Makale Yaz
korbakor87
Bu haberi yazdır
Maç var dediler Geldik!
 Eki
03
 2012

Yer TT Arena...Galatasaray Braga maçı var dediler, Şampiyonlar Ligi dediler, sahamızdaki ilk maç dediler, bizde aldık biletleri gittik...

Muslera olmasa oyun rahat  4-0 falan olurdu...Musleraya bir artı! Semih kardeşimiz goldeki çalımları hep yiyor, Braga'nın forveti böyle geçebiliyorsa yarın Messi, Ronaldo gibi oyuncular dans ederek, şov yaparak gol atarlar bize.Semih'e bir eksi!

Dany iyi bir savunmacı ve cesaretli. Maçta bunu gördük ama tek başına çabası yetmedi. Birkaç hatayla oynadı ama genelde iyiydi. Galatasaray'ın defansı olur. Bir artı'da Dany'ye...

Sol bek'te Riera! Akhisar'da tuttu ama Braga'da yemedi. Eğer ki Braga biraz cesaretli oynasa orayı haşat ederdi. Riera'nın defans açıklarını Dany Kapattı. Hücuma da birkaç orta dışında katkısı olmadı. Riera'ya eksi!

Eboue ise kapasitesinin altında oynadı. Hareketli ve hızlı bir kanat oyuncusu olmasına karşın Braga karşısında varlık gösteremedi. Sağ bekin vazgeçilmez ismi ama Braga maçında hanesine eksi puan yazdırdı...

Felipe Melo...Bizim pitbull'u kısırlaştırmışlar! Antrenman eksiğinden tutun,maç eksiği ve psikolojik etkenler Melo'ya biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söylüyor. Kalitesinden çok uzak...Eksi puan!

Selçuk İnan...Birkaç haftadır ortalarda yok kendisi! Defanstan top alıp 10 metreye pas atıp duruyor. Paslar da hep enine! Dikine saldıran araya paslar atan pozisyon yaratan Selçuk gitmiş yerine sıradan bir anadolu takımında oynayan ortasaha oyuncusu gelmiş. Selçukta sıkıntılar var bu belli oluyor...Eksi!!!

Emre Çolak canla başla mücadele ediyor yetenekli çocuk ama en ufak bir hatasında herkes ona bağırıyor, mahallenin küçük delikanlısını eziyorlar sanki! Çocuk "ya hata yaparsam" endişesiyle oynuyor! Destek olunacak yerde köstek oluyorlar...Emre'ye artı!

Amrabat...Yetenekleri malum. Hızlı, adam eksilten, çizgiye inebilen,şut çekebilen, pozisyon yaratan bir oyuncu. Ama Galatasaray'daki performansına bakınca bu özelliklerin şu ana hiçbirini ortaya koyamadı. Potansiyelin farkındayız ama kullanamadıktan sonra kapının önündeki Ferrari sadece görüntü yaratır...Ambrabat'a eksi!

Umut Bulut...İngilizlerin deyimiyle "Second Striker" yani asla bir golcü değil. Golcüye yer açacak yükünü hafifletecek bir oyuncu. Ancak maçta ne top geldi ne o topa gidebildi. Koşup durdu. Galatasaray için yetersiz ancak iyi bir alternatif. Umut'a eksi!

ve Burak Yılmaz... Otoriteler yere göğe sığdıramazken, hatta yorumlarına güvendiğimiz ve örnek aldığımız insanlar Burak'ı överlerken kendime şu soruyu sordum; "Acaba ben futbolu bilmiyormuyum?" Asla bir golcü değil, asla Galatasaray'ın oyuncusu değil! Güvenilecek bir futbolcu değil. İnsanlığına birşey diyemem ama bize faydası olmadığı, olmayacağı kesin! Akhisara gol atmak marifet değil!!!Kocaman bir eksi!

Elmander...Bu adamdaki profesyonellik Kewell'da vardı. İşini yapıyor kimse eleştirmiyor pek. Kaçmıyor kovalıyor. Ama yetenekleri sınırlı. O da Umut gibi Second Striker! Poziyon yaratır, pres yapar, koşar, rakip defans hattını hataya zorlar ama bir golcü değil...Elmander'e yarım artı!!

 

Aydın Yılmaz...Galatasaray'ın oyuncusu değil. Kayserispor, Eskişehirspor gibi takımlarda rahatlıkla oynar ama bizde değil. Zamanında potansiyeli olan biri olarak geldi ama futboluna çok birşey katamadı. Eksi!!!

Gelelim Milan Baroş meselesine...Maç için yapılan yorumlara bakınca ben "bahaneler bitmez" diyorum. Yok Baroş olsa gol atardık o olsa bu olsa bilmem ne! Her zaman bahanelerimiz var onu bir kenara koyup olaya başından başlayalım. Sezon başında gönderilmesi gereken 2 ana oyuncu vardı; Riera ve Baroş. İkisini kefeye koyuyorum, Riera'nın kattıkları ve Baroş'un kattıkları ortada. Bu adam madem kulüpte kaldı neden oynatılmıyor? cevap; formsuz, düşüşte! Yalanların biri bin para! Burak,Umut ve Elmander'in olduğu mevkide formsuz Baroş iş yapar! Formsuz Baroş geçen sezon Fener'e gol atamadı diye ipi çekildi ama kurtarıcı olarak girdiği maçlarda neler yaptığına açalım ve bakalım! Baroş'tan faydalanılmalı açık ve net!!!

Son olarak Fatih Terim...Hocaya saygı büyük. Türkiyenin gelmiş geçmiş tartışmasız en büyük teknik direktörü...Ancak Fatih Hoca'nın takıntıları var...Engin Baytar'ı her defasında kazanmaya uğraşan Fatih Hocam Baroş'u neden harcadığını söylemiyor. Fatih Hocam birşeye taktımı takıyor, kendini oyuncularla kıyaslayıp kimse onunla tartışmaya giremez, dediklerinden sapamaz vs gibi tabuları var, yıkılmıyor. Baroş'u almamasının nedeni başka, açıklamıyor.

Transfer sezonunda sol bek alınamıyor, nedeni belli değil herkes politik açıklamalar yapıyor!Defansa alternatif adam alınıyor fakat dünya çapında bir adam monte edilemiyor.Orta saha zengin sıkıntı yok denilebilir ancak hücum hattında yine dünya çapında tecrübeli bir arkadaşa rastlamak zor!Bütün bunlar toplanınca özet olarak, Galatasaray'dan korkan takımlara karşı üstünüz ancak bize biraz saldıran takımlar (Beşiktaş, Ordu, Manchester ve Braga) eğer beceriklilerse kazanıyorlar, değillerse sıkıntı yaratmaya devam ediyorlar. Bunu aşacak adam Fatih Terim'dir ancak Aydın ve Burak konusundaki diretmeleri ona pek birşey kazandırmayacaktır. Biz diğer takımlar gibi sezon boyunca şampiyonluk kutlamayız! Lig Şampiyonluğunu 1 hafta kutlarız ve önümüze bakarız. Bu taraftar UEFA ve Süper Kupa gördü. Yani eğer memnun etmek istiyorsan ya o başarıyı yakalayacaksın ya da geçeceksin. Gerisi kimseyi memnun etmez...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...