Makale Yaz
uapusula
Bu haberi yazdır
Ustaya Veda Vefaya Veda
 Eyl
25
 2013

Bugün İnsanlığın çıkmaz sokaklarında Vefa’yı gördüm. Gözlerim doldu. Arkasında Saf Saf insanlar.Yatırmışlar musalla taşına.Bir güzel de sarıp sarmalamışlar, belki de kalkar diye korktular.

Hoca sordu ” Nasıl bilirdiniz?” O sıra da bilenler bilmeyenlere anlattı vefayı, Dedik ” İyi ama eksik.”

Vefa sessiz sedasız birazda vefasızca gitmişti,bizlerse vefaya vefa borcumuzu ödemek için ; durduk öylece saf saf hocanın ardında.

Biri ” İnsanlık Ölmedi ya ! tutun şunun ucundan da yapalım görevimizi” dedi .Vefanın bir ucundan tutamayanlar, şimdi eller üstünde taşıdı vefayı… Toprağı bol olsun.

Boş kalan ellerimizi açtık semaya üç Kulhü bir Elham için.

Seslendim son kez Vefa’ya “Sen merak etme buralarda değerler Fatihadan sonra anlaşılır.”

Ruhuna Fatiha!

Vefa sevgi ve saygı ile birlikte gelir, Tersten okursak sevgi varsa saygı da vardır saygı varsa vefada vardır.İnsani duygular çerçevesinde bunlar gelişir bizler her ne kadar sistemin getirdiği profesyonellik alanında var olmamız istensede her ne kadar kurumsal ruhlar dayatmasının eserlerini kabullenmemiz istensede atlanmaması gereken bir durum var ki o da bizlerin sadece insan olmasıdır. İnsan sadece insan hele biz Türkler duyguların yoğun bir şekilde yaşayan müthiş insanlarız. Hal böyleyken hangi kurumsal ruh bana zincir vuracakmış şaşarım !

Geçmişten günümüze baktığımızda, at ve kılıçın olduğunda atalarımız kullandığı eşyaya dahi ne kadar vefalı olduğunu görüyoruz. Bizlerin hamurunda kullandığımız eşyalara dahi vefa varken ne oldu da insana vefayı unuttuk bir anda geri plana attık ?

Arada ki sorunlar ne olursa olsun hiç bir insan bu şekilde görevden gönderilmesi kabul edemez hele ki bu isim Fatih Terim ise bunun akıldan dahi geçirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu sadece kişilerin varlığından değil Galatasaray gelenek ve göreneklerinde insana saygı ve vefanın olmasındandır.

Elbette ki kişiler geçicidir kurumdur var olan ama unutulmamalıdır ki kurumları da sevdiren kişilerdir.Gün her zaman ki gibi birlik beraberlik içinde olmaktır.Şanlı Galatasaray Taraftarı her zaman da bunun örneğini göstermiştir. Bunu gösteren bizlerin profersyonel taraftar olması değil,  amatör taraftarlar olduğumuz için , duygularımızla hareket edip sevdiğimiz ve sonsuza dek vefalı olacağımız için.

Mustafa ŞAHİN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...