Makale Yaz
zfrbarlas
Bu haberi yazdır
Görmemişin oğlu olmuş...
 Ağu
14
 2011

Bir Arda Turan yetistirdik ki, dillere destan olmus. Sanki dünyada esi benzeri yok. Aslinda bir bakima dogru, Yetistirdigimiz Türk futbolculari arasinda Arda kadar yetenege sahip olan olmadi bugüne kadar. Simdi diyeceksiniz ki Mesut var, Nuri var. Hayir efendim! Onlari biz yetistirmedik. Onlar dört bes yasindan beri Almanya'dan yetistiler. Ama "BiZiM" Arda'miz floryanin yesil cimleri üzerinden yetismis, Türk topraklari üzerinde, o ay yildizli kirmizi bayragimiz altinda futbolu ogrenmis ve yeteneklerini gelistirmis... Degil mi arkadaslar??

Yapmayin Allah askina!

Ne kadar cok seviyoruz duygu sömürüsü yapmayi. Her olaya duygusal bakmayi. Agitlar yakmayi, dizimizi dövmeyi. Kirk yilin basinda bir futbolcu yetistirdik, o da bizi nasil birakip gider diye kendi kendimizi yemeyi ne de güzel yapiyoruz.

Arda'yi normal hale getirelim.

Normal hale getirelim derken Arda'yi kastetmiyorum. Arda gibi oyunculari yetistirip kendi ellerimizle yollayalim. Kasamiza paralar girsin, milli takimi kurarken avrupadan cagiralim yeteneklerimizi. Simdi de diyeceksiniz ki hic mi yetistirmiyoruz? Hayir efendim maalesef hic yetistirmiyoruz. Türkiye'deki bugüne kadar yetisen futbolcular, anadan dogma yetenekleri ve kendi disiplin ve azimleriyle bir yerlere gelmisler.

 Bakin Hollanda'ya

Adamlar futbol fabrikasi gibi. Dört yasinda basliyor minikler amatör kulüplerde hobby olarak. Büyük kulüplerin scoutlari da tüm Hollanda'yi geziyor tariyor yetenek ariyor. Zaten sadece yetenekli, gelecek vaad eden oyuncular cagiriliyor. Bu oynuncular ilk etapta disiplin testinden geciyor yazili olarak. Isterse messi gibi yetenegi olsun disiplin olmayinca tekmeyi yersin.

Okul yoksa futbol da yok!

Genc yeteneklere bir de baska birt sart ekleniyor. Okulda basari yoksa futbolcu olmak da hayal. Gencler ilk etapta idman icin kulüp tarafindan okulun onünden dolmusla alinir ve idmanin ardindan evlerinin kapisi onüne birakilir. Aksamlari ne yaptiklari takip edilir. Eger oyuncu begenilir ve uzun sureli düsünülürse, kulübün kendine ait okulunda yüksek tahsil görmeye devam eder.

 

Torpil yok..

Orada öyle babasi zengin cocuklari da almazlar takima cünkü dengeleri bozar, egitimi bozar, misal taktik calismalari yag gibi uygulanmasi lazim. Mesela tekstil holding sahibi Remzi amcanin oglu Bilal'i orada oynatamazsin. Hollanda'da büyük kulüpte oynayacak cocuk 3 seye sahip olmali. 1. disiplin 2. yüksek tahsil 3. yetenek

Türkiye'de neden olmasin?

Artik Türkiyemiz de gelisti modernlesti. Bu uygulamayi Türkiyemiz neden yapmiyor? Neden oyuncular genc yasta yetenekli olunca simartiliyor, kaptan yapiliyor? Birakalim artik su pofpoflamayi. Disiplin lazim disiplin. Biz bu sistemi türkiye'de uygulayamazsak, anca böyle kirk yilda bir futbolcu cikarir, ardindan da gitmek isteyince oturur aglar, bunu bir dramatik dizi haline getiririz.

Birakin cocugu hayallerini yasasin..

Dünyada futbolcusunun arkasindan bu kadar olay yaratan tek ülke biziz galiba. Hani derler ya "Görmemisin oglu olmus tutmus da koparmis". Bu futbolcu konusunda nedense maalesef biz hep böyleyiz. Birakin Arda'yi hayallerini yasasin, gerceklestirsin. Bizde futbol mentalitemizi degistimez, altyapiya sadece maddi katkida bulunup, genclere lüks tesisler yapip ayni kafandan gidersek, ancak holding sahibi amcalarimizin ogullari, ergenlik cagi bitene kadar, kendi aralarinda mac yaparlar.. Bizde elimizdeki paralari diger ülkelerin artiklari olan 32'lik eski yildizlarina yedirir, onlarla sampiyonlar ligini kazanacagiz diye kendimizi avutur dururuz..

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
 
Ağustos (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...