Makale Yaz
eleanor34
Bu haberi yazdır
Acı Ama "Real"
 Eyl
18
 2013

Arkadaşlar bugün Real Madrid karşısında hezimete uğradık hepimizin moralleri alt üst yalnız ben aynı zamandada gururluyum nede olsa Türkiye yi temsil eden tek (temiz) takımız. Şike ve ya başka yollarla kupalar kazanmıyoruz bileğimizin hakkıyla kazanıyoruz bızım değerimizin nerdeyse 10 katı olan bir takıma yenildik ve sadece 3 puan kaybettik ama gruptan cıkacagımıza ınancım tam. Zaten daha kuralar çekildiğinde madrid 1. olur diyoduk. Eğer madrid Juve yi de deplasmanda yenerse bizim için hiçbir sorun yok. 2. lik için şansımız juve yle eşit oluyor ki bugun kopenhag da berbabere kaldılar.

Asıl önemli olan hatalarımızdan ders çıkartmak. Bugün 2 tane GS vardı sankı sahada. Ilk gole kadar sanki biz Real onlar ise Gs dı. Ama ondan sonraki 60 dk da onlar Real oldular biz keske GS olabilsekdik aksine biz 2. lig takımına donduk. Bu hataları bizim alt yapı oyuncuları yapıyor. Eboue ve Dany çok kötüydü. Chedjou pek gözükmedi ama çokda iyi sayılmazdı. Artık bazı seylerı anlamanın zamanı geldi. Dortmund bence bızım dırek ornek almamız gereken bir takım (shaktar da olabilir). Çünkü bu takımlar hep başarıya aç kaliteli futbolcuları transfer ederek başarı elde ediyolar ve oyuncular geliştiği için her sene üzerine koyabiliyorlar. Bizde ise yaşlar ilerlediği için her sene düşüşe geçiyoruz. Şimdi soruyorum size biz serdar azizi alsak ve bu maça Semih Serdar çıksak daha kötü olabilirmiydi maç ? bence olamazdı. Yani tecrübe herşey değil. Bir tarafta Sneijder bundan 3 sene oncesıne kadar avrupanın tartısmasız en iyi 10 numarası (inter) ama şimdi bakın 22 yaşındaki isco ondan kat kat iyi.

Artık takımı gençleştirmenın zamanı geldi ve geçiyor bile. Eboue, Dany, Drogba, Burak, gerekirse Sneijder , Riera gibi oyuncularla artık vedalaşmak gerekiyor. Bizim başarıya aç ve yetenekli genç leri alıp oynatma zamanımız coktan geldi. Bruma bunun en iyi örneği bunun gibi 3-4 tane daha oyuncumuz olsa daha hızlı bir oyun oynayabiliriz. Selçuk, Muslera, Semih gibi tecrübeli oyuncular zaten bize Türkiye ligini getirir. Avrupadada her sene üstüne koyarak bir başarı elde edebiliriz. Bunun en iyi örneği Dortmund dur bence. Kagawa gitti yerini doldurdular. Nuri gitti yeri doldu. Götze gitti yeri doldu. Onumuzdeki sene Lewandowski gidicek ve bu sene aldıkları Aumabeyang ı oraya yerleştircekler yani takım hep bir başarı elde ediyor yaş ortalamalarıda yanılmıyorsam 24 civarında.

Anlatmak istediklerimi şu anki ruh halimle tam açıklayamamış olabilirim ama özetle söylemek istediğim Dortmundun altyapı, transfer, takım mühendisliği gibi alanlarını iyi inceleyip GALATASARAY a uyarlamak bize sürdürülebilir başarı sağlayacaktır.

                                   Teşekkürler





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...