Makale Yaz
emrtskn
Bu haberi yazdır
Arda Sonrası Galatasaray
 Ağu
10
 2011

 

Ve Galatasarayda bir devir kapandı. Galatasaray altyapısından yetişen, Avrupanın gelecek vadeden oyuncularının basında gelen Arda, La Liga’nın yolunu tuttu. Elbette herkes bişeyler yazıp çizecek. Bizde dilimiz döndüğünce biseyler yazalım..

Herkesin gönlünde ayrı bi yeri vardı Arda’nın.. Beklentiler büyüktü.. Fatih hocanın gelmesiyle takımda kalmaya karar vermişti, güçlenen kadrosuyla da GS için çok parlak bir sezon bekleniyordu.. Ama Avrupa aşkına yenik düştü Kaptan...

Er ya da geç gidecekti yurtdışına Arda ama zamanlaması yanlış oldu kanısındayım. Sezon öncesi yapılan planlamada takımda kalmaya ikna olmuş, transfer politikası da bu bağlamda belirlenmişti. Hazırlıklar bu yönde devam ederken, sezonun başlamasına az bir zaman kalmışken, Galatasaray’ın Kaptanı takımını yalnız bırakmamalıydı.

Evet, idealleri vardı, gitmesi biz taraftarları gururlandıracaktı elbette, ama zamanlaması çok kötü bir ayrılık oldu.. Çok kötü geçen son 2-3 sezondan sonra bu sezon öncesinde oluşan o güzel atmosfer, camianın içinden yetişmiş isimlerin yönetimindeki futbol takımı bu sezon ciddi bir şampiyonluk adayı haline gelmişti. 

 Bu zamansız transfer hamlesiyle, belki de –bunu söylemek biraz garip ama- üzerinde büyük emeği olan Fatih Terim’i de yüzüstü bırakmış oldu.. Galatasaray’ın altyapısının bugüne kadar yetiştirdiği en parlak oyunculardan biri olan Arda, kulübü için geride çok ciddi bir iz bırakamadan, Fatih hocanın deyimiyle –borcunu ödeyemeden- ayrıldı, bu ayrılık bu yönden de biraz buruk oldu.. Taraftarların kendisine gösterdiği tepkinin ana nedeni de budur, diye düşünüyorum..

Peki bundan sonra GS’de neler olacak? Arda’nın gidişiyle zaten az olan takımdaki kaliteli yerli oyuncu sayısı daha da azaldı. GS yönetiminin bu ayrılıktan sonra yapması gereken tek şey, kanatlara en az 3 transfer yapmaktır, zira Kazım dışında kanat oyuncusu kalmadı elde...

Gelecek oyuncuların da sıradan olmaması, mutlak suretle takıma seviye atlatacak çapta olması gerekmektedir. Umarım yönetim bu konuda gereğini yapar, aksi takdirde sezon içinde yaşanacak olumsuz dönemlerde fatura yönetimdeki başarısızlığa kesilecektir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...