Makale Yaz
gamzeilhan
Bu haberi yazdır
Utansınlar!
 May
20
 2012

3-4 yaşlarındayken dayım ve babam sayesinde başlamıştı Galatasaray sevdam. O zamanlar aklınım yettiği kadar Galatasaraylıydım. Dayımla beraber Galatasaray marşları ezberlemek benim için sadece "vazgeçilmez" bir çocukluk eğlencesiydi.Ne olduğunu tam da kestiremediğim bir kuvvetle bağlıydım Galatasaray'a. Tüm saflığımla seviyordum. Ne futbol ne de Galatasaray hakkında pek birşey bilmiyordum. Sadece "Galatasaray" olduğu için seviyordum. Aklım yetmiyordu zaten ötesine. Ben büyüdüm, benimle beraber Galatasaray tutkum,umutlarım,hayallerim büyüdü.Bundan yaklaşık 3 sene önceyse bilinçli bir Galatasaraylı olmak için ilk adımlarımı atmaya başladım. Şuan 15 yaşındayım ve düşünüyorumda keşke hala aklım yetmese yapılan haksılıklara,çekilen kıyaklara,üstü kapatılmaya çalışan suçlara. Keşke 3-4 yaşımdaki halim gibi hiç birşey bilmeden sevebilsem takımımı. Yapılan iğrençlikleri,çirkeflikleri  görmek zorunda kalmasam. 

İlk olarak 15 yaşında,genç,fanatik Galatasaraylı,futbol izlemeyi,konuşmayı ve oynamayı çok seven beni, futboldan bu denli soğutan tüm zihniyetlere teşekkür ederim. Bana bu yaşımda ülkemizdeki pislikleri,dönen dolapları,çekilen kıyakları,yapılan haksızlıkları öğrettikleri ve uyanmamı sağladıkları için. Onlar sayesinde bugün ülkem için bir şeyler yapmak isteyen hırslı bir "gazeteci" adayıyım. Tüm bu haksızlıklara gazetecelerin engel olabileceğini,tepki koyabileceğini ve insanları bilinçlendireceğini düşünüyorum çünkü. Gerçi son zamanlarda gazetecileri değil "satılmış kalemleri" okur olduk malesef.

Benim bu yaşımda farkına varabildiğim hatta çözüm üretebildiğim bunca olayı başımızdaki sözde büyükler (!) nasıl göremiyorlar hala anlamış değilim. Bunca tepkiye rağmen hala yararlı ve doğru tek bir icraatda bulunmamaları çok garip doğrusu. Ha dönen dolapların bilincinde olduğu halde ses çıkarmayan,zevkle susan "görev adamlarını" unutmamak lazım tabii. Allahları var görevlerini çok iyi yerine getiriyorlar. En baştan beri en şerefli (!) olan Fenerbahçelerini neredeyse aklayacaklar. Şu tüpçüye de üzülmüyor değilim. Adam Türk futbolunu batırmayı,ortalığı birbirine katmayı göze alacak kadar seviyor Fenerbahçesini. Fenerbahçe için ne sözler yuttu, Galatasaray camiasını,mağdur klüplerin taraftarılarını,UEFA'yı,futbol kurallarını hiç düşünmeden çiğnedi. Ama hala Fenerlilerin gözüne girebilmiş değil. Bakalım son zamanlarda "Fenerbahçe'nin gözüne girip,başkan olabilmek için" başlattığı Fenerbahçe'yi kurtarma rezaletine hangi yeni fiyaskoyu ekleyecek. Şimdiden merak konusu. 

Beni futboldan soğutan baş kişidir Yıldırım Demirören. Belkide aslı amacı buydu kim bilir? Bu sene Galatasaray'a gelen komik cezalar Yıldırım D. yönetimindeki TFF'nin hukuk ve futbol anlayışını aslında ortaya seriyor. Sağolsun "hem maddi hemde futbol anlamında düşen Fenerbahçesinin" düzeyine Galatasaray'ıda düşürmek için çok çalıştı kendisi. Şuanda en büyük temellim şu pislik adamın Türk Futbolundan hatta ülkemle ilgili her türlü konu ve meseleden uzak durması.

Birde açıklamalarıyla beni bütün sezon çıldırtan,her fırsatta klübümün üstüne giden ve kaos ortamı yaratmak için elinden gelen Aziz Yıldırım var tabii. Adam metristen futbolu yönetiyor resmen! Öyle açıklamalar yapıyor ki tek sözü ortalığı karıştırmaya yetiyor. Bazen bizim neden Fenere sataşan yöneticilerimiz olmuyor diye düşünmüyor değilim. Her türlü kötü olaydan Galatasaray'ı suçlu çıkarmak için uğraşıp,Galatasaray'a haksız yere ceza verenlerin güçleri Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe karşısında neden hiç etki etmiyor,neden bu kadar aciz kalıyorlar acaba?

Galatasaray yöneticileri sezon sonundan beri kaos ortamı olmasını istemediklerini defalarca söyledi. Klübümüz diğer klüplerin olaylarıyla,davalarıyla ilgilenmezken Aziz Yıldırım başta olmak üzere tüm  yöneticilerin açıklamalarında hep Galatasaray vardı,hep bize yüklendiler. "Klübümüzü bu işten en az cezayla nasıl kurtarırız?" diye düşünmesi gerekenlerin "ne yapsamda Galatasaray'ı bu sürece soksam?", "Ne söylesemde hem Galatasaraylı yönetimi hemde oyuncuları ceza almak için kışkırtsam?" düşüncesi vardı zihinlerinde. Aziz Yıldırım'ın allahı var şimdi adamın ağzı iyi laf yapıyor.Eeee Metriste bol bol düşünüp planlıyodur ne söyleyeceğini tabii. Özellikle son günlerde yapılan açıklamalar beni çileden çıkarttı. "Fenerbahçe Cumhuriyeti" demek de neyin nesi? Bu adam böyle konuşma cesaretini nerden,ya da kimlerden alıyor?

Fenerbahçe için Cumhuriyettir demek bize yıllarca cumhuriyet fikrini aşılamaya çalışan Mustafa Kemal Atatürk''ü hiçe saymak,ezip geçmektir. Hiç bir klüp cumhuriyet değildir! Ülkesine zarardan başka birşey getirmemiş bi klübün başkanının bu denli büyük konuşması saçmalıktan başka birşey değil. Ha birde "ben çıkınca dünya Real Madrid,Barcelona ve Fenerbahçe'yi konuşuyor olcak demiş Aziz Amcacığım. Fazla yüksekten uçuyor kendisi. Şu sıralar Aziz Yıldırım tüm mal varlığını fenerbahçe'ye bırakacak ve Fenerbahçe'yi dünyanın sayılı zengin klüplerinden biri yapacak diye de bir söylenti geziyor ortalıkta. Bakalım daha neler duyacağız.

Mehmet Ali Birand'a,Ünal Aysal'a,futbolcularımıza taraftarımızı tahrik ediyorsun diyen zihniyetler yine her zamanki gibi kendi ayıplarını görmezden gelip,suçu başkalarından buluyorlar. 3 Temmuzdan bu yana hiç bir neden yokken Galatasay'ı hedef alan açıklamalı tahrik değilde ne ?Bu adam tek başına bunca iddaalı şey söyleyemez.Arkasında varolan güçleri çoğumuz çok iyi biliyoruz. 

Malesef hepimiz için tutku ve eğlence olan futbolda son zamanlarda kaçan gollerden,kaybedilen puanlardan,yapılan asistlerden çok; "Aziz Yıldırım,Yıldırım Demirören ve çok sevgili (!) başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın yarattığı kaos sayesinde" hukuksal karmaşaları,siyası olayları,bir türlü gelmeyen adaleti,kişilerin tahrik edici konuşmalarını konuşuyor olduk. Futbol zevkimizin içine edenler utansın! Beni bu yaşımda futboldan soğutan, (hiçbir zaman Galatasaraydan soğutmaya güçleri yetmeyecek),futbolla hiç bir alakası olmayan kişilerin "halkımızın onlara verdiği gücü" ahlak ve futbol kurallarını çiğnemeyi göze alarak,kendine yakın olan klübe kıyak çekmek için kullananlar,o klübün ceza almaması için elinden geleni yapanlar utansın. Beni küçüklük tutkumdan,hayalimden soğutanlar UTANSIN!

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Mayıs (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...