Makale Yaz
mehmet07
Bu haberi yazdır
Selçuk İnan'mıyor!..
 Ara
08
 2012

İnsanı tribünde de, TV başında da "çileden çıkaracak" bir "büyük" futbolcuya sahip Galatasaray; Selçuk İnan!..

Sadece "Selçuk ne yaptı" diye "dikkatle" seyredin Braga - Galatasaray maçını kasetlerden, "ne demek istediğimi" çok iyi anlayacaksınız; üstelik "anlatmak istediğim görüntü ve gerçek" sadece Braga - Galatasaray maçı ile de sınırlı değil!.. Sanki, bilincini de, bilinçaltını da "şartlandırmış" gibi "bir futbol oynuyor" Selçuk, "bu şartlanma" onu, "saha içinde kurgulanmış android futbolu oynayan" bir futbolcu hâline dönüştürüyor; "Yana - geriye, yana - geriye!.."

Sen Türkiye'nin en pahalı futbolcularından birisin, sen Galatasaray'ın kaptanısın, sen "büyük" futbolcusun, 90 dakikada "risk olarak aldığın sorumluluk", sadece ve sadece "rakip kaleye yakın duran toplara ve kornerlere vurmak" mı olmalı?.. Bir defa da, "Selçuk İnan'a inan" ve de "ileriye gidecek ve topu da beraberinde götürecek bir çalımın, bir adam eksiltmenin, bir hareketin riskini yüklen", hatta bak "Yap" bile demiyorum, hiç olmazsa "teşebbüs et"; nerdeee?..

Etrafında 5 - 6 metre uzakta "rakip oyuncu bile yokken" bile, topu aldığında, çoğu zaman "ileriyi düşünme yerine, geriye ve yana odaklanıp", onu yapan bir "orta saha beyni" ile karşı karşıyayız; olacak şey mi?.. Mesela "başta" Hamit, mesela Melo, mesela Amrabat, mesela Riera ve Eboue, mesela Engin, mesela Sabri ve Aydın "gerektiğinde adam eksilterek topu ileriye taşımak riskini bol bol göze alıyor" ve gereğini yapıyorlar, ama "bazen topu kaptırdıklarında" yerden yere vuruluyorlar, sen ise "sahada Doktor Kimble gibi kaçağı oynadığın için" kem gözlerden de, kem sözlerden de "çok zaman" ırak kalıyorsun. Hele bir de "duran toptan bir gol atmış" ya da "Burak'a bir gol pası vermişsen" kaymaklı ekmek kadayıfı; övgülere boğuluyorsun, ne diyeyim; "Cin gibisin, cin!.." İşte "onun için", eğer "Süper Lig'de şampiyonluk istiyor ve bekliyorsa", hele hele "Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura geçmek ve yola devam etmek istiyorsa", Galatasaray "kış transferinde" ne yapıp edip, "kaliteli" bir "orta saha beyni" transfer etmelidir, mutlaka ama mutlaka!.. Ya da Fatih Hoca, Selçuk'u "takımının bu en büyük eksiğini giderecek bir futbolcu" kimliğine dönüştürecek çareyi "zor da olsa" bulmak zorundadır!..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...