Makale Yaz
farisi
Bu haberi yazdır
Transfer Gündemi
 May
31
 2013

Galatasaray'ın medyaya yansıyan transfer listesini ve gönderilebilecekleri değerlendirmek istiyorum.

Galatasaray'ın Stoper transferini bitirdiğini düşünürsek sol bek, sağ açık ve ön liberoya ihtiyaçı var.

Sol bek için geçen iki kuvvetli aday var biri Carlinhos diğeri ise Jeremy Mathieu bu iki ismi değerlendirirsek.

Carlinhos: Latin Amerikalı bek oyuncuları genelde ofansif yönü kuvvetli oluyor yani Fatih Hocanın sevdiği bek tipi. Biraz kapalı kutu nasıl çıkacağından tam emin değiliz taraftar olarak iki sene önce yapılan Eboue transferi daha nokta atışıydı. Carlinhos Galatasaray'a gelmek isteyecektir fakat kulübü fazlasıyla sorun çıkaracak gibi.

Jeremy Mathieu : 29 yaşında Valencia'nın oyuncusu. Transfermarkt'a göre 9.000.000 Euro bedeli. Bu sene 17 maça çıkmış seney kontratı bitiyor kulübümüz Riera+ bir miktar para teklif etmeyi düşünüyor. Oyunu çift taraflı oynayabilen bir oyuncu az sakatlık geçirmiş olması büyük artı.

Libero en büyük aday Melo fakat o olmaz ise listede yine basına yansımış olanlar bunlar:

Gökhan İnler: Aşırı derecede pahalı bu transfer için 10 Milyon Euro'ya yakın para kulübün kasasından çıkacak büyük ihtimalle. Ancak izlediğim İtalya ligi maçlarını ve Bülent Timurlenk'in yaptığı yorumları referans alırsam iyi bir Gökhan İnler ancak iyi bir Melo'nun %70'ne denk gelebilir.

Lucas Biglia: İnler'e oranla benim daha makul gördüğüm transfer 5.000.000 Euro bedeli var. Ve 27 yaşında Galatasaray'ın yapacağı 4 senelik bir teklife evet diyecektir.

Sağ Açık listesi ise şunlar:

Nani: Fatih Hoca illa Nani'yi alın demiyordur büyük ihtimalle fakat başkanın Galatasaray'ın marka değerini yükseltebileceğini düşündüğü Nani'yi almak gibi bir düşüncesi büyük ihtimalle var bu transfer için tahminen 7-9 milyon arası bir rakam kulübün kasasından çıkacak. 

Quaresma: Sanırım menajer vasıtası ile tekrar Galatasarayın gündemine getirildi. Benim içimden bir ses gelmesin diyor fakat son karar Fatih Hoca'nın. Eğer Beşiktaştaki gibi huzursuzluk yaratırsa ve Fatih Hoca tüm uğraşlarına rağmen adam edemezse Fatih Hoca'ya da zarar verir.

Gökhan Töre: Türk olması ve alt yapısı iyi olması nedeniyle listede milli takıma kadar yükseldi ve Milli takımda yer almak istiyorsa Galatasaray'da ciddi bir forma savaşı verecek. Beşiktaş ile adı daha çok anılıyor.

Geleceğe yatırımlar;

Fatih Hoca kafasında geleceğe dönük isim olarak Kerim Frei ve Jem Karacan'ı düşünüyor bu iki isimin de alınması için Fatih Hoca öncelikle forma şansı verebilecek mi onu bilmeli.

Gelelim gidecekler listesine:

Engin Baytar: Fenerbahçe maçında yaptıklarıyla net bir şekilde Fatih Hocanın hem sinirlerini hemde planlarını bozdu gönderilecek olmasındaki en büyük sebep büyük ihtimal ile bu. 1-2 Milyon arasına satılacaktır.

Elmander: Kendisinin kalmasını çok isterim fakat yabancı kontenjanı ve aldığı ücret bunu engelliyor. Buca da verimli bir sezon geçiren Mehmet Batdal forvette 4. yedek olabilir. 3-5 Milyon arasına satılmalı.

Aydın Yılmaz: Alınacak sağ açık ile formaya hasret kalacağından satılmalı. Satışından 1 Milyon Euro kazanırsak kârdır.

Çağlar Birinci: Çok maç eksiği var ne kadara satarsak kârdır.

Sercan Yıldırım: Resmen tembel teneke satılmalı. 1-2 Milyon arasına gidecektir.

Yekta Kurtuluş: Kerim Frei ve Jem Karacan gelir ise satılacaktır.1-2 Milyon arasına gönderilecek.

Yiğit Gökoğlan: Kiralanacaktır.

Riera: Takasta veya 2-4 arası bir bedele satılacaktır.

Furkan Özçal: Neden alındığı konusunda bir fikrim yok sözleşme imzalanıp sezonu Kayseride geçirmesi sağlanabilirdi. Kiralanmalı.

Tomas Ujfalusi: Maalesef veda etmek zorunda olduğumuz isim.

 

Unutmadan söylemek lazım Umut Bulut'un bonservisini almalıyız.

-----------------------------------------------------------------------------

Yazımın sonuna Lütfi Arıboğan'ın Lig TV'ye yaptığı röportajın bir bölümünü eklemek istiyorum.

 Galatasaray’da bu yeniden yapılandırılış içerisinde misal transfer nasıl gerçekleşiyor?

Bayern Münih’in tarzına benzer aslında. Orada başkan Uli Hoeness’in açıklamalarından anladığımız kadarıyla teknik direktör, sportif direktör, kulübün CEO’su ve Başkan’ın 4 oyu var. Bir transferin gerçekleşmesi için 4’de 4 oy alması gerekiyor. Bizde oylama bu kadar sert değil belki ama işleyiş açısından benzeriz. Biz bu gibi durumlar için “iç yönetmelikler” gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de transfer için olacak. Bu fiili olan benzerlik yazılı hale gelecek. Benim kişisel fikrime göre bir transferin “teknik” ayrıntısı söz konusu. Burada tamamen teknik direktörün onayı ve kararı gerekiyor. Öte yandan işin ekonomik, yatırım ve kulübün geleceği ile ilgili planlarının bir parçası olarak da düşünüldüğünde öncelikle Başkan ve sonrasında ise CEO’nun düşünceleri önemli. Tüm bunların sonuç aşamasında da yönetim kurulunun desteği. Kabaca bugün transferin bu şekilde olduğunu belirtebiliriz.

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...