Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Devre Arası Kampının Yansımaları
 Oca
29
 2015

Prandelli’nin gidişi ve Hamza Hoca’nın takımın başına geçmesiyle birlikte ilk devreyi liderin hemen arkasında kapatmayı başardık. Çok kötü başladığımız ve sorunlar yaşadığımız bir dönemde önemli bir başarıydı bence.

İkinci devrenin başlaması ile birlikte bazı gözlemlerim oldu:

1. Devre arasını en iyi değerlendiren takım ne yazık ki Fenevbahçe olmuş: Dünya kupası sonrası formsuz olan oyuncuları toparlanmış, takım olarak kondisyon seviyeleri çok iyi duruma gelmiş ve en önemlisi Emenike sorununu geçici de olsa çözmüşler ve şampiyonluğa konsantre olmuşlar.

2. Beşiktaş ilk yarıdaki çizgisinde devam ediyor. Oğuzhan hala formsuz, Sosa sakat ve bir oyun kurucu eksikliği göze batıyor. Kapanan takımları açmakta ve derbileri kazanmakta sorun yaşamaları muhtemel.

3. Galatasaray devre arası tatilini en uzun yapan takım oldu. Ne yazık ki hak edilmemiş bu tatil takıma yaramamış. Kafa olarak biraz rahatlamış gözükmeleri ile birlikte takımın yetersiz olan kondisyonu daha kötüye gitmiş.

Bence Hamza Hoca ilk büyük hatasını devre arası kampında yaptı. Oyuncularına fazla izin verdi ve ne yazık ki Sneijder, Bruma, Telles, Melo, Muslera ve Burak haricindekiler bu izni yatarak geçirmişler. Kazandığımız Rize maçı dâhil kupa maçlarında 65 inci dakikadan sonra takım resmen dökülmeye başlıyor. Zaten kalitesi tartışılan bir kadronun fizik olarak kendini hazırlamama lüksü olamaz.

İşin asıl vahim tarafı takıma yükleme yapılacak bir zaman artık kalmadı. Bu seneyi bu kondisyon seviyesi ile tamamlayacağız. Ne yazık ki lig sonuna doğru maçların zorluk seviyesi arttıkça 65 inci dakikadan sonra çok sorun yaşarız. Oyun sistemimizi maçı ilk devrede koparak şekilde ayarlamamız şart.

Bir de bazı oyuncuların artık ciddi olarak uyarılması lazım. Başta Hamit, Pandev, Olcan, Dzemaili, Selçuk ve Balerin Tarık dökülüyor. Devre arası tatilinde en çok çalışması gereken bu adamlar tam tersine en çok yatanlar olmuş. Hele Hamit ve Tarık resmen komedyen kıvamında. İnsan aldığı paradan utanır. Bu oyunculardan katkı gelmezse şampiyonluk değil ikincilik bile hayal olur. Türkiye kupasındaki kötü futbol da devre arası kampının bir yansıması.

Hamza Hoca’ya inanan bir insan olmakla birlikte eğer takımı şampiyon yapamaz ise sene sonu Lucescu boşa çıkıyor. Yeni yabancı kuralı ile birlikte yerli hocaların artık hata yapma şansları kalmadı.   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...