Makale Yaz
avrupafatih-
Bu haberi yazdır
Bu Takım Avrupada başarılı olur mu ?
 Ağu
06
 2012

Gidecekler,kalacaklar,transferler derken sezonun başlamasına kısa süre kaldı.Peki takımımız hazır mı ? Pek çok spor yazarı oynanan futbolun umut verdiğini söylüyor ama neye dayanarak?
   
Kirchbichl 'i 11-0,İstanbulspor'u 5-0 , Torku Konyaspor'u 6-1 ile geçtik.Olimpija Ljubljana  bile ölçü alınabilecek bir rakip değilken önceki rakiplerle oynadığımız maçlar üzerinden yorum yapmak pollyannacılıktan başka bir şey olmaz.Medya şişirmeye devam ediyor.Ljubljana maçını televizyondan,son Lazio maçını canlı izledim.Ljubljana maçında bölüm bölüm iyi futbol oynadık fakat takım görüntüsü veremedik.Fatih hoca bir çok ismi denedi bu maçta.Ljubljana maçı sonrası hocanın net bir kadroyla Lazio karşısına çıkacağını ve fazla oyuncu değişikliğine başvurmayacağını düşünüyordum ; malum süper kupa öncesi 2 hazırlık maçından biriydi.Ama öyle olmadı.Maçın ilk on beş dakikası hariç hiçleri oynadık.

Üst üste 3 pas yapmayı başaramadık.Şöyle topu alıp ters tarafa atacak birini aradı gözlerimiz.Ortasahamız bas bas bağırıyor ''transfer''diye.Hamit hazır değil.Birşeyler yapmaya çalışıyor , Almanyadan yeni gelmiş ismi duyulmamış bir futbolcunun kendini taraftara kanıtlamaya calışıyormuş görüntüsü verdi.Zamanla takıma alışıp tempo yakalayarak gerçek Hamiti ortaya koyacaktır..Semih'i ve Emre'yi çok beğendim hazırlık maçlarında.Hele Semih Lazio maçında harika oynadı.Hiç mi hata yapmaz,sırıtmaz.Maçı bıraktım Semih'i izledim.Kendinden o kadar emin , o kadar yerinde müdahaleler yapıyor ki resmen forma bende, Dany ile Ujfalusi forma için savaşsın mesajı veriyor.Selçuk aynı Selçuk değil.

Elinden geleni yapıyor ama maça yayamıyor performansını.Hem ofans hem defans... Haklı olarak yoruluyor. yanında onu tamamlayacak üst düzey,oyunu iki yönlü oynayacak birine ihtiyacı var.Santrafor bölgesinde sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.Burak beklediğimden fazla fayda sağlayacak takıma.Birşeyler yapmaya çalışıyor.Fatih hocanın ilk tercihi Burak olacaktır , öyle görünüyor.

Melo olmayacak gibi...Gelmesini en çok isteyenlerden biri olarak artık kabak tadı verdiği düşüncesindeyim.Şuan takımla olmalıydı,hazır bir şekilde son Fiorentina maçında oynayıp süper kupa maçında sahada olmalıydı.Eğer Melo alınmayacaksa ; şu çilekten vazgeçilse, onun için harcanması düşünülen paranın üstüne melo için harcanılması düşünülen para eklenip üst düzey bir ön libero alınsa takımın transfer ihtiyacı kalmaz.Takımımızı zincirsiz bisiklete benzetiyorum.İttirerek,kaktırarak gider ama bu şekilde fazla yol kat edemeden yorar.Zincirimizi erkenden alalım takalım hızlanalım.Yolumuz uzun...

Son olarak İzmir'in Galatasaray aşkından bahsetmek istiyorum.Böyle bir sevgi yok.Heryer sarı kırmızı,storlarda forma yok,biletler tükenmiş.Karşıyakalıları , Göztepelileri kıskandıran bir ilgi vardı İzmirde.Stada giriş ise tam bir rezalet.Takımına aç olan taraftarlar 4 saat kuyrukta bekletildi, bu kadar ilgiye alışık olmayan stad yetkilileri kapıları geç açtı.Stad yetkilileriyle olaylar yaşandı doğal olarak.Ama herşeye rağman İzmirliler ''Galatasaray'ın kalesi İzmir '' mesajını çok net verdi.

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...