Makale Yaz
ratherpinc
Bu haberi yazdır
TFF Başkanlık Seçimi Üzerine..
 Şub
23
 2012

23 Şubat Perşembe günü itibariyle, başkanlık seçiminin kimler arasında geçeceği kesinlik kazanmış bulunmakta: Yıldırım Demirören ve Ata Aksu.

Daha önceki günlerde, Sayın Demirören'in muhtemel başkanlığını eleştiren onlarca yazı okudum. Her biri de temel olarak aynı noktaları eleştiriyorlardı:

1) Demirören'in önceki söylemleri ve saklamaktan çekinmediği niyeti,

2) Dava'da taraf olan bir kulübün başkanının, seçimlere katılabilmesinin arkasındaki etik eksikliği,

Ve sonuç olarak, UEFA'nın her an beklenen cezai yaptırımları.

İzninizle ben başka bir noktaya değinmek istiyorum. Daha doğrusu, çoğu kişinin zaten değinmiş olduğu noktaya başka bir açıdan yaklaşmak.

Demirören adaylığını açıklarken niyeti belliydi. Aynı zaman içerisinde, diğer başkan adayları henüz planları ve yaklaşımları konusunda bir açıklama yapmamıştı. Ne gariptir ki, çoğu kulüp, daha diğer adayların yol haritalarını duymaya bile gerek durmadan, kayıtsız şartız Demirören'i destekleyeceklerini duyurdular resmi websitelerinden. O resmi websitelerini sık kullanmayanlar bile sarıldı aynı araca. Bu durum bazı şeyleri kesinleştirmektedir:

- Avrupa'ya gitme umudu olmayan çoğu Anadolu kulübü, Demirören'i desteklemekte bir sakında görmemiştir.

- Kendilerini, dört büyükler karşısında hep ezildiklerini söyleyerek savunanlar, sırf maddi çıkarlar sebebiyle o büyüklerden birinin peşine sarılmışlardır.

- Destekleyen bu kulüplerin, Türk Futbolu'na verdiği zerre kadar değer yoktur. 

Bu üç maddeyi, özellikle son maddeyi kesin bir dille söyleyebiliriz. Çünkü, gelecekte UEFA yaptırımının olacağını kendileri (eğer tahminimden daha da .... değillerse) kesin bilmektedirler. Bile bile bu yola girmektedirler.

Kulübünü kendisine milyonlarca dolar borçlandırmış ve bu sebeple o kulüp, kısa vadede düzelemezse zaten Avrupa kupalarına katılamayacakken, bir de TFF başkan adayı olmuştur. Türk futbolu için asıl vahim olan, çoğu kulübün şartsız kendisini desteklemesidir.

İş bu noktada, bizim Türk Futbolu'nu kurtarma sevdasından vaz geçmemiz, Galatasaray olarak kendimizi bu felaketten kurtarmanın resmi yollarını irdelememiz gerekmektedir.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...