Makale Yaz
efsane05
Bu haberi yazdır
FB ve CAS a actigi Dava
 Şub
28
 2012

Sevgili GS taraftari,

  Bu yazimi bir makale amaci ile degil, bir konu hakkinda aydinlatma, yaniliyorsam eger yorumlariniz dogrultusunda aydinlanma maksatiyla yaziyorum. Sizden, lütfen okumanizi ve konu ile ilgili yorumunuzu yazarak sayenizde aydinlanmamda yardimci olmanizi rica ediyorum.

  Konu, FB nin Sampiyonlarligi ne gönderilmemesinden dolayi hem uefa ya hemde TFF ye CAS mahkemesine actigi dava ile ilgilidir. FB ye göre aslinda FB sampiyonlar ligine gönderilirmis ve haklari yenilmis. Bu yüzden,  kendilerine 45 milyon dolar tazminat ödenmesini istiyorlar. Haber tam dogruluk kazanmadi fakat, yeni TFF baskani Demirören FB ye; davanizi CAS mahkemesinden geri cekin, talebte bulundugunuz 45 milyon dolar TFF tarafindan kulübünüze ödensin teklifi yapmis. Dedigim gibi bu haberin dogrulugu kesinlik kazanmadigindan, işin Demirören ile olan kismini kenara birakalim.

 Ben bir spor hukukcusu falan degilim. TFF, FB nin bu tutumuna karsin kendini savunmak icin su sekilde bir yol izleyemezmi. Mahkemede ve TFF in elinde bulunan delil, kanit ve kayitlar, FB nin kesin şike yaptigina yeterliyse, (ki öyle olamasa FB li olan eski TFF baskani sayin Mehmet Ali Aydinlar puan silme uygulamasina yönelmezdi), 58.maddeyi aynen uygulayarak FB yi bir alt kümeye düsürse, ve mahkemeyede, evet biz FB yi sampiyonlar ligine göndermedik cünkü; olay o tarihte ne kadar mahkemeye yansimamis olsada, FB nin şike yaparak sampiyon olduguna dair elimizde yeterince delil bulundugundan, şikeyle sampiyon olmus bir kulübü sampiyonlar ligine göndermeyi sakincali gördük. Simdi ise FB nin şike yaptigi kesinlik kazanmis, bizde TFF olarak 58.maddemizi aynen uygulayarak sözkonusu olan kulübü bir alt lige düsürmüsüzdür. Netice itibari ile, şike yaparak sampiyon oldugu kesinlik kazanan bir kulübün bir alt lige düsürülmüs olmasi, FB yi o tarihte sampiyonlarligine göndermemekle dogru bir karar aldigimizin isbatidir.

  Bu makalemi okuyan ve konu hakkinda daha genis bilgi sahibi olan arkadaslarin, beni aydinlatmalari dogrultusunda yorumlarini bekliyor saygilarimi sunuyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Temmuz (1)
  2016
  2015
  2014
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...