Makale Yaz
firat15
Bu haberi yazdır
12 Mayıs Kadıköy Şampiyonluğu
 May
19
 2012

  Evet tarih tamda böyle yazacak. 12 Mayıs 2012 saat 20:45 Galatasaray şampiyonluğunu Kadıköyde ilan ediyor. Ardından kupasını orada alıp, kutluyor. Tarih tamda böyle yazacak bu günü, Taraftarın hep bir apızla söylediği gibi, GERÇEKLERİ TARİH YAZAR, TARİHİDE GALATASARAY... Tarih bu günü yazacak.

 

  Bu lig'de şampiyonluğu tek hak eden takım Galatasaray'dı. Nitekimde öyle oldu. En iyi oynayan takım, en fazla mücadele eden takım, en fazla gol atıp, en az gol yiyen takım, tribünlere en fazla seyirci çeken takım ve daha nice "EN'ler" takımı oldu. Galatasaray, başarılarına bir yenisini, destanlarına bir destan daha ekledi. Kadıköyde, şampiyonluğunu kutladı. Ve orada bayrağını dalgalandırdı. Bu bütün takımımızın başarısıdır. Fatih Hoca'nın buradaki payı, bana göre Aslan payıdır. Ünal Aysa ve yönetiminin gelmesi, yeni bir yapılanma, 14 yeni oyuncu, boşlanan florya'nın toparlanması ve daha bir sürü şeyler. Bunlar kolay işler değil. Galatasaray 2, 3 seneye anca toparlanır diyip kıs kıs gülenler, Galatasaray'ın ihtişamını, krallığını unutan kişilerdi. Onlarda hatırlamış oldu. Eee hayatta bazı şeyleri uygulamalı, yaşayarak ögrenirsiniz. Galatasaray'lılar dışında da kimse inanmadı bu şampiyonluğa, onların hepsine gelsin bu kupa...   

 

  Biraz maça bakalım, olaylara bakalım. Maçda, Fenerbahçe daha baskılı oynadı. Yanlız net pozisyon anlamında bakarsak olaya, 1.5-1'dir. Galatasaray, Beşiktaşa yaptığı, o etkili savunmayı Fenebahçe karşısında uygulayarak, şampiyonluğu elde etti. Sonuç olarak "kimseye iyi oynadın diye puan vermiyorlar." Bu laf benim değil. Ama katılıyorum. Maç, 95 dakika oynandı. 95 dakika ve maç öncesi hiç bir şey yokdu. Taa ki Galatasaray şampiyon olana dek. Maç öncesi centilmenlik dersi verenler bir anda "holigan" oluverdi. Sahaya atlayanlar, alkışlayacağız diyip alkışlamayanlar, Stad ışıklarını kapatıp, sulama yapanlar, Fenerbahçesi şampiyon olmayınca üzülen, kupayı bile vermek içinden gelmeyen TFF başkanı, Dışarda bana göre, bazı diğer odakların Fenerbahçe taraftarınıda kullanarak ortalıkda olay çıkaranlar, evet bunların hepsi bizim "centilmenlerden" geldi. Bir defa herkes şunu kabul etmeli. Kupa kazanılan stad'da veya salonda, yani kısacası müsabakanın oynanadığı yerde alınır. Tıpkı, Fenerbahçe basketbol takımının Abdi İpekçi'de aldığı kupa gibi, tıpkı Galatasaray'on Kadıköy'de aldığı kupa gibi, bu sporun yazılı olan yada olmayan kuralıdır. Bunun akabinde, Galatasaray soyunam odasında alsın, yok efendim kupa burada alınmasın, adamlar dışarda olay çıkarmış mış falan filan bir sürü bir şeyler. Eee o zaman hayatımızı, olay çıkaranlara göre düzenleyelim. Olay çıkaranlar ne isterse onu yapalım, onlar yönlendirsin ve yönetsin bizi, hatta haber verelim "yahu olay çıkaranlar, bizim yarın şuyumuz var. Olay çıkarmayacaksanız. Yapıverlim" diye izin alalım. Nasıl Fenerbahçeli ve onları körükleyen arkadaşlar güzel fikir dimi ? !  Başbakan'ın taaa Rize'lerden, bu olaya mudehale etmesinin tek sebebide budur. Her olay çıkarana boyun eğip, bu konuda yol mu açalım demesidir. Spor'da şiddet yasasının gereği uygulanmalıdır. Tribüne efendi gibi maç izlemeye giden kimsede bu olaydan rahatsız olmaz. Tam tersine memnun olur. "ohh be rahat rahat, holigansız maç izleyebiliyorum, alilemle" der. Son olarak hepside gencecik çocuklar, birilerinin rantı için, "yalı çocuklarının" öfkesi için taşaron olmayın. Onlar yırtar siz yırtamazsınız.

 

Evet olaylar oldu bitti. Sonuç olarak Galatasaray şampiyon oldu. Hemde kadıköy'de, bu olay 50-100 sene sonrada hatırlanacak. Tabi Fenerbahçe yönetimi ve medyası bunu jeet hızıyla kapatmaya çalışıyor. Gündem degiştiriyor. Tıpkı, her Galatasary şampiyonluğunda, istifa edip gündem degiştiren Aziz Yıldırım gibi, tamamen kendi başarısızlıklarını ört, bas etmek için yapıyorlar. Aziz Yıldırım ve bu yönetimi döneminde tam 7 Şampiyonluk görmüşüz. Hala bunlara inana Fenerli arkadaşlar var. Fenerbahçe yönetimi, kötü geçen bir sezonun ardından Galatasaray şampiyonluğu görmenin, hemde Kadıköy'de büyük yaralarını, acısını sarma derdindeler. Doğal karşılıyorum. Yalnız bunu yiyen taraftarları anlamıyorum ama neyse, Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray2ın tek amacı bizi tahrik etmekdi diyor. Yoo, Galatasaray hakkı olduğu kupayı, hakkı olduğu yerde almak istedi sadece, Olayların büyümesindeki tek sebep, kupanın 3 saat sonunda verilmesidir. Eğer, 15 dakikalık kupa töreni için sen, 3 saat beklersen, dışarısı zaten yay gibi gerğin, birde bu kadar beklemnin üstüne kopar o yay, nitekimde koptu. Neler oldu.

 

Son olarak şunları söyleyeceğim;

Fatih Terim'in de söylediği çıktı. "Galatasaray istediği sonucu, istediği yerede alacak güçdedir." Kulağınıza küpe olsun.

Birde fikrim var. Bence bizim stadın isminin başına, 12 Mayıs ekleyelim. "12 Mayıs Türk Telekom Arena" yok, yok, şaka yaptım. Ama ilham kaynağım, Fenerbahçeli bir yorumcudur.

 

Herkese Selamlar, Saygılar ve Sevgiler...  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...