Makale Yaz
kriminal
Bu haberi yazdır
Psikolojik Baskı ve Kitle Yönetimi
 May
12
 2012

Merhaba renktaşlarım.

Kitleleri iletişim araçları ve medya ile yönlendirmek artık günümüz siyasetinin değişmezi olmuştur. Alınan kararları benimsetmek için kitlelerin önce zihinsel devamında da psikolojik olarak yönlendirlidiğini görüyoruz.

3 temmuz sürecinin gelişimini göz önüne aldığımızda bahsettiğim durum daha açık olarak anlaşılacaktır. Temmuz - haziran aylarında malum camiaya çok büyük bir kin ve nefret duymuştu kamuoyu. Öyle ki kendi taraftarları bile yöneticilere hakaretler yağdırmış ve bank asya liginde oynamayı göze almıştı.

Sonra ilk şoku atlatan kulüp yetkilileri ve fenerasyon türlü ali-cengiz oyunlarına baş vurmuş ve bugünkü duruma gelinmiştir.

Medya eli ile toplumu yavaş yavaş , acele etmeden hazırladılar. Meşhur kurbağa hikayesindeki gibi kurbağayı direk kaynar suya atmadılar, önce soğuk suya bıraktılar , kurbağa ne olduğunu anlamadan alttan ağır ağır harladılar ateşi ve kurbağa haşlanarak öldü.

Herşeyi zamanla yaptılar acele etmediler. Tutuklandıktan sonra AZ.Yı. , bir anda şeker ve tansiyon hastası olduğunu öğrendik. Öyle ki artık soruşturmanın önüne geçmişti hastalığı. 10 dk bir şekeri yükseliyor tansiyonu düşüyordu. İnsanlarda yavaş yavaş şu düşünce oluştu ' yazık adama. hasta hasta mahkemelerde sürünüyor.

Devamında liglerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışıldı. Gündem değiştirlidi derken ligler 1 ay ertelendi ve zaman kazandılar. Artık insanlar liglerin ertelenmesini konusuyordu.

Bir taraftan tapeler belgeler bulgular çıkmaya devam ediyordu. Köşeye sıkışan MAA ve şürekasına nefes aldıracak bir uygulama lazımdı.Hoooop  süper final. İnsanlar ne olduğunu anlamadan süper final ne nasıl olacak derken  soruşturma yine gündemden düşürüldü.

Bu sırada  emniyet güçleri ve savcılık belge üstüne belge bulmaya devam ediyor MAA sıkıştıkça sıkışıyordu. '' durum sandığımızdan daha vahim diyerek tarihi rezaleti kendi ağzıyla özetleyen şahıs Türk futbolunu kaostan kurtarmak yerine gündemi yine değiştiryordu.

Açacak başka zarfı kalmayan forması üstünde federasyon başkanı  bombayı futbolumuzun ortasına bırakıp istifa ediyor ve soluğu  dubai de alıyordu.

Hoooop  şike soruşturması yine geri plana düştü.

Medyanın kiralık kalemleri  hala daha şikenin olmadığını kendilerine tahsis edilen köşelerinden yazarak maaşlarının karşılığını vermeye gayret ediyordu.

Zamanla insanlar duruma alışmaya başlamış, şike yerine ligin durumunu merak eder olmuştu. Avrupa ya 5 yıl gitmeyelim diyen sempatik ve yöneticilik kariyeri başarılarla dolu olan !  Mr. Fenerbahçemiz  gündemi tekrar malum camia lehine değiştirmiş oluyordu.

58. madde , 6222  sayılı kanun  cart curt derken insanlar yeter artık ne olacaksa olsun demeye başladı. Sürekli gündem değiştirerek zaman kazanan  temiz!  insanlar artık biz şike yapmadık rerererörör  demeye başladırlar. Devamında sadece biz mi suçluyuz derken içinde bulundukları çamuru temiz kulüplere de sıçratma gayretine girdiler.

Hoooop  bir baktık  ne olmuş. 16 takım pfdk ye sefk edilmiş. İnsanlar ne düşündü peki ?  Sadece onlar değil herkes var bu işin içinde ...

Kafası allak bullak olan insanlar ne olduğunu anlamaya çalışırken ne oldu ?

Hoopppp  şike yok  sahaya yansımadı dediler. Sahaya yansımayan şikeden ibrahim akın a 3 yıl ceza veren  hukuk alimleri  nedense  ceza alması gereken camiaya  '' CEZA TAYİNİNE GEREK YOK'   diyerek tarihi kıyak yapıp  işi tatlıya bağladılar.

Soruşturma sonucunda verilen ya da verilmeyen cezaları bir kenara bırakalım. E madem gece yarısı  toplanıp karar alabiliyordunuz da neden 10 ay beklediniz.

İşte başlıkta da belirttiğim gibi kitlelerin gazının alınması ve yönlendirilmesi lazımdı.

Medya kullanıldı , kiralık kalemler kullanıldı . İnsanlar zihnen ve psikolojik olarak yıpratıldı ve artık ne olursa olsun kısmına gelince karar alındı.

Kitle yönlendirmesini rakiplerimiz bizden çok iyi beceriyorlar. Hatırlarsanız şampiyon olduğumuz sene ADAMIN BİRİ istifa etmişti ve bütün medya bizim şampiyonluğumuzu bırakıp bu şahsın istifasını yazmıştı. 

Kurtlar sofrasında kuzu masumiyetiyle barınamazsınız. Yarınki maçtan sonra İNŞALLAH şampiyon olursak  ben açıkçası korkuyorum.

Yine bir medya yönlendirmesi ile şampiyonluğumuz 2. plana atılmaya çalışılacak. Yöentim camia başkanımız ve tüm renktaşlar bu duruma hazrılıklı olmalıyız. Şampiyon olduktan sonra dakika başı açıklama dakika başı kutlama haberleri ile medyayı en az 1 hafta elde tutmalıyız.   ...  Şampiyon olalım yeter diyenlere yazıyı baştan tekrar okumalarını ve medyanın kitle yönlendirmedeki etkisini anlamalarını öneriyorum.

Tvitter , facebok   gibi  sosyal ortamları tüm hafta GALATASARY ŞAMPİYON  türünden iletilerle  dolduralım.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN..

 

ŞAMPİYONLUK ŞARKISI DÜŞMESİN DİLLERDEN..

 

KRİMİNAL''

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...