Makale Yaz
bavard
Bu haberi yazdır
Bu Yazı Tüm Taraftarlara
 Ağu
24
 2011

Gündem malum şike operasyonu. Sağda solda, her yerde duyuyorum. Galatasaray da ceza almalı, temiz mi onlar. Adalet böyle sağlanır vs. Bunu diyen arkadaşların adalet olarak algıladıkları şey, ‘biz yandık, siz de yanın’ dan başka bir şey değil. Anlayamadıkları olaydan söz etmek istiyorum bu kez. Bu yüzden yazacağım bu yazıyı. Yazının geri kalanını aşağıda belirteceğim 3 şeyi göz önünde bulundurarak okumalısınız.

 

1 - Bir kulübe şikeyle ilgili ceza verebilmeniz için , o kulüp , yasada yer alan eylemi,  suç olarak kabul edildiği tarihten sonra işlemiş olmalıdır. Daha öncesinde yapılan eylemler suç olarak kabul edilemez, ve ceza verilemez. Yani mayıs 2011 sanırım.

 

2 - Ceza verilemez ama inceleme yapılabilir. Bu da 20 yıl öncesine kadar inceleme yapılabilir ama o zaman bu eylemler suç kabul edilmediğinden ceza da verilemez demek.

 

3 - Bu maddeyi Galatasaray taraftarı olmayanlar için koyuyorum. Sırf size daha iyi anlatabilmek açısından diyorum ki; Evet, Galatasaray şike yapmıştır. Diyorum ki 2006 yılındaki denizli maçında şike vardır. Galatasaray kulübü, Fenerbahçe kalecisi volkan’a gol yemesi için para vermiştir. Bunun gerçek olduğunu varsayarak başlıyorum anlatmak istediklerime.

 

            Galatasaray da diğer tüm takımlar da şike yaptı ancak arada bir fark var. O fark Galatasaray’ın son sezon bunu yapacak bir iddiaya sahip olmaması. Bu da böyle bir şey yapmasını gerektirmedi. İster şans diyelim ister başka bir şey. Bu sezon olaya adı karışanlar ise polis kayıtlarında mevcut ve bu tarihten sonra , yani yasa çıkış tarihinden sonra bu eylemleri gerçekleştirdiklerinden suçlular ve cezalandırılmalılar. Galatasaray da daha önce bu suçu işledi diyenlere geldi sıra. Tamam işledi diyelim ama suç olarak belirtilmediği tarihten önce bu. Yani cezalandırılamaz. Tamam , sizi kırmadık ve dedik ki, suç olmadan önceki tarihtekiler de cezalandırılacak. Peki, o zaman bahsettiğiniz adaletin gerçekleşmesi için, daha önceki tarihlerdeki diğer takımların yediği naneler de ortaya çıkarılmalı. 2011 den önceki Galatasaray şikeleri cezalandırılsın, sonrakiler için de diğerleri. Bu mu adalet? O zaman 2011 öncesinde bizim yaptıklarımızdan ötürü cezalandırılmamızı istiyorsanız. Üstelik elinizde en ufak bir kanıt yokken. 2011 öncesi için diğer kulüpler de araştırılmalı, cezalandırılmalıdır. Bunun neticesinde tüm kulüpler zaten zarar görecektir.

 

            Anlamanızı istediğim şu, ceza şuan 2011 mayısı sonrası eylemler için uygulanabilir. Öncesini işe katmak gibi bir lüksleri olsaydı, bunda Galatasaray kadar siz de yargılanmalısınız. Ortada bir şey yokken somut kanıt olarak, Galatasaray kulübünü sütten çıkma ak kaşık olmamakla suçlayan diğer kulüpler, olay kendilerine dokununca onca kanıta rağmen masumiyet karinesinden söz ediyorlar. Federasyon kendi lehlerinde karar aldığında adaletsizliğine bakmadan arkasında olanlar, aleyhlerine durumda bağırmaktan kaçınmıyorlar.

 

            Bir sözüm de federasyonluk görevini yerine getiremeyenlere. Malum kulübü düşürmemek için her türlü şeyi denediniz. Dün suçsuz gördüğünüz kulübün arkasında durup onları Avrupa’ya gönderemediniz. Çelişkilerle dolu bir hal aldınız. Tarafsızlığınıza inan kalmadı artık. Çekip gitme vaktidir. Açıklamalarınız amatörlüğün de aşağısında. Eylemleriniz de öyle. İşin bu noktaya geleceği barizken karar alıp Avrupa ya gidecek takımları belirleyemediniz. Soruyorum şimdi size. Kim gidecek Avrupa’ya, malum kulübün yerine. Bir İspanyol, İtalyan , İrlandalı takımı mı? Çok şey kaybettirdiniz bu ülke futboluna kısa dönemde. Malum takım taraftarlığınızı da alıp gidin artık. Gidin ve başkanı olun onların. Öyle çok daha makulsünüz.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...