Makale Yaz
aslan-kral-19
Bu haberi yazdır
Tecrübe Ve Şov
 May
13
 2013

Artık lig bitti. Transfer sezonu başlıyor. Her takım gibi bizde transfer çalışmalarına başladık piyasada dolaşan birçok isim var. Bu isimler üzerine bir yazı yazmayacağım. Yazımda transferini gönülden arzuladığım bir iki isim verip özellikle biri hakkında değerlendirme yapmak istiyorum.

2012-2013 sezonunun ortasında yaptığımız yıldız transferleri yaşları nedeniyle eleştirilmişti. Ancak ligin ikinci yarısında takıma verdikleri katkı tartışılmaz. Peki bundan sonra yapılacak transferler yine aynı şekilde yaşlı tecrübeli ve kariyerli futbolcular mı olmalı, yoksa genç dinamik, başarıya aç, gelişim gösterip hem takımı başarıya ulaştıracak hem de ileride para kazandıracak transferler mi olmalı. Şüphesiz bu soruya cevap vermek zor. Galatasaray takım olarak bunun ikisini de gerçekleştirmiş, başarmış bir takımdır. Bazen de iki konuda da hayal kırıklığı yaşamıştır.

Başaralı geçen iki sezonun ardından takımın iskeleti bozulmadan araya gelişim gösterecek oyuncular alınması mantıklı durmaktadır. Ama sadece bu yönde bir transfer politikası bizi başarıya götürmeyecektir. Bunun yanında tecrübeli oyuncularında transferi şarttır. Yıldız diye tabir edilen transferlerde yaşa bakılmadan takıma faydalı olacak oyuncular alınmalıdır. Günümüz futbolunda mücadelenin önemi büyüktür ancak ülkemiz futbol yapısı göz önüne alınıp taraftarı memnun edecek şova yönelik isimlerde alınmalıdır.

Birkaç örnekle açıklamak gerekirse; genç gelişim gösterecek oyunculardan ilk akla gelen Kerim Frei’dir. Bu isimler herkesçe malumdur ve çoğaltılabilir. Benim gönlümde yatan şova yönelik kariyerli bir oyuncu transferi yapılmasıdır. Bunun için en uygun isimler Robben, Quresma ve Ronadinho gibi isimlerdir. İçinden alınmasını en çok isteyeceğim isimde Ronaldinho olacaktır. Çalımlarıyla paslarıyla çekeceği şutlarla maç kazandıracak, göze hitap edecek, yaptığı hareketlerle stadı ayağa kaldıracak bir isim. Hani ölüsü bile yeter denilen isimler vardırya bence Ronaldinho onlardan biridir. Süper Ligde rahat 3-4 yıl oynayabilecek, lige renk katacak ve taraftarın gönlünü fethedecek bir isimdir Ronaldinho. Biraz vurdumduymaz biraz haşarı birisi ama unutmamak gerekir ki bize gelene kadar Hagi’de öyleydi ve Fatih Terim’in ellerinde küllerinden doğdu. Hagi ile kıyaslama niyetinde değilim, kıyaslanamaz da ama alınırsa büyük olay olur. Hele alınırda kendini biraz futbola verir, şampiyonlar liginde kendini yeniden gösterme ve zirvede futbolu bırakma hevesine girerse hayaller gerçek olur.

Yapılamaz denilenleri yapan, anılamaz denilenleri alan Galatasarayımızın yine büyük işler yapacağı ümidiyle…

 

 

Recep TORUN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Eylül (2)
 
Mayıs (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...