Makale Yaz
burakyilmazzz
Bu haberi yazdır
Yabancı Sınırlaması
 Şub
18
 2013

Değerli renktaşlarım bugün burada değinmek istediğim konu sadece Galatasarayımızı değil tüm Türk Futbolu 'nu ilgilendirmekte  şuan yürürlükte olan 6+2+2 sisteminin seneye değişeceği kararlaştırılmış durumda . Eskiden bende yabancı sınırlamasının bizim futbolumuza zarar verdiğini düşünüyordum fakat son yıllara baktığımda bu düşüncenin ne kadar yanlıs bir düşünce olduğunu anladım. Türk Futbolu  ve Türk Takımlarının yabancı sınırlamasıyla değişeceğini ve daha ileriye gideceğini düşünen arkadaşlarımıza söylemek istediğim bir kaç şey var .

Yabancı sınırlaması geldi , yabancı sayısını her sene indirdiler diyelim . Siz sıradan Anadolu takımı dışında büyük takımda oynamamış geldiğinde ne yapacağı tam bir soru işareti olan bir futbolcuya talip olduğunuzda talep edilecek bonservis miktarını düşünebiliyormusunuz ?Şuan yabancı sınırlaması daha esnekken Anadolu takımından futbolcu istediğinizde kapıyı 10 000 000 € dan açan kulupler var sizce de bu paraların o tip futbolculara verilmesi mantıklımı ? Örneğin Serdar Aziz bizim ara transfer döneminde talip olduğumuz gelecek vaad eden  bir futbolcu kardeşimiz  Bursaspor 'un istediği rakam 5 000 000 € neye dayanarak bu rakamı istiyorlar  ?

Şuan almama gibi bir lüksünüz var çünkü  yurt dışından, hem ondan daha yetenekli hem de daha tecrübeli birisini aynı paralara  lükgetirebilirsiniz  ama iki sene sonra  böyle bir seçenek  kalmayacak ve o takım bu çaresizlikten ötürü istediği parayı daha da artıracak ve istiyorsan alma diyecek mecbur kalıp alacaksınız . Şuan verdiğim örnek Serdar Azizin futbolculugundan şüphe ettiğimden değil sadece yeri geldi ve ÖRNEK verdim sadece Serdar Aziz değil daha niceleri olacak . Değinmek istediğim bir başka durum ise bizim futbolcumuzda yetenek olabilir ki ben yetenek olduğunada inanmıyorum ama çalışma  yok  olanlar ise şuan hakettikleri yerdeler . Çalışmayı artırmak için rekabet ortamının gelişmesi lazım rekabet ortamı ise yabancıları bu  ülkeyi almayarak yada sayılarını azaltmakla oluşmaz .

Oyuncunun rekabet edeceği bir futbolcu yoksa o oyuncu yerim zaten garanti hangi havasına bürünüp eski çalışma temposunu dahi düşürebilir nitekim bizim futbolcuların profili buna yakın . Bunlar sadece bir kaç sorun daha niceleri oluşacak yabancı sınırlamasının gelmesiyle sokağa atılan on mılyonlarca eurolar , dolarlar , TL ler olacak  haksız rekabet ortamı oluşacak birileri  haketmediğinden fazla gelir elde edip hakettiğinden daha fazla para kazanacak . FUtbolda gelişmis hangi ülkede yabancı sınırlaması diye bir şey var ?

Dünya klasmanında üst seviyedeki ülke takımlarına bakın hepsinde yabancı sınırlaması serbest . Yabancı sınırlamasını kaldırmak yerine kendi ülke milli takımında oynayan , futbol hayatında çeşitli başarılar sağlamış oyuncuları getirin vs gibi elit maddeler koysalar sizce de daha iyi olmaz mı? Demem o ki Türk Futbolunun ilerlemesini istediklerini beyaan edip yabancı sınırlamasını düşürmeye çalışan ve daha bir çok kirli organizasyon içinde bulunan  başkanı olduğu kulubu batıran basında olduğu fedarasyona türlü ithamlarda bulunulmasına neden olan bir insan Türk Futbolu için hiç bir şey yapamaz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Şubat (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...