Makale Yaz
avrupafatih-
Bu haberi yazdır
İşler Yolunda Mı ?
 Eyl
01
 2012

       Hazır transferler büyük ölçüde tamamlanmış,ligler başlamış,CL kuraları çekilmişken siz Galatasaraylı kardeşlerimin takımımız için fikirlerini öğrenmek adına bir yazı yazmak istedim.Fikir birliğimiz olsun , olmasın yazımın altına yorumlarınızı bekliyorum.

      Söze transferlerimiz ve transfer zihniyetimizle başlamak istiyorum.Malumunuz Fatih hoca ve ekibi şampiyon olan takıma ligimizi iyi tanıyan,adaptasyon süresinin kısa olabileceğini düşündükleri Türk ağırlıklı futbolcular takviye ettiler.Golcü problemi Umut ile Burakla ve harcanabilecek en asgari ücret ile çözüldü.Sol açık için Assaidi,Bastos derken bir anda eski aşk alevlendi ve büyük uğraşlar sonucu hatrı sayılır bir fiyata Amrabat alındı.Yine eski aşklardan Hamit büyük uğraşlar sonucunda joker niyetine transfer edildi.Gaziantepten, gösterdiği performans ile ligimizin ''büyük'' takımlarının dikkatini çeken Dany stoper mevkiinde hem ilerde olusabilecek sakatlıklarda sıkıntıyı önlemek hemde yoğun maç programında savunmadaki arkadaşlarına alternatif olması amacıyla alındı.Vesselam lig için üst düzey bir kadro kuruldu.

     Lig için kurulan kadro CL için yeterli mi ? Mesela transfer zihniyetinden bahsederken ligimizi tanıyan isimler tercih edildi dedik, Peki ya Avrupa ?CL 'ni tanıyan , ordaki atmosferi bilen , daha önce defalarca oynamış futbolcular mevcut mu kadromuzda ? Mevcut ise kaç adet ? Trabzonspor,Bursaspor ve Fenerbahçenin Avrupadaki maçlarındaki sıkıntıyı kaçımız gördük ? Elenmelerinin akabinde yapılan transferlerinin ve daha önce yapmış oldukları transferlerdeki pişmanlık mesajını aldınız mı ? Bugün CL de 28 , milli takımında (Brazilya) 10 kez forma giymiş ve adı transfer dönemi başlarında kulübümüzle anılan Michel Bastos(29)  7ml euro fiyat karşılığında Fulham'a transfer oldu.Daha önceki yazılarımdada Bastos'tan bahsetmiştim.Bugün Amrabat a verilen ücret 10 ml euro 'yu buluyor fakat yaşı 25 ve Türkiye için ''genç'' kendini geliştirebilir.Amrabat Bastosun (gelseydi) verebileceğinden daha fazlasını veremez mi ? , soru işareti.Hazır köfte yerine , kıymayı kendimiz aldık ve harcını kendimiz koyacağız, tadını tuttururmuyuz tutturamazmıyız ? bu bir kumar,umarım şans bizden yana olur.Öncelikle Amrabatın kücük takımın büyük kontra atak oyuncusu olduğunu unutmamalıyız.Bir de Hamit konusuna değinmek istiyorum.Hamit bu takım için evet jokerdir her yerde oynayabilir fakat sağ açıkta asla.Hamit aradığımız,arzu ettiğimiz sağ açık kıvamında değil.Bunu daha öncedende,Beşiktaş maçında da gördük.Eboue resmen ''sağ açık neler yapmalı'' dersi verdi fakat bunu yaparken o kadar yoruldu ki Beşiktaşın attığı son golde onun hatası vardı.Hamit mevcut 4-4-2 taktiği içerisinde melo-selçuk ve eboue nin alternatifi olur.Özellikle Manchester maçları düşünüldüğünde tek forvet tercih edilirse 4-3-2-1 düşünüldüğünde orta göbekte Selçuk ve Melo ile başarılı olabilir.Sonuç olarak mutlaka bir sağ açık transferine ihtiyacımız var.Aydın'a sürekli şans veren Fatih hocayla aynı düşüncede olduğumuz kanısındayım.Ujfa'nın sakatlığıyla doğan sıkıntıyıda alacağımız bir solbek ve aynı zamanda stoperde oynayabilen bir futbolcu ile çözebiliriz.

       Son olarak girmiş olduğumuz kahpe Eylül ayını,lastik ayakkabısını satıp kumaş alarak Galatasaray bayrağı diktiren ADAM, Ultraslan kurucusu Alpaslan Dikmen'i anarak lanetlemek istiyorum...

Yıllar yılı hiç bıkmadın , büyük bir aşkla bağlandın

Yeri geldi sabahladın , bütün ömrünü harcadın

Şimdi söyle , nerdesin sen ? Oldumu bırakıp gitmen ?

Keşke çıkıp , şaka desen , N'olur ALPASLAN DİKMEN !





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...