Makale Yaz
eleanor34
Bu haberi yazdır
Kupa Bizim
 Ağu
12
 2013

Herkese merhabalar değerli GALATASARAY taraftarı bu yazıda ben kupa macındaki oyunumuzu değerlendirmek istiyorum. Aslında oyunu değil oyuncuları değerlendirmek istiyorum.

Normalde sırayla baslamam lazım sanırım ama bahsedemeden duramayacağım bu takımda herkes gelir herkes gider ama MUSLERA-MELO-SELÇUK bu 3 lü asla ve asla gitmemeli onun dışında Sneijder ve Drogba bile gitse inanın yerlerini bir şekilde doldururuz ama bu 3 lü nün yerleri kesinlikle dolmaz. Muslera adeta Arsenal karşısında ki TAFFAREL gibiydi ve bunu sezona da yayan çok değerli bir kaleci bence dünyada rakipleri Neuer, Casillas, Buffon dur, yani en tepedeki elit kalecilerdir. Melo ya gelirsek ne Obi Mikel, ne Alonso ne de Wellington onun gibi yapıda değiller bence kesinlikle takıma çok iyi oturmuş mükemmel bir oyuncu bu kadar ısrarın sebebide bu olsa gerek hırsıyla takımı ateşleyen bir yapıda saydığım diğer üçlü bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın Alonso filan çok iyi oyuncu ama bizim takım için bir MELO etkisi yapamaz. Ve gelelim gecenin yıldızlarından birisine XELÇUK İNAN, bu adam Türk Futbol Tarihini değiştiren adamdır. Parayı seçip fenev e gitse belkide o bölgede hala sıkıntı çekiyorduk. Muhteşem bir oyuncu çok iyi top saklıyor ve mükemmel ölçülü paslar atabiliyor, bunları sadece rakip sahada değil bizim sahamızdada yapabiliyor yani defansa müthiş katkı veriyor. Bence bi Pirlo ve Xavi gibi potansiyeli olan bir oyuncu her sene oyununun üzerine koymasınıda biliyor.

Gelelim bir başka değerli oyuncuya Hakan Balta; günlerce ben dahil bu sitedeki herkes yazılarında bir sol bek alınması gerektiğini belirtti ama Hakan bugün bence çok iyi oynadı Kuyt gibi tehlikeli ve pozisyon bilgisi çok üst düzey olan bir adamı çok iyi marke etti asist yaptı falan filan. Umarım hep bu temposunu korur ve bizi yabancı sol bek sıkıntısından kurtarır.

Ve gelelim dünya yıldızlarına Drogba ve Sneijder; Sneijder bugün bana kalırsa geldiğinden beri en iyi maçını oynadı, yeterli mi ? Tabiki değil. İyi bir hazırlık dönemi geçirmiş bu sezona damga vurabilir açıkcası ben çok şey bekliyorum çünkü yaşı çok müsait ve İnter de yaptıkları hala aklımda. Ayrıca FATİH TERİM gibi Rui Costa ve Hagi gibi klasik 10 numaraların değerini dünyada en iyi bilen teknik adamlardan birisiyle çalışıyor. Gelelim Drogba ya ; Lampart ında dediği gibi ''Dünyanın en iyi forveti DROGBA dır ve o futbolu bırakana kadarda öyle kalacaktır. '' Buna hak vermemek mümkün mü ? Bu adamı hiç tanımasam ve birisi bana sence kaç yaşındadır dese max 30 derim ama bu adam futbolunun sonunda 35 yaşında ve hala çok mükemmel oynuyor.

Son olarak sistemle ilgili birşeyler söylemek istiyorum, arkadaşlar bizim tek forvet le oynamamızın zor olduğunu bir kez daha gördük bence, çünkü gecenin en kötüsü olan (bana kalırsa) Hamit adam geçip orta yapan birisi değil gerçi Amrabat ta bir yere kadar çok iyi oyuncu olamasına rağmen çizgiye inip orta yapcağına sağa çekip ya vuruyor ya pas veriyor dolayısıyla orta gelmiyo ceza sahasına ve Drogba pasifleşiyor. Eğer tek forvet oynancaksa bu bence Burak la mümkün olabilir çünkü Sneijder ve ya Selçuk un attğı toplara koşacak birisi lazım Drogba daha çok ayağında tutan bir oyuncu. Ama ben tek başına Burak lada olmayacağı görüşündeyim yani Drogbasız kesinlikle olmaz ama bu ikili ve arkalarında iyi bir Sneijder değil ligde Şampiyonlar Liginde çok can yakar.

Biraz uzun oldu ama sabredip sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim saygılarımla ...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...