Makale Yaz
rbprd2012
Bu haberi yazdır
Transfer ve Fatih Terim
 May
19
 2012

Öncelikle Sayın Fatih Terim'e ve siz Webaslan.com üyelerine  merhabalar. Malumunuz Transfer dönemine geçiş yaptık. Takımımız bi sonraki sezonda SüperLig ile birlikte Şampiyonlar ligindede mücadele edecek. Sayın başkanımızın da dediği gibi kadromuz iyi ama avrupa için yetersiz. Fatih hocam sizinde dediğiniz gibi '' Başarıya aç ve genç futbolculara Transfer sezonunda öncelik tanıyacağım '' fikrinize bende katılıyorum. Öncelikle size takımımızın eksik bölgelerine  birkaç futbolcu ismi vererek örneklendireceğim. Lütfen mektup'umu sonuna kadar okuyunuz.

Öncelikle takımımızda sizinde bildiğiniz gibi '' Kanat oyuncusu '' problemi var. Gerek Emre Çolak , gerek Engin Baytar içeri katteddiği için oyunu kanatlara açamıyoruz. Açsak bile Emre Çolak ve Engin Baytar rakibini geçmekten çok mücadeleci yapılarıyla dikkat çekiyorlar . Ben sizin bu 2 oyuncudan en azından bir tanesinin yerine dediğim özelliklere uygun bir futbolcu tipi transfer etmenizi istiyorum açıkcası . Bu transferin isminin  benim ve birçok Galatasaraylı arkadaşımın düşündüğü gibi Hollanda 1. Lig Takımlarında PSV forması giyen(Sağ , Sol kanat hücum oyuncusu ve mücadeleci yapısıyla , 90 dakika, gerektiğinde 120 dakika kondisyonuyla , üst üste maç oynayışı ve gerektiğinde 70 80 maç bile oynayacağını gösteren ve en önemliside yaşının futbol için genç oluşuyla) DRİES MERTENS ! . Şuan avrupanın birçok klübünün takibinde olan bir oyuncu. Gerek lig maçlarında gereksede Avrupa kupalarında gösterdiği performans gerçekten harkulade . Bence bu isim, bizim takımımızın hem oyunu kanatlara yayma problemini , hemde ortasahada mücadelenin hat safaya çıkmasını sağlayacak .  Lütfen gerekli araştırmaları yaparak Kurmaylarınızla bu ismi en azından bi 5 dakika göz önüne alınız.

 

İkinci bir transfer gerekli bölge ise Yerli Forvet .

 

Evet takımımızda yıllarca oynayan Milan Baros'un Euro 2012'den sonra gönderilmesi fikrine bende katılıyorum . Aynı şekilde Sercan Yıldırım'ıda en azından kiralık gönderilip kendini geliştirmesi taraftarıyım . Forvet'te yerli transfer istememin nedeni ise 6 Yabancı kontejyan sınırı . Eğer Forvete, Elmander'in yanına bir yabancı daha takviye edersek bir sonraki sezonda farklı bölgelerden 1 veya 2 yabancıyı yedek soyundurmamız gerekecek . Benim yerli forvet tercihim ise tabikide BURAK YILMAZ !. Geçen seneden Trabzonspor'dan katılan oyuncular(Selçuk İnan, Engin Baytar, Ceyhun Gülselam)'ın gösterdiği performanslar ortada.(Ceyhun Gülselam'ın Melo'nun yedeği olmasından dolayı istenilen seviyeye gelememesini gözardı edersek) Ben BURAK YILMAZ'da Galatasaray'da mevcut performansınında üstüne çıkacak bir oyun sergileyeceğini düşünüyorum . En önemlisi ise Burak'ında tıpkı Elmander gibi uzun ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekmesi. Tabiki Bu sezon attığı 33 Gol'de cabası .

 

Diğer bir mevki ise Orta Saha . Felipe Melo'nun durumunun belirsizliği ve Orta sahada gerekli seviyede alternatif olmayışı ortada . Ne mutluki Felipe Melo ve Selçuk İnan'ın tüm sezon boyunca sakatlanmaması bizim için büyük bir şans oldu . Eğer ikisinden biri sakatlansaydı ve 3-4 Maç oynayamasaydı çok önemli maçlarda puan kayıpları yaşayabilirdik . Bunu benim gibi sizde biliyorsunuz ve bu sezon orta sahaya en azından 1 yada 2 önemli isim takviye edeceğinizi biliyorum . Bence bu isimler TÜRKİYE SüperLig'inden BEŞİKTAŞ forması giyen(Manuel Fernandes) ve Kayserispor forması giyen(Diego Biseswar). İkiside gerek tekniğiyle , gerek mücadeleci yapısıyla çok dikkat çekiyor. Orta sahada bu sezon Selçuk İnan ve Melo'yu banko 11 sayarsak yanına bu iki isimden biri(Benim görüşüm tecrübesiyle Fernandes) çok çok iyi olur . Barcelona'daki Butqest , Xavi , İniesta modelinin aynısını bu 3 oyuncuyla gerçekleştirebilirsiniz. Bu transferdeki en önemli nokta ise Şampiyonlar ligindede maçlar oynayacağımız için  takımda yorgunluk dönemlerinde SüperLig'de takımı 4-4-2 'den 4-3-3'e getirebilirsiniz.

 

Eksik olduğumuz son bölge ise SOL BEK !

Hakan Balta yılladır takımımızda oynuyor . Bu sezon sizinde emeklerinizle geçen sezonki performansının bir hayli üstüne çıktı . Fakat orada bir forma rekabeti yok . Daha doğrusu Hakan'ın bir yedeği bile yok . Allah korusun herhangi bir sakatlık döneminde Çağlar Birinci'den aynı performansı alacakmıyız? orası meçhul . Bence oraya en azından bir rekabet gelmesi amacıyla Kayserispor'dan Milli takımada seçilen HASAN ALİ KALDIRIM.

 

Öncelikle Mektubu baştan sona okuduğunuz için(umarım) çok teşekkürler. Lütfen dediğim isimleri ve bölgeleri dikkate alın . Yıllardır şampiyonluktan sonra, yapılan yanlış transferlerle takımın kimyasının bozulmasına lütfen izin vermeyin . Şunuda unutmayın; biz taraftarlar olarak yıldızdan çok GALATASARAY RUHUYLA sahada savaşacak , ciğerindeki kan boşalırcasına mücadele edecek , ve skor ne olursa olsun disiplinden kopmayacak oyuncular istiyoruz! ..

 

YUKARIDAKİ İSİMLERİN BONSERVİS BEDELLERİ ;

 

Dries Mertens( 10.000.00 Euro )

Burak Yılmaz ( 5.000.00 Euroya serbest kalır )

Manuel Fernandes ( Kulübü her ne kadar 15.000.00 Euro desede, oyuncunun parasının ödenmemesi işimizi kolaylaştırır )

Diego Biseswar & Hasan Ali Kaldırım ( 5.000.00 Euro )

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Eylül (1)
 
Mayıs (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...