Fair-Play ruhunu unutup o kornerden gol buluyorlar. Ama Galatasarayımız pes etmiyor ve maçın sonlarına doğru 2.golü bulup hakkı olan maçı kazanıyor. İşte bu bazılarının bilmediği ALIN TERİ dir.

Şimdi diğer örneğe Mersin İdman Yurdu-Fenerbahçe maçına geçiyorum. Fenerbahçe Bank Asya Ligindeki en kötü klübün bile oynamayacağı derecede futbol oynuyor ve şans eseri kaleci hatalarıyla goller buluyor. Bu olabilir sonuçta birileri hata yapacak ki gol atılıcak sonuçta. Ama bir nokta var ki belki de maçın kırılma anı. Fenerbahçe 1-0 öndeyken futbolcusu Bekir'in bir voleybolcu edasıyla kaleye gol olmaya giden topu elleriyle kesişi ve hakem Halis Özkahya'nın o penaltıyı veremeyişi...

Veremeyişi diyorum çünkü yakınında olan bu pozisyonu görüpte vermemek olmaz. Neden bilmiyorum ama Halis Özkahya bu pozisyonu bir şey yok deyip atlamış ve bence bu penaltıyı vermeye yüreği yetmemiştir. Artık kimlerden korkuyorsa yorumu size bırakmak istiyorum burada. Belki penaltı verilse gol olsa maçın kaderi farklı olabilirdi. İşte bu Fenerbahçelilerin söylediği gibi "Alın Teri" değil "ALIN TERİNİ ÇALMAKTIR".

İşte size iki örnek bunları bilsinler ve artık "Alın Teri" lafını ağızlarına almasınlar. Başlığımdaki soruya açık yüreklilikle cevap versinler. "Bu Da Mı Alın Teri?" Tabi cevap vermeye yürekleri yeterse.

Yazımı geçtğimiz günlerde hakemliği bırakan Bünyamin Gezerle ilgili bazı şeyler söyleyerek bitirmek istiyorum. Çok teşekkür ediyorum Bünyamin Gezer'e. Allah razı olsun kurtardı bizi ona kötü konuşmaktan. Çünkü bıktık artık her sene bizi ve Fenerbahçe hariç tüm klüplerimizi yaptıgı hatalarla yakmasından. Gitti,bıraktı da kurtulduk. Alah yolunu açık etsin yinede ne diyim.

Renktaşlarım, hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunar SARI-KIRMIZI günler dilerim.

Muzaffer Çavuşoğlu





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...