Makale Yaz
bavard
Bu haberi yazdır
Etik karar
 Ağu
16
 2011

Federasyon bugün etik kurulunun incelemelerine bakarak verdiği kararı açıkladı. Çoğu kimse bu karara şaşırmadı - ben de dahil - ama acı olan şu ki, bu karara şaşırmama sebebimiz adaletin böyle olmasını gerektirmesi değil. Şaşırmadık, çünkü biliyorduk ki aldığı kararla bizi haksız çıkartmayan federasyon tarafsızlığa ve cesarete sahip değildi.

Peki herkes bu kararın çıkacağını biliyorken, federasyon da ne karar vereceğini biliyorken neden erteledi bu ligi. Eğer ligi erteliyorsan, bir karar verecek cesarete sahip olman gerekmez mi. Karar için yargının sonucunu beklemek demek, liglerin ertelenmesini mantıksız kılar. Siz bu ertelemeyi, cesur bir karar için yapmamış mıydınız? Zaten yargıyı bekleyecektiyseniz, niye ertelediniz ligi. Polise operasyon için kanıt olan onca doküman size nasıl somut kanıt olamadı.

Yoksa siz bu ertelemeyi göz boyamak için mi yaptınız? Evet, buydu sebep. Erteleme olmasaydı da yargıyı bekleyecektiniz zaten. Pek ala ligler başlayabilirdi. Ama siz, sanki incelemeyi yapıp, adil bir karar alacakmış gibi gösterip, yine aynı yalanı söylediniz. Sakın bize sonucun başlangıçtan belli olmadığını söylemeyin, yemezler.

Bir ilginç nokta da somu kanıt bulamadığınız insanları disiplin kullarına sevk ettiniz. Bu insanlar size göre suçsuzsa, suç unsuru yoksa niye disiplin kurullarına sevk ettiniz? Suç unsuru varsa, suçluysa size göre, yani bir kötü niyet sezdiyseniz, kararınız niye o yönde değil. Ezberlemiş gibi , isimleri arka arkaya sıralamanız, olay üzerinde çok durduğunuzu mu anlatacak sanıyorsunuz bize. Yanılıyorsunuz, haberiniz olsun. 

 Peki bundan sonrası nasıl olacak? Kimse küme düşmedi. Ligler olması gerektiği gibi devam edecek. Karar yargı sonucunda, aylar belki yıllar sonra verilecek. Ne olacak o zaman? Olmayacak ama misal, 33. haftada dava sonuçlandı ve suçlu bulundular. Şampiyonluğa oynuyor  takım, şampiyon oldu. Küme düşmesi gereken sezon şampiyon oldu. Ne olacak? Küme mi düşecek kararın ardından. Yoksa şampiyonluğunu mu kutlayacak. Seneye mi düşürürsünüz.

O takım ki, futbolcusunu elden çıkartarak, transfer yapmayarak bir şekilde suçluluk psikolojisiyle hareket etmişken, siz neye dayanarak bu kadar iyi niyetlisiniz. Bir kurul olarak tarafsız olmanız gerekirken bu tavrınız nedir? Bence malum kulüpleri nasıl kurtaracağınıza kafa yormayı bırakıp, suçlu bulunursa ne gibi yaptırımlar olacağını şimdiden açıklamalısınız. O vakit geldiğinde, yine kıvırmaya, çıkış yolları aramaya başladığınızda size biraz olsun güven sağlar belki.

Son olarak kendim için aldığım ve uygulamaya koyduğum bir kararı bildirmek isterim. Karardan çok önce demiştim ki ‘ Bunca kanıta, işarete rağmen, federasyon yine de olayı yatıştırıp, ceza vermezse, tek bir Fenerbahçe taraftarıyla bile futbol muhabbeti yapmam.’ Benim için bir gelişme, aldığım kararları uygulama noktasında sıkıntım vardı ama şu ana kadar bunu uyguladım.

Galatasaray taraftarlarından da isteğim budur. Evet, ben kimim ki böyle bir şey istiyorum, doğru; ancak bu bir öneri. Ben o kulübü sildim. Öyle ir kulüp yok benim için. Görmüyorum, görmezden geliyorum. Taraftarlarının düşüncelerini, sevinçlerini üzüntülerini de.Onlarla futbol muhabbeti yapmam, çünkü bu karardan sonra bunun hiçbir anlamı kalmadı benim için.

Belki birkaç yıl sonra karar açıklanır ve suçlu bulunurlar. Eminim o zaman da birileri bir çıkış yolu bulur. Eğer bugün malum kulübün yerinde biz olsaydık, eminim şimdi küme düşmüştük. m. a. aydınların da tavrıyla açıkça gösterdiği gibi. Galatasaray işin içine karışırsa, kararlar ışık hızıyla alınır, ve tüm kurallar adilce uygulanır. Hak etmeyenler dışındaki herkese, SAYGILAR…

 

       





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...