Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Oyuncuya dayalı sistem
 Ağu
10
 2015

Fatih Terim ve Mancini dönemlerinden sonra takımda oyuncuya dayalı sistem iyice hortladı. Aslında Terim'in gidişiyle başlayan bu davranışlar Mancini’nin Burak ve Selçuk’a karşı sert tutumu ile biraz törpülenmişti. Prandelli döneminde ise Selçuk ve Burak çetesinin takımı resmen sabote ettiğin gördük. Evet Prandelli iyi bir hoca değildi ama Galatasaraylı oyuncuların bu kadar kafalarına göre hareket etme hakları olamaz. İyi hatırlayın Prendelli’nin ayrılıp Hamza Hoca’nın takımın başına geçtiği hafta Burak kariyer oyunlarından birini oynamıştı. Hamza Hoca kötü bir taktisyen ama iyi bir insan. Sonuçta hoca artılarını biliyor ve oyuncularla iyi ilişkiler kuruyor. Bu da Prandelli sonrası takıma çok olumlu yansıdı. Ali Dürüst ve Albayrak’ın takıma katkıları en az Hamza Hoca kadar oldu diye düşünenlerdenim. Özellikle yerli oyuncularda ciddi toparlanma oldu.

Bu sene daha sezon başlamadan gördüklerim beni çok rahatsız ediyor. Daha transfer döneminde yapılan zırvalıklar bile bunun göstergeleriydi. Takımda Drogba sonrası net bir forvet sorunu var. Sneijder ile oynadığımız 4-2-3-1 sisteminde ne Burak’ın ne Umut’un iş yapması mümkün değil. Ama yönetim ve Hamza Hoca sürekli aynı açıklamayı yapıyor: “Elimizde Burak varken başka oyuncu almak ona haksızlık olur”. Bu açıklama bile başlı başına rezalet. Eğer bu takımın forvet ihtiyacını görmüyorsanız bırakın gidin, yok görüyor ama Burak’tan çekiniyorsanız vay halimize. Keza aynı şey Sabri’de oldu. Yıllardır görüyoruz ki Sabri CL seviyesinde bir oyuncu değil. Ona zam yaparak bu seviyeye çıkabileceğini düşünmek en hafif tabirle delilik olur. Birde Melo konusu var. Herkes biliyor ki yerli oyuncular Melo’yu takımda istemiyor. Melo sorunlu bir adam ama kusura bakmayın elimizdeki 3-5 kaliteli isimden biri ve saha içine bu sorunları taşımıyor. Çıkıp topunu takır takır oynuyor.

Takımda Selçuk ve Burak’ın başını çektiği Olcan, Umut, H.Balta, Emre Çolak, Yekta diğer yerlilerinde de alttan desteklediği bir çete var. Takımıda bu isimler yönlendiriyor. Hocanın da yönetimin de gıkı çıkmıyor. Hamit’in bir lafı var: ”Geçen sene şampiyon olmasak kim bize kızabilirdi, sonuçta 2 hoca değiştirdik”. Bu laf doğru ama geçen sene şampiyon olamasaydık, yerlilerin çoğu takımdan gönderilir ve oyuncak ettikleri Hamza Hoca kovulurdu.

Artık yabancı sınırı kalktı ve bizim takımda ciddi bir temizlik yapmamız gerekiyor. Hem bu kadar çok para alıp hem de kendi kafalarına göre takılan adamlardan ben şahsen usandım. Bu sene 3 kupayı aldık ama hiçbir taraftar takımdan memnun değil. Bu kadar çelişki olmaz, üç kupa kazanan takımı izlerken ruhum sıkılıyor. 

Burak, Selçuk, Hamit, Olcan, Umut, Yekta, Sabri, Tarık ve H.Balta’nın yıllık kazancı 20 milyon euro’ya yaklaşıyor. Bunların tamamını takımdan göndersek, yerlerine kaliteli 5 isim alsak CL takımı oluruz. Bu oyuncuların kapı gibi kontratı var ve göndermek çok zor ama bir temizlik zamanı geldi diye düşünüyorum. Yabancılardan Chedjue ve Telles de en kısa zamanda yollanmalı ama gene kontrat sıkıntısı var.

Hoca ve yönetim şunu anlamalı oyuncuya dayalı düzen bir süre başarılı olur ama sonu hep hüsran biter. Son Bursa maçında bazı isimler Podoslki’ye resmen pas atmadılar. Adam eli kolu havada debelenip durdu. Burak efendinin kaprisinden geçilmiyor. Sneijder’de aynısını yaptı ama o haklı bu Selçuk ve Bilal oyunda kalıyorsa beni niye çıkarıyorsun dedi adam. Kaldı ki son dakikalarda bir gol yesek ve maç uzasa kimle gol atacaktık. 

Bu sene takımı kontrol altında tutacak bir Albayrak-Ali Dürüst ikilisi yok ve düzen böyle gitmez. CL’de bu kadro ile hüsran kapıda. Geçen seneden sonra taraftar olarak beklentimiz CL’de başarı aksi halde kimse tatmin olmaz.  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...