Makale Yaz
farisi
Bu haberi yazdır
Bir Ünal Aysal Kritiği
 May
27
 2013

Kurulduğundan beri takip ediyorum Webaslan'ı sanırım ilk defa yazı yazmak istedim umarım yayınlanır. Yazıma başlamadan önce aynı zamanda sıkı bir Dortmund taraftarı olduğumu da söylemeliyim yazımda kısa kısa iki takımı karşılaştıracağım.

Yazıya başlarken Ünal Aysal'ın Galatasaray da tek kişi olacağını bir nevi Aziz Yıldırıma benzeyeceğini söyleyenler kaygılarında haklıdırlar fakat tabloyu tam olarak görememektedirler. Fatih Altaylı 2006'dan beri bu dediğiniz şeyleri diyor ve her zaman Ünal başkanı eleştiriyor bir kaç aydır sesi kesilmişken son dönemde tekrar başladı. Kendisi 2006 da Galatasaray'ı Ünal Aysal'ın bir basamak olarak kullanacağını ve Galatasaray ile işi bitince bırakacağını söylüyordu şuan ise diktatör olacağını söylüyor ne garip değil mi kendisi ile ne güzel çelişmiş.

Ünal Aysal'ın diktatör olmak gibi bir niyeti yok o bizden biri çocuğu yanında iken polisten dayak yediği için Belçikaya giden sonra zengin olan biri. Galatasaray 2000lerin başında zor durumda iken Hisselerin %20'sini alan biri. Kendi servetini geliştirmeyi bırakıp Galatasaray başkanlığı gibi zor bir işin altından kalkan biri ( Forbes verilerine bakarsanız Türkiye'nin en zengin adamları listesinde başkanlık yaptığı süre boyunca sıralamasının düştüğünü görürsünüz) Başkanın yanında olmalıyız eminim ki Galatasaray Şampiyonlar Ligini kazanacaksa ya Ünal Aysal döneminde olacak yada ondan sonra gelen biri ile olacaktır.

Son dönemde bir çok yöneticinin ağzından yazılı olarak bir çok şey yazılıyor. Ali Dürüst bunlardan biri kendisi sakin ve babacan bir insandır fakat medya kendisini kullanmakta ve Ali Dürüst TV karşısına geçip konuşmadıkça Galatasaray zarar görecektir. Fener medyası özellikle Ünal Aysal'a eğerki bir rakip çıkarsa müthiş şekilde destek çıkacak ve Ünal Aysal'ı karalayacak buraya yazıyorum demedi demeyin =) Bu sadece bir his değil Fener Medyası ve Fenerbahçe topluluğu olan 12numara'nın son zamanlarda ki duruşlarından hareketlerinden bunlar görülüyor.

Gelelim yönetimde neden değişiklik oluyor. Açıkcası bunun temel sebebi Galatasarayda ki gelenekçi kanat. Bu insanlar kötü insanlar değil fakat Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu unutup sadece bir Futbol kulübü olduğunu sanıyorlar. Evet Galatasaray sadece bu sene 56 milyon lira zarar etti. Bütün branşlarda başarılı olabilmek için Profesyonellere ihtiyaçımız var en azından zarar etmemek için. Galatasaray'ı dernek biçiminde yönetmeyi makul buluyorlar ama artık Galatasaray'ın büyük kulüplerin yaptığı gibi şirket şeklinde yönetilmeli.

Gelelim Fatih Terimin istifa edebilme ihtimaline olanak vermiyorum. Fatih hoca Galatasaraylıdır. Galatasaraylılığını Ne Abdurrahim beye nede Ali Dürüst'e borçludur bu insanlar kıymetli insanlardır fakat Fatih Hoca sadece Galatasarayla sözleşme imzalarken etkili olmuşlardır. Onlar gitti diye Fatih hoca gitmez. Ama unutulmamalı Fatih Terim bir İtayla macerası daha istiyor. Bu nokta da yine profesyoneller takımda olursa ne kadar faydalı olacağını size anlatmaya çalışacağım eğer Fatih Terim giderse yerine gelecek hoca Morinho falan olmazsa yani atıyorum benim gönlümden geçen Fuat Çapa geldi diyelim.Abdurrahim ve Ali Dürüst Fatih Hoca'ya davrandıkları gibi Fuat Çapa'ya davranmayacaklar ve Adnan Polat döneminde yaşananlar gibi hocanın işine karışılacak kadro seçimine dahi burun sokulacaktır. İşte bu ve bunun gibi durumlarda duygusal adamlar ile çalışmak bizi zora sokar. Mesela Dortmunda profesyoneller ile çalışmaktadır ve CEO Watzke ve T.D Klopp sonradan Dortmund taraftarı olmuş insanlardır profesyonel olmalarına rağmen renklere bağlanmışlardır.

Bir arkadaş yorumlarda Galatasarayın sermaye arttırımından 1 Milyar lira kazandığını söylemiş. Bunu neye dayanarak söylemiş bilemiyorum ama Türk Futbolunun değeri bile bu kadar para etmiyor =) Galatasaray'ın son sermaye arttırımından 125 milyon TL para kazanması bekleniyordu ama beklentinin altında kalındığı hakkında bir yazı okumuştum.

Eğer yazım yayınlanır ve beğenilirse yazı dizisi yapmayı düşünüyorum bir daha ki bölümde birazda Ünal Aysal'ın yanlışlarını konuşacağım.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...